DEM Parti'nin kent kent seçim çalışması

img
HABER MERKEZİ - DEM Parti Riha'da seçim çalışmalarına 2018 genel seçimlerinde ailesi katledilen Emine Şenyaşar'ı ziyaret ederek başladı. İstanbul'da ise ziyaretlerini sürdüren DEM Parti Belediye Eşbaşkan Adayları, "Jin, jiyan,azadî" sloganları ile karşılandı. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında halk buluşmaları ve büro açılışları gerçekleştirdi.
 
RIHA 
 
DEM Parti, Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde seçim startını Emine Şenyaşar'ı ziyaret ederek verdi. AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar’a yapılan ziyarete çok sayıda kişi katıldı. Ziyarete, DEM Parti Pirsûs Belediye Eşbaşkan adayı Ayten Kaya’nın yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. 
 
 
Anne Şenyaşar, 6 yıldır verdiği adalet mücadelesine dair kendisini ziyaret edenleri bilgilendirdi. Sağlık sorunları nedeniyle Ankara'da ara verdiği Adalet Nöbeti'ne Mart ayının ilk haftasında yeniden başlayacağı söyleyen Şenyaşar, “Oğlum cezaevinden çıkana, failler hak ettiği cezayı alana kadar adalet mücadelemiz devam edecek" dedi.
 
DEM Parti adayı Ayten Kaya, adalet tecelli edene kadar Şenyaşar ailesiyle dayanışma içerisinde olacaklarını vurguladı. 
 
WÊRANŞAR 
 
DEM Parti Wêranşar Belediyesi eşbaskan adayları, seçim çalışmalarını esnaf ziyareti ile sürdürüyor. İlçe merkezindeki Buğday Pazarı'nda bulunan esnafları ziyaret eden belediye eşbaşkan adayları Bedriye Yorgun ve Serhat Dicle İnan, esnafın yaşadığı sorunları dinledi. AKP yönetiminde bulunan Wêranşar Belediyesi'ne dair sitemlerini dile getiren esnaflar, belediyenin kendilerine hiçbir hizmette bulunmadığını söyledi. Daha önce AKP'ye oy verdiğini söyleyen bir esnaf, "Artık AKP'ye kesinlikle oy vermeyeceğim" dedi.
 
 
Esnafın yaşadığı sorunları DEM Parti yönetiminde bulunan belediye ile çözeceklerini belirten Yorgun, "Birlikte kazanacağız birlikte yöneteceğiz" dedi. 
 
AMED 
 
DEM Parti, Amed'in Hezro (Hazro) ilçesinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa, DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Doğan Hatun ile Amed milletvekilleri Adalet kaya ve Serhat Eren de katıldı. İlçe girişindeki karşılamadan sonra çok sayıda araçlık konvoyla ilçe merkezinde tur atıldı. Daha sonra geçilen açılışa, büyük bir coşku hakim oldu. 
 
Açılışta konuşan İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, "Gücümüz ve inancımız her geçen gün artıyor, bu seçimde başaracağız. Zaman Hezro zamanıdır, zaman Amed zamanıdır" diye belirtti. 
 
Amed  Milletvekili Serhat Eren de, 31 Mart seçimlerinin tarihi bir seçim olacağını ifade ederek "Çünkü tahakkümcü iktidar; siyasetimizi, siyasetçilerimizi, dilimizi, kültür ve sanatımızı tasfiye etmeye çalışıyor, irademizi kırmak istiyor. Ama buna izin vermeyeceğiz" dedi. Ardından konuşan Hezro Belediyesi Eşbaşkan adayı Hasibe Yazdık ise şunları belirtti: "İnanıyoruz ki iradenizi geri alacaksınız” dedi. Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Doğan Hatun’un konuşmasının ardından büronun açılışı yapıldı. Açılışın ardından çalınan müzik eşliğinde halaya duruldu. 
 
İSTANBUL 
 
DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Meral Danış Beştaş, partisinin Sultangazi'de bulunan binasında kadınlarla buluştu. Kadınlar, ilçe binası önünde Beştaş’ı parti flamalarıyla karşıladı. Coşkulu karşılamada, “jin, jiyan, azadî" sloganı atıldı. 
 
Beştaş, kadın özgürlükçü paradigmanın kendilerini diğer partilerden ayıran en önemli nokta olduğuna vurgu yaptı. Beştaş, "Kadınlar özgür olmadan toplumlar asla özgür olmaz. Diğer büyük laflar eden partilere bakıyoruz, kadınlar neredeyse yok. Neredeyse kadının sözü, varlığı, sesi yok. Sadece erkek bir yönetim, erkek bir dil ve iddia ile karşı karşıyayız. Hiçbir parti yüzde 10’u geçmiyor. Fakat DEM Parti olarak yüzde 50 kadın temsiliyetimiz var” dedi.
 
 
Beştaş: "Bu ülke hepimizin ve ortak vatana sahibiz. Kürt, Türk, Süryani, Arap hepimiz demokratik ulusun bireyleriyiz. İstanbul, demokratik ulusun ve ortak vatanın hayat bulacağı bir merkez. 31 Mart’a kadar herkese misafir olacağız. Bu seçimlerde baskı, zulüm, tek adam rejiminin sonlanması ve demokratik bir ülke, demokratik bir yerel yönetim anlayışı için kedimizi anlatacağız. 'Varız' diyeceğiz. Biz varız ve mücadeleye devam ediyoruz" diye kaydetti.
 
Beştaş, batı kentlerinde aday çıkarmalarını eleştiren muhalefete tepki gösterdi. Beştaş, "Biz parti olarak seçime giriyoruz, bundan daha doğal ne olabilir? Neden biz birilerinin yanında veya karşısında olmak zorunda olalım ki? CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘DEM bize kaybettirmeye çalışıyor’ demiş. İnsaf ya. Siz Mêrdîn’den, Amed’e, Şirnex’ten Siirt’e Kürt illerinin hepsinde aday çıkaracaksınız, sonra gelip bize ‘niye İstanbul’da. Ankara’da aday çıkarıyorsunuz’ diyeceksiniz. Siz çekilin ve bizi destekleyin o zaman. Neden biz başkasını desteklemek zorunda olalım. Kazanacağız, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" ifadelerini kullandı. 
 
Kadınlar, programda “jin, jiyan, azadî” sloganıyla halaya durdu. 

DERSÎM

Dersim’de yarın gerçekleşecek büro açılışı öncesi çalışmalarını hızlandıran DEM Parti, kentte esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.  

DEM Parti’ye yönelik yoğun ilginin görüldüğü ziyaretlerde Dersim Belediyesi eş başkan adayları Birsen Orhan ve Cevdet Konak, esnaflarla kent sorunlarına dair kısa sohbetler gerçekleştirdi. Sohbet sırasında bir esnaf, “Dersim’e DEM yakışır” sözleri alkış topladı.

WAN 

DEM Parti, Wan’ın Şax (Çatak) ve Miks (Bahçesaray) ilçelerinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Miks’te yapılan büro açılışına, DEM Parti Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Abdullah Zeydan ile çok sayıda kişi katıldı. Belediye Eşbaşkan Adaylarına büyük bir ilgi gösteren yurttaşlar, büro açılışı öncesi uzun süre halaya durdu. Sonrasında Barış Anneleri ile adaylar büyük bir coşkuyla büro açılışını gerçekleştirdi. Burada ilk olarak konuşan Abdullah Zeydan, PKK Lideri Abullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle 27 Kasım 2023’te Kurdistan ve Türkiye cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine dikkat çekerek, barışın sağlanması için tecridin kaldırılması gerektiğinin altını çizdi. Ardından yapacakları projelere dair aktarımlarda bulunan Zeydan,  “Halkımızla birlikte el ele hizmet edeceğiz. 14 belediyenin 14’ünü de alacağız” diye kaydetti.

Zeydan’ın ardından konuşan Miks Belediye Eşbaşkan Adayları Nebahat Benek ile Ayvaz Hazır, halka teşekkür ederek, destek istedi. -

‘BUGÜN İHANETE VE SAVAŞA KARŞI DURMA GÜNÜDÜR’

Şax ilçesinde gerçekleşen açılış ise adeta mitinge döndü. Sabah saatlerinde Kanîspî’de karşılanan Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Neslihan Şedal ve beraberindekiler ardından uzun bir konvoyla ilçe merkezine geçti. Burada toplanan kalabalığa seslenen DEM Parti Şax Belediye Eşbaşkan adayları Gülten Baran ve Reşat Eraslan, belediyeyi kazanacaklarını söyleyerek, 24 saat boyunca durmadan çalışacaklarını ifade etti. Ardından konuşan Şedal ise, “Bizler kentlerimizi ‘Jin, jiyan, azadî’ felsefesi ve eşbaşkanlık modeliyle yöneteceğiz. Bugünkü duruş eşbaşkanlık sistemine, demokratik ve eşitlikçi yaşama sahip çıkmaktır. Bugün yine tecrit politikalarına karşı çıkmaktır. Özel savaş ve ihanete karşı duruş göstermemiz gerekiyor. Bu sebeple Çatak Dem partidir ve Dem partiden başka kazanan olmayacaktır. Bugün en temel insanı ihtiyaç olan suya bile erişemeyen Çatak, kentlerimizi kurumlarımızı suyumuzu bile gasp edenlere 31 Mart’ta gereken cevabı verecektir” dedi.

Büro açılışının ardından halaylar çekildi.

BEDLÎS

 DEM Parti Elcewaz (Adilcevaz) İlçe Örgütü de, seçim çalışmaları kapsamında ilçede bulunan Saadet Partisi (SP), Yeniden Refah Partisi (YRP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe binalarına ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette ilçe yöneticileri ve yurttaşların yanı sıra DEM Parti Elcewaz Eşbaşkan Adayları Dilek Akdağ ile Cesim Tusun katıldı. Ziyaretlerde DEM Parti Elcewaz Eşbaşkan Adayları yoğun ilgi ile karşılandı. Ziyaretlerde DEM Parti heyetini, CHP, SP, YRP yöneticileri ve belediye başkan adayları karşılarken, seçimlerde sağduyuya işaret edildi. Burada konuşan DEM Parti Elcewaz Belediye Başkan adayları, seçim çalışmaları ve seçim gününün barışçıl bir şekilde sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

SÊRT

DEM Parti Sêrt’tin Tillo ilçesinde seçim bürosu açtı.  Açılışa DEM Parti Belediye Eşbaşkanları Kasım Yıldız, İlçe Eşbaşkanı Hayrettin Yılmaz, Sêrt  Belediye Eşbaşkanı Sofya Alagaş, Mehmet Kayısı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Milletvekili Sıddık Taş  ve il örgütü ve çok sayıda yurttaş katıldı.  

Büro açılışında konuşan DEM Parti Tillo İlçe Eşbaşkanı Hayretin Yılmaz, “Seçimleri kazanmayı umuyoruz. Zafer bizim ve halkımızındır" dedi.

DEM Parti İl Eşbaşkanı Eşref Tekin ise, “Sert ve ilçelerinde milletin iradesi ne gösterirse onu kabul edeceğiz. Ama kazansak bile bize saygı duyulmalı ve yöneticilerin politikalarına son verilmelidir. Tilo ilçesindeki varlığımız bizim için büyük bir gurur ve mutluluktur. Adaletsizlikle ve kan dökülmesiyle mücadele konusunda Tilo'daki alim ve şeyhlerin omuzlarında büyük bir sorumluluk olduğunu hatırlatmak isterim. Umarım bu rolü ve misyonu yerine getirirler" diye belirtti.

Konuşmalar ardından alkış ve zılgıtlarla büro açılışı gerçekleştirildi.

ÊLIH

DEM Parti, Qabilcews’de (Sason) seçim lokalini açtı. Partilileri Teraş (Umurlu) köprüsünde karşılayan kitle, alkış ve zılgıtlarla ilçeye doğru hareket etti.

Elih Belediye Eşbaşkan Adayı Gülistan Sönük, umutlu olduklarını belirterek, "Biz Sason'a girdiğimizde partimizin ve Sason'un renginin bir olduğunu gördük. 31 Mart' ta seçimleri alacağız buna inancım tamdır. Biz çok umutluyuz. 31 Mart'tan sonra Sason'da halay çekeceğimizi biliyorum ve bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Yediden yetmişe bütün Sason halkını kucaklamak için geldiklerini söyleyen Eşbaşkan adayı Celal Alphan ise, “Saklı bir cennet olan Sason’a iyi bir elin değmesi gerekiyor. Bu güne kadar bu ilçe için yapılamayan hizmetlerin tamamını biz yapacağız” dedi. 

Diğer başlıklar

21/12/2025
23:38 İmralı Heyeti 23 Aralık'ta Kurtulmuş ve Tunç ile görüşecek
23:16 2026 bütçe teklifi Meclis'ten geçti
23:08 Meclis’te yumruklu kavga
22:15 QSD, yakaladığı DAİŞ'linin itiraflarını paylaştı
22:06 Meclis'te ikinci taciz soruşturması
21:22 Güney Afrika'da silahlı saldırı: 9 kişi yaşamını yitirdi
21:14 Maç karşılaşmasında Leyla Zana’ya destek mesajı
19:48 Amed ve Wan'da Şeva Yelda etkinliği
19:38 TTGA'ya Kürdistan kentlerinden Deniz Güler seçildi
19:15 HPG'li Kartal'ın taziyesine ziyaret
19:10 Ordu’da 'kuş cenneti' mücadelesi sürüyor
19:01 Kürt Sosyal Bilimleri Araştırma Derneği kongresini gerçekleştirdi
18:57 DEM Parti Kadın Meclisi: Çocuklar için mücadele edeceğiz
18:35 Kürtleri reddeden CHP’li Dikbayır’a yanıt: Vardık, varız ve var olacağız
18:07 Kürt sorununu inkar eden Gül'e yanıt: İsmi doğru koyarsanız çözüm de doğru olur
17:57 DİTAM’ın yeni yönetimi belirlendi
17:53 Abdullah Öcalan’dan mesaj: Gerçek anma mücadeleyi ileriye taşımaktır
17:27 4 Ocak mitingine çağrı: Gelin Önderliğimizi özgürleştirelim
17:10 Sağlık Çalıştayı: Sağlık anlayışı komün perspektifiyle inşa edilmeli
17:06 Bütçe protestosu: İnsanca yaşamak istiyoruz
17:01 Dindar: Wan’ın yüzde 84’ünde doğalgaz altyapısı yok
16:53 Xwebûn 6'ıncı yılında: Kürt basını her zamankinden daha güçlü
16:38 Ege İşçi Birliği: Demokratik hak ve özgürlükler için mücadele
16:28 'Devleti barışa zorlamak için yan yana gelmek zorundayız'
16:27 Gazeteci Aykol’un sağlık durumunu ciddiyetini koruyor
15:52 Temelli: Barış için ek bütçe yapılması gerekiyor
15:29 Elazığ Cezaevi'nde süreç karşıtlığı: Her olumlu adımdan sonra işkenceli yanıt
15:28 Kuyu Tipleri Kapatılsın İnisiyatifi’nden 19 Aralık katliamı açıklaması
15:20 Tülay Hatimoğulları: Barışı, bu topraklarda mutlaka tesis edeceğiz
15:13 Depremzede aileler Ankara’da adalet nöbeti başlattı
14:50 'Sürecin hukuki gerekliliği iktidar ve devletin ortak sorumluluğundadır'
14:45 YJA-Star’lı Zilan Yılmaz’ın taziyesine kitlesel ziyaret
14:27 Bütçe görüşmelerinde son gün
14:22 HPG'li Işık için verilen mevlide kitlesel katılım
14:15 Cûdî'de 'Umut tohumları' ekildi: Barış doğa ile olur
12:56 İmralı Heyeti, CHP ve EMEP'le yarın görüşecek
11:51 YÖK’ten üniversitede eğitimi üç yıla indirme açıklaması
10:51 Bakırköy Kadın Cezaevi'nde siyasi tutsaklara 'askeri' baskın
09:58 İkisi sarı kodlu 11 kent için sağanak yağış uyarısı
09:24 Siyasi ve hukuki adımın beklendiği süreç içerisinde ne oldu, kim ne dedi?
09:23 Jin dergi 'Yüzleşme' manşetiyle yayında
09:18 Paris’teki 23 Aralık anması için yoğun hazırlık
09:15 Ortadoğu savaşlarının nedeni yol haritaları mı?
09:10 Bu mağazada para geçmiyor: Amaç komün toplumu hatırlatmak
09:06 'Rojin Kabaiş Kadın Öyküleri' yarışması düzenlenecek: Son başvuru 31 Ocak
09:04 Sınırda yasaklı bir ilçe: Haritada var yaşamda yok!
09:01 İskandinav ülkeleri: Adem-i merkeziyetçilik, mali bağımsızlık
09:00 21 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
08:27 DEM Partili Demir yaşamını yitirdi
20/12/2025
23:24 Gaxand gecesi: Komünal yaşamı sürdürüyoruz
22:56 ‘Süreç karşıtlarının arkasında norm dışı devlet güçleri var’
22:42 Îdir'da su uyarısı
21:51 ‘Alternatif ekonomi programı’ sempozyumu
21:36 Wan’da Şeva Yelda etkinliği
21:29 Meletî’de iş cinayeti
21:20 MİT Başkanı Hamas heyetiyle görüştü
20:51 Hedef gösterilen düğün kameramanı gözaltına alındı
20:43 Semsûr’da bir kadın katledildi
20:12 Brezilya Devlet Başkanı’ndan ABD’nin müdahalelerine karşı uyarı
20:06 Kürt Dil Enstitüsü yeni yönetimini belirledi
20:04 Taciz faili Serdal Ös tutuklandı
19:41 Çıplak arama dayatması için AYM’ye başvuru
19:10 Pirsûs katliamında yitirilenler anıldı
19:03 Arkaş’tan 4 Ocak çağrısı: Kürt halkı Önderliğini özgürleştirecek
18:38 Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
18:37 Paris’teki anma programı açıklandı
18:23 Gazze’deki can kaybı artıyor
18:06 Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle imza kampanyası
17:53 İmralı Heyeti ile TİP görüşmesi: Barış demokrasi ve özgürlüğün ön şartıdır
17:44 Sema Dalçiçek ve İnci Sümbül anıldı
17:36 Gültan Kışanak: Sözümüzü güçlü kılıp sürecin rotasını çevirebiliriz
17:27 'Geleceksizlik yaşamı cehenneme çevirdi'
17:25 Erdoğan’dan savaş sanayisine yatırıma ‘barış’ kılıfı
17:22 Alevilere yönelik asimilasyon tartışıldı
17:20 Sağlık Çalıştayı’nda komün örgütlemenin önemine değinildi
16:38 Talabani: Irak'ta güçlü bir hükümet inşa edilmeli
16:35 Gençlik ve Spor Bakanı’ndan Leyla Zana açıklaması: Hukuki süreç başlatıldı
16:28 Koma Amed İstanbul konseri kaymakamlık tarafından yasaklandı
16:24 İmralı Heyeti ile TİP görüşmesi başladı
15:49 ‘Umut ve Özgürlük’ mitingine TJA’dan çağrı: Özgür önderlikle buluşma zamanı
15:37 İmralı Heyeti ile AKP ile görüştü: Barış hukuksuz olmaz
15:33 'Adil, eşit demokratik bütçe istiyoruz'
15:22 Kürtlere hakaret eden akademisyen serbest bırakıldı
15:18 DAD’ın yeni eş genel başkanları belli oldu
15:11 Gazeteci Aykol’un durumu stabil
15:08 On günde 3 İHA düştü
15:01 Gazeteci Cihan Berk’in tutuklanması protesto edildi
14:57 Üç kentte hasta tutsaklar için eylem
14:47 Sandıktan 2026 bütçesine ‘hayır’ çıktı
14:45 Mereş Katliamı anması: Yüzleşme olmadan barış olmaz
14:35 KHK eylemi 151’inci haftasında: Hukuksuzluğu sonlandırın
14:33 Leyla Zana'ya saldırı protesto edildi - YENİLENDİ
14:29 İmralı heyeti ve AKP heyeti görüşmesi başladı
14:26 Mazlum Ebdî: 2026’da önemli başarılara imza atacağız
13:33 KESK'ten Meclis'e çağrı: Bütçeye onay vermeyin
13:30 Karabey kardeşler, Haran ve Bahçeci için adalet talebi
13:05 Cumartesi Anneleri 31 yıl önce kaybettirilen Aydoğan’ın akıbetini sordu
12:54 HPG’li Sedat Işık anıldı
12:16 Suriye ‘adına’ konuşan Savunma Bakanı Güler, QSD’yi tehdit etti
11:10 ABD, Suriye'de DAİŞ’e ait 70’i aşkın hedefi vurdu: Operasyon kritik önemde
10:56 Cizîr'de serbest bırakılan taciz faili tekrar gözaltına alındı
10:55 Fenerbahçe Başkanı Saran uyuşturucu soruşturmasında ifade verecek
10:37 İngiltere’den Şara’nın komutan ve tümenlerine yaptırım
10:29 Deklarasyon: Kentleri kadınların barış ısrarıyla yeniden kuracağız
10:11 Xwebûn 6 yaşında: Kürtçe gazeteyi her koşulda halka ulaştıracağız
10:10 Ortadoğu’da 2025: Değişen güç dengeleri
09:46 ‘Umut ve Özgürlük’ mitingine çağrı: Önderliğin özgürlüğünü haykırma günüdür
09:06 Avukat Duygu İnegöllü: Harran GBM hukuka aykırı tutsaklık merkezi oldu
09:05 Cûdî'de 50 bin palamut ekilecek
09:04 İspanya: Yüksek özerklik, açık yetki anlayışı, katılımcı demokrasi
09:02 Sebahat Tuncel: Komünal demokrasi kadınlar için yeni bir dünya
09:00 20 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
19/12/2025
23:13 Bakırhan: Demokratik anayasa ihtiyaç ama masada değil
22:25 Şam’dan muhatap belirtmeksizin Rojava’ya ‘entegrasyon’ belgesi
20:52 Cezaevi savcısından 30 yıllık tutsaklara: Bakan da arasa sizi bırakmayacağım
20:45 Riha’da trafik kazası: Bir kişi yaşamını yitirdi
20:37 'Leyla Zana üzerinden Kürt kadın mücadelesi hedefleniyor'
20:14 Nazım ve Cihan anması: Hakikat yolunda yürüdüler
20:05 Cihan Bilgin ve Nazım Daştan Kobanê’de anıldı
20:02 Fenerbahçe Başkanı Saran ifadeye çağrıldı
19:58 Hakimlik taciz faili öğretmeni serbest bıraktı
18:41 223 işçi 144 gündür direniyor
18:38 Gazeteci Cihan Berk tutuklandı
18:08 AYM’den 3 kitabın yasaklanmasına hak ihlali kararı
18:03 BM: Gazze’de soğuktan 3 çocuk yaşamını yitirdi
17:17 İstanbul'da ESP'li 6 kişi tutuklandı
16:55 Gazeteci Aykol’a yeni bir antibiyotik tedavisi başlandı
16:52 Çandar’dan Erdoğan’a: Dışişleri Bakanınıza ayar verin
16:37 Mûş'ta kadınlar bir araya geldi
16:19 AKP raporunda eski yöntem ve eski söylemler: Özerk Yönetim “tehdit” olarak tanımlandı
16:18 İŞKUR'da kura hilesi iddiası: AKP'li aileden 5 kişiye kura çıktı
15:21 Çetin Arkaş: Önder Apo’nun istediği kişilerle görüşmesinin imkanları yaratılmalı
15:09 Bozan: Cezaevi İvrendi’ye düşman hukukuyla yaklaşılıyor
15:00 Kamu emekçileri iş bıraktı
14:55 'Hayata Dönüş Operasyonu'nun yıl dönümünde cezaevi tellerine karanfil bırakıldı
14:44 Yazar Tunç’un Mereş katliamını konu alan kitapları yeniden basıldı
14:27 Katledilen Taybet İnan ve 29 kişi anıldı: İnsanlığa karşı suçtur
14:23 Kayyım kararının yürütmesinin durdurulması karara bağlanacak
14:22 İHD: 'Hayata Dönüş' operasyonlarında cezasızlık politikası sürdürülmüştür
14:13 Kaya’nın taziyesine kitlesel ziyaret
14:09 Katledilen gazeteciler Cihan Bilgin ve Daştan için mevlit verildi
12:46 'Katledilen arkadaşlarımızın hesabını sormaktan vazgeçmeyeceğiz'
12:33 AKP raporunu Meclis'e sundu
11:51 DEM Parti İmralı Heyeti ile TİP görüşmesinin tarihi belli oldu
11:13 Farqînli yurttaşlar: Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü halkın özgürlüğüdür
10:53 Cizîr’de taciz faili öğretmen gözaltına alındı
09:53 2025: Küresel güç dengeleri değişti, yeniden mevzilenme başladı
09:29 Cizîr’de çok sayıda öğrencinin taciz edildiği ortaya çıktı
09:25 'Hasta tutsakları hala cezaevinde, barışa nasıl inanalım?'
09:24 10 yıldır kayyımın yönettiği kent komün ve meclislerle yeniden inşa edilecek