9 Ekim protestoları: Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü barış için en somut adım olacak

img

HABER MERKEZİ - 9 Ekim komplosuna karşı birçok kentte yapılan eylemlerde, komploya karşı özgürlüğün sesini yükseltmek gerektiği belirtilerek, “Öcalan’ın özgürlüğü, halkların barışı, demokratik bugünü ve geleceği için en somut adım olacaktır” denildi. 

Demokratik Kurumlar Platformu (DEKUP) tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik düzenlenen uluslararası komplonun başlangıcı olan 9 Ekim’in yıl dönümünde “Bi rêbertîya azad ber bi ciwaka azad ve” şiarıyla birçok kentte eylemler düzenlendi. 
 
Yapılan eylemlerde okunan ortak metinde, 9 Ekim 1998 tarihinin yalnızca Abdullah Öcalan’a karşı yürütülen bir komplo olmadığı, Kürt ve Ortadoğu halkların barış umuduna yönelik kapsamlı saldırının miladı olduğu belirtildi. 
Bu komplonun Kürt halkının özgürlük iradesine, Ortadoğu’da demokratik dönüşümün öncülüğünü yapabilecek bir düşünceye karşı planlanmış uluslararası bir operasyon olduğu belirtilen açıklamalarda, “Çünkü Sayın Öcalan’ın geliştirdiği düşünce ve paradigma, halkların karşı karşıya kaldığı savaş, sömürü ve tahakküm düzenine karşı, halkların ve inançların bir arada eşit ve özgür bir şekilde yaşayabileceğine ilişkin sunduğu çözüm perspektifiydi. Kapitalist ulus devletler bu fikri teslim almak, halkların özgür iradesini tutsak kılmak istedi. Ancak, İmralı’da 26 yıldır sürdürülen ağır tecrit koşullarına rağmen Sayın Öcalan’ın direnişi, tarihsel ölçekte bir düşünsel ve politik karşı duruş olarak komplonun hedefini boşa çıkarmıştır. Kürt halkı yüzyılı aşkın bir süredir inkâr ve imha politikalarına karşı direniyor. ‘Kürtler yoktur’ anlayışı, dört ulus-devletin ortak kurucu ideolojisi haline getirilmiş, her hak arayışı şiddetle bastırılmıştır. Ancak bu toprakların direniş geleneği, her seferinde bu karanlığı yarmıştır. Sayın Öcalan’ın tarih sahnesine çıkışı, bu yok sayılma zincirine vurulan bir halkın “varız” mührüdür. Kürt halkının, 52 yıllık özgürlük mücadelesiyle ulaştığı tarihsel aşama, artık hiçbir gücün ‘Kürt yoktur’ diyemeyeceği bir dönemi yaratmıştır” denildi.  
 
'BARIŞIN SESİNİ YÜKSELTELİM'
 
Tecridin sadece bir kişiye değil, halkların barış umuduna yöneltilmiş bir saldırı olduğu vurgulanan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Bu nedenle, Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğü, tüm Türkiye halklarının, kadınların, gençlerin, işçilerin, emekçilerin demokratik bugünü ve geleceği açısından vazgeçilmez bir gerekliliktir. 
 
Kürt halkı ve dostları tarafından başlatılan ve 2025 Ekim ayında ikinci yılını dolduran Küresel Özgürlük Kampanyası, Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlama, komplonun yarattığı karanlığı dağıtma, Ortadoğu halklarını barışın ufkuna taşıma hedefiyle büyümektedir. Bizler de bu tarihsel kampanyanın parçası olarak, tüm Türkiye halklarının ve tüm demokrasi güçlerinin mücadelesini büyütme kararlılığındayız.
 
Kapitalist ulus devletlerin, Sayın Öcalan’ın yaktığı özgürlük ateşini söndürme çabaları boşa düşmüş, aksine bu ateş her geçen gün daha da gürleşmiş ve bugün Kürt halkı başta olmak üzere bütün Ortadoğu halklarının özgürlük yolunu aydınlatan bir meşaleye dönüşmüştür. 
 
Şimdi bizlere düşen, bu meşaleyi elden ele, dünyanın dört bir yanında gezdirip Sayın Öcalan’ın özgürlüğünün yolunu açmaktır. Sayın Öcalan’ın özgürlüğü, halkların barışı, demokratik bugünü ve geleceği için en somut adım olacaktır. Komploya karşı sesimizi yükseltirken, özgürlüğün ve barışın sesini de hep birlikte büyütelim.”
 
AGIRÎ
 
Agirî kmerkezinde yapılan açıklamaya ilçelerden de siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Demokratik Platformlar Kurumu tarafından yapılan basın açıklamasında,“Bi rêbertîya azad ber bi ciwaka azad ve” pankartı açılırken, “Gayet tabi kudretlidir durumumuz”, “Komploya karşı direniş, direniş ile barış” ve “Bijî berxwedana Îmrali” dövizleri taşındı.
 
Yürüyüşle basın açıklaması yapmak isteyen kitleyi engellemeye çalışan polisle kitle arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Polis, valilik kararını göstererek yürüyüşü engellemek istedi. Buna tepki gösteren kitle, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Direne direne kazanacağız”, “Bijî berxwedana Îmraliyê” sloganlarıyla cevap verdi. Gerginliğin ardından basın açıklamasını DBP İl Eşbaşkanı Sebih Kaya okudu.
Basın açıklamasının ardından polis ablukasını yarıp yürüyüşe geçen kitle, “Bijî Serop Apo”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Jin jiyan azadi azad bike Rêbertî” sloganları attı. Alkış ve sloganlarla Tahir Elçi Caddesi üzerinden yürüyüşe geçen kitle, DBP İl binası önünde yürüyüşünü tamamladı.
 
 
ERZİROM
 
Erzirom’un Qere Şivan (Karaçoban) ilçesinde de 9 Ekim Uluslararası komplo protesto edildi. Demokratik Kurumlar Platformu öncülüğünde yapılan basın açıklamasına çok sayıda kişi katıldı. “Özgür Önderlikle özgür topluma” pankartının açıldığı açıklamada, basın metnini DBP İl Eşbaşkanı Ramazan Karakaş okudu.
 
 
ÎDIR
 
Îdir’da da komploya karşı basın açıklaması yapıldı. Demokratik Platformlar Kurumu tarafından yapılan basın açıklamasına DBP, DEM Parti Îdir İl ve ilçe örgütlerinin yanı sıra çok kişi katıldı. DEM Parti il binası önünde yapılan basın açıklamasında, komplo kınanırken, Demokratik Toplum ve Barış çağrısı sahiplenildi.
 
 
ADANA 
 
Adana’da da Beşocak Meydanı’nda yapılan açıklamanın metnini  DEM Parti Adana Eşbaşkanı Helin Kaya okudu. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Ali Bozan, Abdullah Öcalan’a yönelik verilen “umut hakkı” ihlali kararına ilişkin adım atılması gerektiğini ifade etti. 
 
 
ÊLİH 
 
Êlîh’te, Demokratik Kurumlar Platformu tarafından, DEM Parti İl Binası önünde,  "Özgür Önderlikle Özgür Topluma" şiarıyla açıklama yapıldı. Açıklamaya siyasi parti ve kurum temsilcileri de katıldı.   Ortak metni Arî Dil Araştırmaları ve Kültür Derneği (ARİ-DER ) Eşbaşkanı Mazlum Tenha okudu.
 
Açıklama “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.      
 
DÊRSIM
 
Dêrsim’de ise komplo Sanat Sokağı’nda yapılan açıklamayla protesto edildi. Açıklamaya çok sayıda siyasetçi ve kurum temsilcisi katıldı. “Komploya hayır Sayın Öcalan’a özgürlük” pankartının açıldığı açıklamayı, Demokratik Kurumlar Platformu adına Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) üyesi Hülya Bozkurt okudu.
 
Burada söz alan Dêrsim Milletvekili Ayten Kordu, Kürt halkının 26 yıldır ağır tecrit koşullarına rağmen ne barıştan ne de demokrasiden vazgeçmediğine dikkat çekti. Ayten Kordu sözlerini komployu kınayarak sonlandırdı.
 
 
ÇEWLÎG
 
Çewlîg’te de Demokratik Kurumlar Platformu tarafından DEM Parti İl Örgütü binası önünde yapılan açıklamayla  9 Ekim komplosunu protesto etti. Açıklamaya platform bileşenlerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. “Özgür önderlikle özgür topluma” pankartının açıldığı eylemde ortak açıklamayı DBP Çewlîg İl Eşbaşkanı Şevket Kalındamar okudu.
 
 
XARPÊT
 
Xarpêt’te Demokratik Kurumlar Platformu tarafından 9 Ekim dolayısıyla Hozat Garajı’nda açıklama yapıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada “ Özgür Önderlikle Özgür topluma” pankartı açıldı. Ortak metni Xarpêt merkez ilçe Eşbaşkanı Saadet Yavuz, okudu.
 
 
ŞIRNEX
 
Şirnex Demokratik Kurumlar Platformu, uluslararası komployu basın açıklaması ile protesto etti. Ömer Kabak Meydanı’nda yapılan açıklamaya siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. "Özgür Önderlikle özgür topluma" pankartının açıldığı açıklamada ortak basın metnini Botan TUHAD-DER Eşbaşkanı Aydın Deniz okudu. 
 
Açıklama boyunca sık sık , "Bijî Serok Apo", "Bê Serok jiyan nabe" ve "Barışın elçisi İmralı'da" sloganları atıldı. Açıklama sonrası kitle DEM Parti İl Binasına yürümek istedi. Ancak kitlenin yürüyüş yapması polisler tarafından engellendi. Bunun üzerine kitle oturma eylemi yaptı. 
 
 
MÊRDÎN
 
Mêrdîn Demokratik Kurumlar Platformu da Artuklu ilçesi Yenişehir PTT önünde toplanarak, Karayolları Parkı’na kadar yürümek istedi. Ancak DEM Partilileri iki ayrı noktada abluka altına alan polisler, “bildirim yapılmadığı” gerekçesiyle yürüyüşe izin vermeyeceklerini belirtti. Bunun üzerine kitle oturma eylemine geçerek, “Bijî Serok Apo”, “Be Serok Jiyan Nabe”, “Azadî azadî azadîya rebertî” ve “jin, jiyan, azadî” sloganları eşliğinde eylemlerini sürdürdü. Yapılan müzakereler sonucunda iki grubun bir araya gelmesine izin verilirken, kitle Karayolları Parkı merdivenlerine geçerek, açıklama yaptı. Kürtçe ve Türkçe “Komploya Hayır, Sayın Öcalan’a özgürlük” pankartının açıldığı eylemde ortak basın metnini DEM Parti Mêrdîn İl Eşbaşkanı Nihat Gökalp okudu. 
 
 
WAN
 
Wan Demokratik Kurumlar Platformu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı başlatılan 9 Ekim Uluslararası Komplosu’nun 27’nci yılına dair basın açıklaması gerçekleştirdi. Wan AVM önünde bir araya gelmek isteyen kitlenin yürüyüşüne izin verilmedi.
 
AVM önüne biriken polisler, yoldan geçen herkesin Genel Bilgi Toplama (GBT) bahanesiyle kimlik kontrolü gerçekleştirerek çantalarını aradı. Alana gelen kitle söz konusu uygulamaya karşı alkış ve “Bijî berxwedana gelê Kurd” sloganlarıyla tepki gösterdi.
 
Kitle engellemelere rağmen basın açıklamasını gerçekleştirdi. Kitle ablukaya tepki olarak şarkılar ve “Bê Serok jiyan na be” sloganlarıyla tepkilerini dile getirdi. Oturma eylemiyle başlayan açıklamada kitle sık sık alkış ve “Bijî Serok Apo”, “Bijî bexwedana zindana” sloganları atıldı. Açıklamada “Bi rêbertiya azad ber bi civaka azad ve!” pankartı açılırken pankartı en önde Wan Barış Anneleri Meclisi üyeleri tuttu.
 
DBP Wan İl Örgütü yöneticisi Emin Kutas, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı hedef alan komplonun başta Kürdistan olmak üzere Ortadoğu’da demokratik dönüşüm ve barış umutlarına dönük bir saldırı olduğunu belirtti.
 
Açıklama alkış ve “Biji Serok Apo” sloganlarıyla son buldu.
 
 
COLEMÊRG
 
Colemêrg’te de komplonun yıldönümüne DEKUP öncülüğünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Bulvar Caddesi'nde yapılan açıklamaya, çok sayıda kişi katıldı. DEM Parti Colemêrg İl Eş Başkanı Behçet Kanat, komplonun halkların barış umuduna yönelik bir saldırı olduğunu söyledi. 
 
 
İZMİR
 
DEM Parti İzmir İl Örgütü, uluslararası komplonun 27'nci yıl dönümünde Konak'ta bulunan Eski Sümerbank önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. “Komploya hayır. Sayın Öcalan’a özgürlük” pankartı açılan açıklamada "Umut hakkı, barış hakkı", "Öcalan’a Umut Hakkı engellenemez" ve "Barış ve umudun sesi Öcalan" dövizleri taşınırken "Be Serok jiyan nabe", "Komplolar sökmedi, sökmeyecek", "Bijî Serok Apo" ve "Bijî vekhevîya gellan" sloganları atıldı. Açıklama sonrası planan yürüyüşün polis tarafından engellemesi üzerine kitle açıklama öncesi oturma eylemi yaparak duruma tepki gösterdi. Basın metnini DEM Parti İzmir İl Örgütü Eşbaşkanı Fulya Erdoğan okudu. 
 
Açıklama sloganlarla son buldu.
 
 
SÊRT
 
Sêrt’te ise komplo yapılan yürüyüşle protesto edildi. Demokratik Kurumlar Platformu’nun düzenlediği yürüyüş DEM Parti il binası önünden başlayıp Güres Caddesi’nde kadar sürdü.“Bi rêbertiya azad ber bi civaka azad” pankartının açıldığı yürüyüşte “Biji Serok apo”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Barışın elçisi İmralı’dadır”, “Selam selam imralı’ya bin selam” ve “Jin jiyan azadî, azad bibe rêberti” sloganları atıldı. Ortak metni Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il eşbaşkanı Mustafa Dayanan okudu.
Açıklama alkış ve sloganlar eşliğinde son buldu. 
 
 
ANKARA
 
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun 27’nci yılı dolayısıyla, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ankara İl Örgütü tarafından il binası önünde basın açıklaması yapıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada, “Komploya hayır, Sayın Öcalan’a özgürlük” pankartı açıldı. Ortak açıklamanın Türkçesini DEM Parti Ankara İl Eş Başkanı Tatlıgül Gül, Kürtçesini ise il yöneticisi Fahrettin Durmaz okudu.
 
RIHA 
 
DEKUP öncülüğünde 9 Ekim’in yıldönümünde Riha’nın Haliliye ilçesinde bulunan Novada Park önünde bir ataya gelen kitlenin Topçuoğlu Meydanı’na yapmak istediği yürüyüş polis tarafından engellendi. 
 
Yasaklama kararı olmamasına rağmen yürüyüşün engellenmek istenmesine tepki gösteren yurttaşlar, oturma eylemi gerçekleştirdi. Yürüyüşe müdahale etmek isteyen polise “Be Serok jiyan nabe” sloganları ile tepki gösterildi. "Li dijî tariya komplo ye ronahî ya Serokê me didome" pankartının açıldığı eylemde sık sık, "Savaşta, barışta seninleyiz Öcalan", "Bijî berxwedana Îmrali", "Selam selam İmralı'ya bin selam" sloganları atıldı. 
 
Oturma eyleminin ardından Novada Park önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamanın Kürtçesini DEM Parti Riha İl Eşbaşkanı Ayşe Sürücü, Türkçesini ise DBP Riha İl Eşbaşkanı Mahmut Manas okudu. 
DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, “Önderlik İmralı Adasından, Ortadoğu’ya barış ve demokrasi perspektifi veriyor. Biz önderliğimizin durduğu noktada duracağız. Provokasyonlara karşı, özgürlük ve barış için mücadele etmeliyiz" dedi. 
 
Açıklama sloganlarla sonlandı. 
 
 
MERSİN 
 
Mersin Demokratik Kurumlar Platformu, 9 Ekim dolayısıyla DEM Parti Mersin il binası önünde açıklama yaptı. "Komploya hayır, Sayın Öcalan'a özgürlük" pankartının açıldığı açıklamada sık sık, "Bê Serok jiyan nabe" ve "Bijî Serok Apo" sloganı atıldı. 
 
Çukurova TUAY-DER Eşbaşkanı Adalet Kuran, ortak basın metnini okudu. Açıklama slogan ve alkışlarla sona erdi. 
 
Tarsus'ta ise DEM Parti Tarsus İlçe Örgütü öncülüğünde Yarenlik Alanı'nda yapılan açıklamada "Bê Serok jiyan nabe" sloganları atıldı. Burada konuşan DEM Parti İlçe Eşbaşkanı Kadri Ezer, Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için mücadeleye çağırdı.  
 
 
ANTALYA
 
Antalya'da ise DEM Parti öncülüğünde partinin il binası önünde açıklama yapıldı. Açıklamada, "Komploya hayır, Sayın Öcalan'a özgürlük" pankartı açıldı. Orak basın metnini DEM Parti Antalya Eşbaşkanı Selami Özyaşar okudu. 
Açıklama alkışlarla sona erdi. 
 
 
DÎLOK 
 
DEKUP, Dîlok'un Şahinbey ilçesinde bulunan Yeşilsu Parkı’nda 9 Ekim Komplosu protesto edildi. . "Özgür Önderlikle özgür topluma" pankartının açıldığı eylemde basın açıklamasını DEM Parti Dîlok İl Eşbaşkanı Fesih Yeşil okudu. Açıklama sloganlarla sonlandı. 
 
SEMSÛR 
 
Semsûr’da da 9 Ekim dolayısıyla yapılmak istenen yürüyüş engellendi. DEM Parti İl Örgütü önünde polis ablukası kuruldu. Kitlenin durumu protesto etmesi üzerine polis geri çekildi. Ardından parti binası önünde yapılan açıklama metnini DEM Parti Semsûr İl Eşbaşkanı Mehmet Bayır okudu. 
 
DEM Parti Milletvekili Newroz Uysal Aslan, "Komployu boşa çıkarmak için emek verenler bugün 'Barış ve Demokratik Toplum' için mücadele ediyor. Biz barışta ve çözümde ısrarcıyız. Komployu boşa çıkarmak için Barış ve Demokratik Toplum Süreci'nde ısrar ederek örgütleneceğiz" dedi. 
 
MANİSA 
 
DEM Parti Manisa İl Örgütü de 9 Ekim komplosuna ilişkin parti binası önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan DEM Parti Manisa İl Eşbaşkanı Evin Günsel Kürtçe, “Dünyanın dört bir yanında bu umudu büyütmeli, Öcalan’ın özgürlüğünü sağlamalıyız. Öcalan’ın özgürlüğü, halkların barışı ve demokratik bir cumhuriyetin geleceği için büyük bir adımdır” ifadelerini kullandı. 
 

Diğer başlıklar

11:56 Qamışlo'da ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ yürüyüşü
11:02 Temelli: Komisyon özel yasa hazırlanması için rapor hazırlayacak YENİLENDİ
10:58 Çöpte buldukları para ve ziynet eşyalarını sahibine teslim ettiler
10:20 Dêrsimli yurttaşlar: Doğa talanına izin vermeyeceğiz
09:34 Şiyar Be Platformu Sözcüsü: Sadece bizimle sonuç alınmaz, tüm dinamiklerin sözü olmalı
09:30 ‘Komisyon Abdullah Öcalan’la görüşmeli’
09:22 Kerboran'da bir genç öldürüldü
09:19 ‘Topyekun mücadele erkeklerin dönüşümünü zorunlu kılar’
09:11 Hareket Yönetimi: Zap güçlerimizi uygun sahalara çektik
09:10 Wan Baro Başkanı Özaraz: Entegrasyon yasaları düzenlenmeli
09:02 Foza Yûsif: Dünyada kadın perspektifiyle örgütlenmeli
09:00 17 KASIM 2025 GÜNDEMİ
08:47 Trump’tan, ‘Epstein dosyaları’ çağrısı
08:45 Birçok kentte kuvvetli kar yağışı ve sağanak bekleniyor
16/11/2025
23:15 Riha Barosu: İki çocuğun öldüğü iş cinayeti denetimsizliği göstermiştir
22:44 Tuncer Bakırhan, Barış Akademisyenleri ile bir araya geldi
22:34 BMGK, Gazze’ye ‘çokuluslu güç konuşlandırılmasını' yarın oylayacak
22:19 Gazeteci Alican Uludağ'ın Akand paylaşımına soruşturma açıldı
21:29 Ahmet Kaya’nın 1996’daki sözleri yayınladı
20:44 Bakanlıktan Şule Çet'in faillerinden Berk Akand hakkında açıklama
19:47 Annesi kızı Rojbin Sönmez’i ağıtlarla andı
18:54 Ekoloji Kervanı 2'nci gününde: Talana karşı sesimizi yükseltiyoruz
18:50 Reqa'da 2 Kürt genci kaçırıldı
18:46 İHD’nin yeni Eş Genel Başkanları belli oldu
18:36 Devrimci Parti kuruluşunun 10'uncu yılını kutlandı
18:29 Riha'da iş cinayeti: 2 çocuk yaşamını yitirdi
17:54 Kayyımın kapattığı Şamiran Kadın Yaşam Merkezi yeniden açıldı
17:36 TJA, 25 Kasım startını Kadifekale'de verdi
17:24 Kadınlar barış için buluştu: Öcalan'ın özgürlüğünü istiyoruz
17:15 Colemêrg-Wan Karayolunda kaza
17:12 Qamişlo'da Abdullah Öcalan için yürüyüş düzenlenecek
16:48 Çiğdem Kılıçgün Uçar: Kadının özgür olmadığı bir toplum demokratik olamaz
16:37 Mûş'ta kar yağışı: 14 köy yolu ulaşıma kapandı
16:34 Sırrı Süreyya Önder Barış Futbol Turnuvası başladı
16:10 Yaşamını yitiren 5 HPG’li için anma
15:48 Kadınlardan fuhuş ve uyuşturucuya karşı mücadele çağrısı
15:30 YPG'li Yıldız'ın taziyesine kitlesel ziyaret
14:47 Beton dökümü sırasında inşaat çöktü: 2 işçi yaşamını yitirdi
14:24 TJA’dan Dîlok’ta ‘şiddetle mücadele’ atölyesi
14:16 Silêmanî’de 25 Kasım’ın startı verildi
14:08 Wan'da Rojin Kabaiş Ormanı oluşturuldu
14:00 Tülay Hatimoğulları: Ey iktidar Dêrsim'den elini çek
13:57 Dêrsim’de miting öncesi kitlesel yürüyüş
13:39 Demirtaş: Eşit ve adil geleceği birlikte kuracağız
13:24 15 yaşındaki çocuktan 3 gündür haber alınamıyor
13:23 11’inci Yargı Paketi’nin bu hafta Meclis’e sunulması bekleniyor
12:47 Şule Çet'in faillerinden Berk Akand tahliye edildi
12:43 Saadet Partisi Grup Başkanı Kaya: Süreçten umutluyuz ama AKP yeteri katkı sunmuyor
12:17 OECD'nin sağlık raporunda Türkiye sonuncu
11:20 Jin dergi 'Dêrsim Katliamı'nı kapağına taşıdı
11:07 Riha’da işkence edilen çocuk ağır yaralandı
09:42 İki başarı hikayesi
09:35 25 Kasım Kadın Platformu: Taksim'e isyana çağırıyoruz
09:26 AKP’nin 23 yıllık 'suç' kaydı: En az 8 bin 33 kadın katledildi
09:23 Tutsak yakını: Devletin maskesi zindanlarda düşüyor
09:18 'Komisyon İmralı'ya gitmeli, kapılar ardına kadar açılmalı'
09:17 Engelli raporuna rağmen bir bırakıp bir tutukluyorlar
09:15 Wanlı yurttaşlar: Asgari ücret 50 bin TL olmalı
09:05 Metro inşaatındaki göçükte 1 işçi yaşamını yitirdi
09:04 Elektriğe gizli zam: 900 TL gelen fatura bin 900 TL olacak
09:00 16 KASIM 2025 GÜNDEMİ
08:09 Meteoroloji’den Colemêrg, Şirnex ve Wan için sarı kodlu uyarı
15/11/2025
22:11 Ege Denizi'nde deprem
22:05 Kabataş'ta metro inşaatında iskele çöktü
21:45 Zehirlenip yaşamını yitiren ailenin kaldığı otel boşaltıldı
21:39 Tiktok’tan Seyîd Rıza anmasına sansür
21:18 Tuncer Bakırhan: Komisyon derhal İmralı’ya gitmeli
20:59 Hayvansever kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi
20:54 Rojin Kabaiş eylemine ‘uyarı’ cezası
20:19 Brezilya’da binler iklim adaleti için yürüdü
20:07 Seyid Rıza ağıtlarla anıldı
19:55 MAF-DAD kongresinde süreç tartışıldı
19:17 Erzirom ve Xana Axpar’da kadın buluşması
19:07 Anne ve iki çocuğunun ölümüne dair gözaltı sayısı arttı
18:02 Dîlok’ta iş cinayetleri protesto edildi
17:58 Adalet Nöbeti'nde taciz failinin duruşmasına çağrı
17:46 EGEÇEP’ten ortak mücadele çağrısı
17:45 EHP: Asgari ücret 65 bin TL olmalı
17:40 Yazar-ressam Hüseyin Özsoy, Wan’da okurlarıyla buluştu
17:35 Mêrdîn’de taziye evine saldırı
17:33 Seyîd Riza ve arkadaşları için klip: Cigêram
17:30 DADER konferansı: Devlet adım atsın
17:24 ‘Barış ve özgürlükte ısrar ediyoruz’ buluşmasına çağrı
17:23 Barış gazeteciliği paneli: Militarist habercilik dili toplumda düşmanlık yaratır
17:18 Gazeteci Aykol'un tedavisi devam ediyor
17:13 Gülistan Kılıç Koçyiğit: Demokratikleşme olmadan barış olmaz
17:11 Êlih’te taziyelere kitlesel ziyaret
17:02 Kadınlar alanlarda: Şiddetsiz yaşamı birlikte kuracağız
17:01 'Zindandaki Kadınların Öyküleri' okurlarla buluştu
16:49 57 bin ağacın kesileceği rant projesi yargıya taşındı
16:35 Dêrsim’deki doğa mitingine katılım çağrısı: Sesimize ses verin
16:14 Demokratik Birlik İnisiyatifi: Sürecin öncüsü olacağız
16:07 Seyîd Rıza ve yol arkadaşları birçok kentte anıldı
15:55 İzmir Bağımlılıkla Mücadele Platformu kuruluşunu ilan etti
15:51 Takas Pazarı’na yoğun ilgi
15:17 ‘Muhlise Karagüzel ve Kavak’ı derhal serbest bırakın’
14:33 Koğuş değiştirmek isteyen tutsak darp edildi
14:28 COP 30 tepkisi: Ekolojik yıkım derinleşiyor
14:04 Mêrdîn kısa süreli yağışta göle döndü
13:56 İHD 22'nci Genel Kurulu başladı: Devletin Kürt meselesindeki güvenlikçi politikası değişmedi
13:51 Kayıplar için beş kentte adalet talebi
12:56 Cumartesi Anneleri Nazım Gülmez için adalet istedi
12:28 Dêrsim’de Seyit Rıza anması: Mezar yerlerini açıklayın
12:18 Sındırgı’da art arda depremler
10:37 CHP Milletvekili Akgün Alp: Devlet, Abdullah Öcalan ile görüşüyorsa Komisyon neden görüşmesin?
10:28 İşçi servisi devrildi: 14 yaralı
10:14 Nizamettin Kabaiş: Tehditlere rağmen mücadelemiz sürecek
09:24 Dilovası’nda yaşamını yitiren işçi sayısı 7'ye yükseldi
09:23 HDP binalarına saldırı dosyası 10 yıldır neden kapalı tutuluyor?
09:22 Dêrsim'de yüzlerce toplu mezar var: Yüzleşme çağrısı
09:11 Ruhsatsız fabrika yangından sonra mühürlendi!
09:08 Dilan Mızrak: Devlet sürecin hukuki zeminini bir an önce oluşturmalı
09:07 Kültürel hafıza yok oluyor, Ermeni evleri bir bir çöküyor
09:06 Bataklığa sürüklenenler anlatıyor: Ayağım tekerlek olmuş, tamir etmeye çalışıyordum
09:05 Çöken bina, patlayan depo: İhmalin getirdiği ölümlere karşı mücadele edeceğiz
09:04 Selamet Yeşilmen’in failleri 10 yıldır bulunmadı: Adalet bekliyoruz
09:03 Soğuk havalar cep yakıyor
09:03 'Halk ve inançlar arasında problem yok; sorun kanun ve yasalardır'
09:02 'Barışa katkı için Seyîd Rıza ve arkadaşlarının mezar yerleri açıklansın'
09:01 Devlet merkezli uygarlık sistemin yok edici düzeni: Kastik katil
09:00 15 KASIM 2025 GÜNDEMİ
08:59 Amed'de yollar göle döndü
08:22 Kürdistan kentleri için kuvvetli yağış uyarısı
14/11/2025
23:56 Yeni kurulan TELE2’nin haberine erişim engeli
23:42 Licê'nin Qelesi mezrasında ev baskını
23:19 Şam'da art arda patlamalar meydana geldi
22:50 Gençlerden Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için meşaleli yürüyüş
22:43 DEM Parti eski il eşbaşkanına 13 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
22:36 Mêrdîn'de fırtınada motosikleti devrilen kurye yaralandı
22:10 Rahman A. boşanma aşamasında olduğu kadını katletti
21:36 Kürdistan kentlerine ayrılan kültür ve turizm bütçesi yüzde 5'in altında
21:23 Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê girişlerindeki kontrol noktaları kaldırıldı
21:20 Sabahat Tuncel: Barış bizim için bir tercih değil zorunluluktur
20:46 İstanbul'da Rojin Kabaiş için eylem
20:35 Êlih'te iş cinayeti
19:46 Gülhan'ı katleden faile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
19:19 ‘Aç kalalım ama kültürsüz kalmayalım’
18:37 İşçiler 107 gündür eylemde: Taleplerimiz karşılansın
18:24 CHP'den İBB iddianamesine ilişkin HSK'ye başvuru
18:18 DEM Partili Oluç: Eli kulağındadır, kayyım rejiminin sonuna geliniyor
18:08 Riha’da toz taşınımı etkili oldu
18:02 HPG’li İş, kitlesel bir şekilde toprağa verildi
17:32 25 Kasım eylemleri: Dayanışmayla karanlığı yeneceğiz
17:06 Çetin'in taziyesine 'şehit namirin' sloganıyla ziyaret
17:01 Vince çıkan işçilerin eylemi kazanımla sonuçlandı
16:42 DEM Parti Kadın Meclisi direnişteki kadınları ziyaret etti
16:41 DEM Parti Turizm Bakanlığından Kürtçe ve diğer dilleri teşvik edilmesini istedi
15:52 Dilek İmamoğlu: Adalet yara alırsa umut yeşermez
15:19 İHD: 6 bin 94 kişinin yaşam hakkı ihlal edildi
15:00 Bireysel silahlanma protestosu