Tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti farklı eylemlerle sürecek

img

HABER MERKEZİ - Tutsak yakınları, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle başlattıkları Adalet Nöbeti eylemlerini farklı eylem tarzlarına dönüştürerek büyüteceklerini duyurdu.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle tutsak yakınları tarafından birçok kentte başlatılan Adalet Nöbeti’ne ilişkin Amed, Wan, İzmir’de açıklamalar yaptı. 
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle tutsak yakınları tarafından birçok kentte başlatılan Adalet Nöbeti’ne ilişkin Amed, Wan, Êlih, Adana, Mersin, İstanbul, İzmir’de açıklamalar yaptı. 
Daha sonra dernek binasına geçen tutsak yakınları, TUAY-DER ve MED TUHAD FED üyeleri, açıklamayı burada yaptı. “Tecrit insanlık suçudur” başlıklı açıklamayı yapan TUHAD FED Yöneticisi Emine Kaya Adalet Nöbeti’nin farklı eylem tarzına dönüştürüleceğini açıklayarak, nöbetin farklı eylem tarzlarında sürdürülmesinin tutsakların “PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın koşullarında yaşamak için mahkemelere katılmama, görüşlere çıkmama, telefonla görüşmeme” eylemlerinin etkisi olduğuna işaret etti. 
 
‘ÖCALAN GERÇEK BİR BARIŞIN MİMARIDIR’
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecride dikkati çeken Kaya, “9 Ekim 1998 tarihinde uluslararası Gladyo’nun gerçekleştirdiği kirli bir komployla fiziki olarak tutsak edilen Sayın Abdullah Öcalan 25 yıldır benzeri görülmemiş, hukuk ve insanlık dışı bir tecride maruz kalmaktadır. Sayın Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit, 25 Mart 2021 tarihinden bu yana mutlak iletişimsizlik ve haber almama haliyle sürdürülmektedir. Sayın Abdullah Öcalan; yüzlerce yıl kimliğiyle oynanmaya, adı bile unutturulmaya çalışılan Kürt halkının kendisini yeniden inşa etmesini sağlamakla kalmamış, aynı zamanda tarihsel ve toplumsal gerçeklere dayanarak geliştirdiği paradigma ile başta Ortadoğu halkları olmak üzere dünya halkları için onurlu ve gerçek bir barışın mimarı olmuştur” ifadelerini kullandı.
 
‘EYLEMLER BELİRLİ BİR DUYARLILIK YARATMIŞTIR’
 
Öcalan’a yönelik tecridin farklı toplumsal kesimler üzerindeki etkisine işaret eden Kaya, “Sayın Abdullah Öcalan şahsında uygulanan tecrit politikası, esas itibariyle kadınlar ve gençler, başta olmak üzere tüm Ortadoğu halklarına karşı uygulanmaktadır. Savaşın durması, halkların rahat bir nefes alması için hukuki, insani, ahlaki hiçbir değere sığmayan bu tecrittin kırılması için Kürdistan ve Türkiye başta olmak üzere dünya genelinde birçok kampanya başlatılmıştır. Başta zindanlarda bulunan tutsakların başlattığı açlık grevi eylemleri olmak üzere, Kürdistan ve Türkiye’de; Adalet Nöbetleri, Özgürlük Yürüyüşleri, Hak ve hukuk örgütlerinin ulusal ve uluslararası kurumlara başvuruları, dünyanın birçok ülkesinde; Sayın Abdullah Öcalan’ın kitaplarının okunması benzeri eylemlerle kamuoyunda belirli bir duyarlılık ve hareketlilik yaratmıştır” diye konuştu.
 
DUYARLILIK ÇAĞRISI
 
Tutsakların Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle sürdürdükleri açıklık grevleri sonlandırıp farklı eylem tarzlarına geçmesinin, tutsak yakınlarının nöbetinin farklı bir tarzda sürdürülmesi kararındaki etkisine işaret eden Kaya, “4 Nisan 2024 tarihinde zindanlardaki binlerce tutsak açlık grevlerini sonlandırarak, ‘Sayın Abdullah Öcalan’ın koşullarında yaşamak için mahkemelere katılmama, görüşlere çıkmama, telefonla görüşmeme’ eylemi gerçekleştireceklerini kamuoyuna duyurmuşlardır. Bu aşamada, 4 Aralık 2023 tarihinde Amed, Elîh, Mêrdîn, Wan, Adana, Mersin, İzmir ve İstanbul’da başlatılan Adalet Nöbeti eylemlerinin de farklı eylem tarzlarına dönüştürülerek büyütüleceği açıktır. Sayın Abdullah Öcalan’a uygulanan bu insanlık dışı tecrit başta uluslararası hukuk olmak üzere hiçbir hukuka sığmadığı gibi halkların vicdanında derin yaralar açmaktadır. Tecrittin kırılması insanlık onurunun bir gereği ve aynı zamanda vicdani bir sorumluluktur. Bu temelde kadınlar ve gençler, başta olmak üzere bütün ezilen halkları; devrimci-demokratik kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütlerini, onurlu bir barıştan taraf olan bütün kamuoyunu Sayın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik yöntemlerle çözümü için ses çıkarmaya ve duyarlı olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.
 
Tutsak yakınlarının nasıl bir eylem tarzına yöneleceğine ilişkin bilgi vermezken, tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti’nin nasıl sürdüreceğine dair sürecin birkaç gün içinde tamamlanarak kamuoyuna duyurulması bekleniyor. 
 
WAN
 
Wan TUHAY-DER ve tutsak yakınları öncülüğünde Adalet Nöbeti eylemine ilişkin Sanat Sokağı’nda açıklama yapıldı. Eyleme, DEM Parti il ve ilçe yöneticileri, Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları, DEM Parti Van Milletvekilleri ve yanı sıra çok sayıda tutsak yakını katılım sağladı. Açıklamayı Wan TUHAY-DER Eşbaşkanı Çetin Uyar, tutsak yakınlarının ortak metnini okudu. 
 
 
Açıklama, “Bijî berxwedana zindanan” sloganları ve alkışlarla son buldu.
 
İZMİR 
 
Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE TUHAYDER), "Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm" kampanyası kapsamında DEM Parti Konak İlçe Örgütü önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya DEM Parti İzmir İl Eşbaşkanı Mehmet Kuru, ilçe eşbaşkaları ve yöneticilerinin yanı sıra Barış Anneleri İnisiyatifi katıldı. 
 
 
EGE-TUHAYDER Yöneticisi Leyla Kaygısız, Adalet Nöbetleri'nin sürdüğü kentlerde yapılan eş zamanlı basın açıklamasının metnini okudu. 
 
Açıklamanın ardından "Biji Berxwedana zindana" ve "Jin jiyan azadi" sloganları atıldı. 
 
MERSİN 
 
 
Çukurova TUAYDER, “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” pankartıyla dernek binası önünde açıklama yaptı. DEM Parti Mersin Milletvekilleri Perihan Koca ile Ali Bozan’ın yanı sıra onlarca dernek yöneticisi ve yurttaş katıldı. Zılgıtlar ve alkışlar eşliğinde yapılan açıklamada sık sık, “Biji berxedana zindana” sloganları atılırken, konuya dair açıklamayı dernek başkanı Ergin Altuntaş yaptı.
 
ADANA
 
 
Adana'da Akdeniz Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) de açıklamayı DEM Parti Seyhan İlçe Örgütü önünde yaptı. “Adalet için tecridi kıralım, demokratik barış için zindanlara ses olalım” pankartının açıldığı açıklamayı dernek yöneticisi Sait Sündük okudu. Eylem alkışlar eşliğinde son buldu.
ÊLIH
 
 
Êlih’te ise DBP İl Örgütü önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya TUAY-DER, Barış Anneleri Meclisi,  Tevgera Jinên Azad (TJA), DEM Parti, DBP İl Örgütleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Eylemde sık sık “Bijî berxwedana zîndanan “ ile  “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Eylemde konuşan Barış Annesi Meclisi Üyesi Sultan Azboy, cezaevindeki direnişe ses olması çağrısında bulunarak, mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu. Hazırlanan basın metnini ise TUAY-DER üyesi Kadri Tekin okudu.
 
 
İSTANBUL
 
Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (MATUHAYDER), Adalet Nöbeti’ne ilişkin dernek binası önünde açıklama yapması polis tarafından engellenmeye çalışıldı. 
 
İlçe kaymakamlığının eylem-etkinlik yasağı kararı gerekçe gösterilerek engellendiği eyleme, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Başkanı Şahin Tümüklü, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Özgül Saki, DEM Parti İstanbul İl Eş Başkanı Gonca Yangöz, DEM Parti Esenyurt İlçe Örgütü yöneticileri, DEM Parti Bağcılar İlçe Örgütü yöneticileri, Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER) Eş Başkanı Ayhan Yıldız, Tevgera Jinen Azad (TJA) aktivistleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri ve Adalet Nöbeti eylemcileri katılım sağladı.
Dernek binası önünde toplanmak isteyen kitle polis engeli ile karşılaştıktan sonra  “Biji berxwedana zindanan” sloganı attı. 
 
Engellemeye tepki gösteren DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz, faşizmi kırmanın yolunun ortak mücadeleden geçtiğini ifade etti. 
 
 
MATUHAYDER Eşbaşkanı Dilek Sönmez Demir ise Adalet Nöbeti’ne yönelik engellemeye tepki göstererek mücadelelerinin devam edeceğini ifade etti. 
 
‘BU MÜCADELE HEPİMİZİN’
 
DEM Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki, tecrit sorununun ülkenin en önemli sorunu olduğunu ve ülkenin tamamına yayıldığına dikkat çekerek “Burada devletin tutumu nedeniyle belki bu açıklamayı sokakta yapamadık ama bizim görevimiz ister mecliste olsun, ister sokakta olsun bu meseleyi toplumsallaştırmaktır” ifadelerini kullandı.
 
ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ise PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak iletişimsizlik halinden dolayı sorumlu ve muhatap olduklarını belirterek “Bu mesele hepimizin meselesi, bu mücadele hepimizin mücadelesi. Sadece zindanlardaki devrimci, yurtsever ve sosyalist tutsaklara bırakılamayacak kadar hayati bir mesele. O nedenle her birimize buradan çok açık bir çağrı var. Bu mücadeleyi büyütme çağrısı. Bu mücadele etrafında annelerin mücadelesini büyütme çağrısı” şeklinde konuştu.
MÊRDİN 
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle Barış Anneleri ve tutuklu yakınları tarafından sürdürülen Adalet Nöbeti’ne Mêrdîn’de açıklama yapıldı. DBP İl binası önünde yapılan açıklamaya DEM Parti milletvekilleri ve belediye eşbaşkanlarının yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. Açıklamada Kürtçe ve Türkçe “Ji bo Edeletê Tecrîdê Bişkînin, Ji bo Aştiye Ciwakî Em Bibim Denge Zindanan/ Adalet İçin Tecridi Kıralım, Toplumsal Barış İçin Zindanlara Ses Olalım” pankartı açıldı. Açıklamayı kitle adına Adalet Nöbeti eylemcilerinden tutuklu yakını Fettah Tekin okudu. 
 
Açıklamanın ardından kitle Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle 5 dakikalık oturma eylemi yaparken, eylem boyunca “Bijî berxwedana zindana” ve “Be Serok Jiyan Nabe” sloganları atıldı. 

Diğer başlıklar

28/12/2025
23:47 38 siyasi parti ve örgütten Geçiş Hükümeti’nin saldırılarına tepki
23:42 Trump, Zelenski ile görüştü
23:32 Bedlîs'te dengbêj gecesi
23:00 DEM Parti Eş Genel Başkanları: Demokratik Suriye eşit yurttaşlıkla mümkün”
22:17 PCCWS: Suriye’de yurttaşlara ateş açıldı, uluslararası koruma şart
22:12 Cezaevinden tahliye edilen Okan Gür, bir kadını katletti
21:32 Libya heyetini taşıyan jetin olay yeri incelemesi tamamlandı
21:29 Amedspor maçında Leyla Zana sloganları durmadı
21:12 Pirsûs'ta Noel kutlaması
19:26 Mêrdîn’de ev ev, sokak sokak ‘Umut ve Özgürlük’ çağrısı
19:12 Özerk Yönetim saldırıları kınadı: Sorumlu Geçiş Hükümeti'dir
18:52 Suriye Alevi Yüksek İslam Konseyi: Geçiş Hükümeti devleti temsil etmiyor
18:41 Suriye'de Alevilerin federalizm talebine saldırı: Ölü ve yaralılar var
18:12 Sırrı Süreyya Önder Barış Futbol Turnuvası: Herkesin değeriydi
18:02 4 Ocak mitingi için çalışmalar sürüyor
17:45 Gazeteci Aykol iki ayı aşkın süredir yoğun bakımda
17:24 Binlerce kişi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüdü
17:18 DMS 1’nci Olağanüstü Kongresini gerçekleştirdi
17:01 Din alimleri yeni yönetimlerini belirledi
16:50 Kayyım, belediye taşınmazı satışını eleştiren eşbaşkana tazminat davası açtı
16:44 Demokratik Birlik İnisiyatifi Mersin'de iki aileyi barıştırdı
16:42 İstanbul’da Azize Kaplan için anma
16:19 İzmir'de bağımlılık ve fuhşa karşı yürüyüş
15:48 Dêrsim’de GES tepkisi: Doğanın sesine kulak verin
15:32 Amed’de taziyelere kitlesel ziyaret
15:32 İhlalleri anlatan tutsağa 'panik yaratma' iddiasından soruşturma
15:12 Amed’de ‘Edebiyat ve Toplum’ paneli
15:01 Roboskî anmaları: Sorumlular yargı önüne çıkarılsın
13:49 Tülay Hatimoğulları: Barışın yolu Roboskî’den geçer
Keskin Bayındır: Roboskî defteri kapanmayacak
13:22 Abdullah Öcalan: Gençliğin öncülük rolünü oynayacağına inanıyorum
13:03 Serhat'ta kar yağışı: 3 bin 46 yerleşim yeri ulaşıma kapandı
13:00 AKKAY-DER yeni yönetimini belirledi
12:48 İzmir'de tutsaklar Toprak ve Taş tahliye oldu
12:32 Roboskî'de 14'üncü yıl anması: Adalet çığlığımızı duyun
12:06 Rojhilat’ta iki kolber çığ altında kalarak yaşamını yitirdi
11:32 Esenyurt’taki kazada yaşamını yitirenlerin sayısı 5 oldu
10:04 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
09:50 Kadınların 2025'teki mücadelesi Jin dergi kapağında
09:19 Onlarca çocuğun istismar edildiği Ensar Vakfı, ahlak dersi verecek
09:16 Pirsûs’ta belediye sokakları onarıyor DEDAŞ bozuyor
09:14 51 kilometrelik tarihi kanalın sadece 3 kilometresi sulamada kullanılabiliyor
09:09 4 Ocak mitingi için çağrı: Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için alanda olalım
09:09 11’inci Yargı Paketi’ne tepki: Demokratik bir zihniyetin ürünü mü?
09:04 Elkê'de kar kalınlığı bir metreyi geçti
09:02 HDK Eşsözcüsü Kenanoğlu: Abdullah Öcalan’a yaklaşım Kürtlere yaklaşımı belirler
09:01 Suriye’de petrol ve doğalgaz savaşı
09:01 Boyun eğmediler, direnişlere öncü oldular
09:00 28 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
00:04 Qers’te 41 köy yolu ulaşıma kapandı
27/12/2025
23:12 Halep’te 2 üniversite öğrencisi kaçırıldı
22:56 İran sinemasının usta ismi Behram Beyzayi yaşamını yitirdi
22:32 Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê’de abluka arttı
21:25 Hacı Özkal okurları ile buluştu
21:09 İzmir'de Gaxan etkinliği: Barışa vesile olsun
20:16 Bağımlılığa karşı örgütlü mücadele çağrısı
19:52 Çiğdem Kılıçgün Uçar: Umut hakkı barış, eşitlik, özgürlüktür
19:38 Alman aktivist Anna Liedtke için eylem
19:29 İstanbul’da kaza: 4 kadın işçi yaşamını yitirdi
19:26 Mûş beyaza büründü
18:12 Gazze’de 71 bin 219 insan katledildi
17:39 Silêmanî’ye çalışmaya giden genç ölü bulundu
17:20 Rusya’dan başkent Kiev’e saldırı
17:14 Arkaş'tan panele katılım çağrısı: Sorunları masaya yatıralım
17:02 Bayındır: Kürt halkı Önder Öcalan'dan ayrı olamaz
16:55 Gazeteci Aykol'un akciğerlerinden sıvı örneği alındı
16:51 Mêrdîn'de 4 Ocak çağrısı
16:47 Şêxmeqsûd ve Eşrefiye'de kuşatma ve saldırılar sürüyor
16:29 Türköne: Devlet Abdullah Öcalan’ın ‘Ortak yaşam’ vizyonuna geldi
16:13 Bismil’de Arjen Kültür ve Sanat Merkezi açıldı
16:06 Dêrsim’de ilk kar
15:59 4 Ocak mitinge çağrı:‘Umut hakkı’ sağlanmalı
15:34 Üç ilde erkek şiddeti: Bir kadın katledildi
15:15 Ertürk ve Kavak’ın tahliyesi talep edildi
15:01 Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği raporu: Kadınlar şiddetin her türlüsüne maruz kalıyor
14:48 ‘Doğu Raporu’nun 30. Yılında: Dünden Bugüne Paneli
14:43 Dêrsim'de Gaxan etkinliği
13:42 Kayıp yakınları beş kentte adalet talep etti
13:34 Mêrdîn'de görüş mesafesi 5 metrenin altına düştü
13:23 HPG'li Lokman Gazyak anıldı
13:10 Emek ve Demokrasi Platformu: ‘Umut hakkı’ barışın toplumsallaşmasını sağlar
12:58 Cumartesi Anneleri Mehmet Özdemir’in akıbetini sordu
12:42 Sokağa çıkma yasaklarında katledilen sağlık emekçileri anıldı
12:40 Mersin’de 2 çocuk yangında yaşamını yitirdi
11:49 İBB’ye yeni operasyon: 4 gözaltı
10:34 Eşbaşkanlardan ‘Umut ve Özgürlük’ mitingine davet
09:32 Libya uçak kazasını incelemek için heyet gönderdi
09:07 3’ü kadın 4 öğrenciyi yaralayan kişi tutuksuz yargılanıyor
09:06 4 Ocak mitingine çağrı: 'Umut hakkı' bir halkın umudunun ilkesidir
09:06 Şaqayiq Nowruzi: İran’da kadın hareketi akan bir nehir
09:05 Kürdistan'da 300’ü aşkın arkeolojik alan baraj suları altında bırakıldı
09:04 Kadifekale'de özel savaş politikasına karşı yürüyüş
09:03 Erdoğan ‘kesinlikle bulacağız’ demişti: İnal’dan 20 yıldır haber yok
09:03 2026’da kadın mücadelesi ve örgütlülüğü daha da güçlenecek
09:02 Roboskî 14 yıldır kanıyor: Acımızı barış dindirir
09:01 Sistematik tacize uğrayan çocuğa polisten soru: Annen iftira mı atıyor?
09:00 Zam, enflasyon, yoksulluk: Türkiye 2026’ya ekonomik çöküşle giriyor
09:00 27 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
08:09 Şêx Meqsûd ve Eşrefiye'ye saldırı
07:57 38 il için yağış uyarısı
00:05 Demokratik Suriye Meclisi: 10 Mart Mutabakatı’nın başarısı acil bir ulusal öneme sahiptir
26/12/2025
23:50 Artuklu’da meşe ve çam fidanları toprakla buluştu
23:43 Gözaltına alınan gazeteci Mezarcı serbest bırakıldı
22:56 Amed’de bir kadını katleden Siraç Kartal tutuklandı
22:52 DEM Parti: Saldırılara karşı ortak mücadele hayati önemdedir
22:25 DAİŞ gümrük devriyesine saldırdı: 3 yaralı
22:03 Alevi Yüksek Meclisi: Cami saldırısının sorumlusu Şam’dır
21:36 Bakan Tunç’tan 11’inci Yargı Paketi savunması: Ceza adaletini sağlamaya yönelik bir düzenleme
21:25 Ankara'da Şeva Yelda kutlaması
20:40 Gazze’de can kaybı 70 bin 945’e yükseldi
20:28 Amed’de iş cinayeti
20:11 Süveydalı tutuklular açlık grevine başladı
20:05 Antalya'da polis şiddetine tepki: Sorumlular cezalandırılsın
19:23 Humus’taki cami saldırısını HTŞ’nin ‘eski’ kolu üstlendi
19:05 Alevi örgütlerinden katliamlara karşı mücadele çağrısı
18:28 Wan’da 223 işçinin eylemi sürüyor: Ne zaman dur diyeceksiniz?
18:18 HDK’deki çalışmaları nedeniyle sosyolog Berfin Azdal’a hapis cezası
18:12 'Yomra’da doğa talanına izin vermeyeceğiz'
17:24 MESEM protestosunda tutuklanan öğrencilere tahliye
17:22 Yeniden Refah Partisi’nden 102 kişi istifa etti
17:09 Mêrdîn’de 3 kişinin öldürülmesine dair hukukçular ve aileden açıklama
17:08 Katliam Yasası'nın durdurulması için BM'ye başvuru yapılacak
16:21 Humus’ta Alevilere ait camiye saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var
16:20 Bayram ve Yıldeniz aileleri yaşamını yitiren yakınlarını andı
15:56 Keskin Bayındır: 7'den 70'e herkes mitinge katılmalı
15:49 Ankara'daki barınaklarda 10 ayda 17 bin köpek ölümü
15:42 Selma Kara'yı katleden faile ağırlaştırılmış müebbet cezası istemi
15:41 Şirnex’te ağaç kıyımının üstü brandayla örtülüyor
15:15 ABD'den Nijerya'ya DAİŞ operasyonu
15:12 Katliamın üzerinden 14 yıl geçti: Roboskî süreç açısından turnusol kağıdıdır
14:39 Adana'da 4 Ocak mitinginin çalışmaları için start verildi
14:34 Leyla Zana'ya saldırı ve hakaretlere suç duyurusu
14:13 Emeklilerden asgari ücret protestosu
13:54 Katliamların aydınlatılması için hukuki düzenleme ve komisyon talebi
13:53 Tutsaklara yeni yıl kartı
13:52 Humus’ta camide patlama: 3 ölü, 5 yaralı
13:28 ABB Başkanı Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni talep edildi
12:43 Yolda önlem alınmamasına tepki: Hakkari’de ölüm var!
12:32 4 Ocak mitingine çağrı: ‘Umut hakkı’nı savunmak, barışı savunmaktır
12:30 DTSO Meclisi’nden çağrı: Barış ve ekonomi için somut adım şart
12:27 Nihal Ay’ın taziyesine kitlesel ziyaret
11:25 Enflasyonun düşeceğini bekleyenlerin oranı düştü
10:50 AİHM İmamoğlu dosyasını ‘öncelikli’ inceleyecek
10:16 Buca Belediyesi işçileri yeniden iş bıraktı
09:59 Süreç anketi: 'Umut hakkı' talebi yüzde 71 oranında
09:43 Karasu: Kürt halkının iradesinin dikkate alınması gerekiyor
09:20 Mazlum Ebdî Şam’a gidecek
09:17 Doğum izni düzenlemesi: Kadınların hayatını zorlaştıracak
09:17 Edebiyat, folklor, bilim ve direnişin sesi: Sehîdê Îbo
09:15 Kadınların talepleri 'yetersiz elektronik kelepçe' gerekçesiyle reddediliyor
09:14 Wan Barosu Cezaevi Komisyonu'ndan Kaya: Süreci sabote etmek isteyen hapishane ve yönetimleri var