Hatay'da gençler Yeşil Sol Parti diyor!

HATAY - Hatay'da ilk kez oy kullanacak olan gençler, seçimlerde iktidarın değişmesi gerektiğini belirterek, bunun için Yeşil Sol Parti’yi destekleyeceklerini söyledi. 
 
Mereş merkezli depremde en çok yıkımın yaşandığı Hatay'da, ilk kez oy kullanacak gençler milletvekilliği seçimlerinde değişim istediklerini belirterek, bunun için Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’ne (Yeşil Sol Parti) oy vereceklerini ifade etti. 
 
GENÇLER DEĞİŞİM İSTİYOR
 
Gençlerden Sercan Bayat, özgürlük, eşitlik ve haklarını daha iyi savunacağını düşündüğü Yeşil Sol Parti'ye oy vereceğini söyledi. Genel seçimlerde Yeşil Sol Parti’ye, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini aktaran Bayat, ilk kez oy kullanacak olan gençlere de "Özgürlük için, iyi bir eğitim için, barış için, basın özgürlüğü için, daha iyi yaşayabilmek için Yeşil Sol Parti'ye oy verme” çağrısı yaptı. 
 
Samandağlı gençlerden Yakup Mutlu, ilk kez oy kullanacağını ve tercihinin Yeşil Sol Parti olduğunu kaydetti. Üniversitelerin nitelikli eğitim, ekonominin güçlenmesi, kadınlar için daha özgür bir yaşam için Yeşil Sol Parti'ye oy vereceğini söyleyen Mutlu, "Gençleri Yeşil Sol Parti'ye oy vermeye çağırıyorum" dedi. 
 
GENÇLERİN GELECEK ENDİŞESİ 
 
Antakya ilçesinde yaşayan gençlerden Melisa Görüroğlu, gençlerin oylarına sahip çıkacağını vurgulayarak, "Üniversite okuyoruz ama eşit şartlarda değiliz. Geleceğimizle ilgili endişelerimiz var. Çoğu genç işsiz durumda, ayrıca fikirlerimizi özgürce ifade edemiyoruz. Fikirlerimizi ifade ettiğimiz zaman olumsuz şeyler yaşayabiliyoruz. Bunu Boğaziçi'nde okuyan arkadaşlarımızda gördük. Eşit, adaletli olan bir ülke istiyoruz. Geleceğimiz hakkında endişe duymadan, test kitaplarımızı fahiş fiyatlara almadan, rahatça okuyabileceğimiz bir ülke istiyoruz" şeklinde konuştu. 
 
‘GELECEK İÇİN OYLAR YEŞİL SOL’A’
 
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tercihinin Kılıçdaroğlu'ndan yana olacağını belirten Göröroğlu, milletvekilliğinde ise Yeşil Sol Parti'ye oy vereceğini söyledi. Görüroğlu, "Gençleri destekleyici vaatleriyle daha güzel, daha yaşanabilir bir geleceği sunacağını, gençleri destekleyen projeleri olduğuna inanıyorum. Bu yüzden oyum Kılıçdaoğlu ve Yeşil Sol Parti'ye. Daha yaşanabilir bir ülke için sizleri korkmadan sandıklara davet ediyorum" diye konuştu. 
 
DEPREMİ HATIRLATTI: İKTİDAR DEĞİŞMELİ 
 
Antakyalı gençlerden Muhammed Gündüz de yaşanabilir bir gelecek istediklerini ifade ederek, "Bizi yönetenlerin bize saygı duyduğu, eleştirdiğimizde bizi sabahın köründe evimizden almadığı bir gelecek istiyoruz” dedi. Seçimlerde ilk kez oy kullanacağını ve Cumhurbaşkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini aktaran Gündüz, "Şu anda olan iktidar partisini depremden önce ve sonra hiç yanımızda göremedik. Üstüne yanımızda olmaktan ziyade karşımızda dahi durdukları oldu. Depremzede olmamıza rağmen bizlere hakaretler ettiler" diyerek, iktidarın değişmesini istedi. 
 
‘İKTİDAR GENÇLERDEN KORKUYOR’
 
Milletvekili seçimlerinde ise tercihinin Yeşil Sol Parti'den yana olduğunu belirten Gündüz, "Ben buradayım, Serinyol'dayım ve yanımızda depremden beri onlar var. Burada başka birilerini de göremedik. Bu nedenle Yeşil Sol Parti'ye oy vereceğim" diye konuştu. Kendisi gibi ilk kez oy kullanan gençlerinde her şeyin farkında olduğuna dikkat çeken Gündüz, "Gençler pırıl pırıl geliyor. İktidar da bundan korkuyor” dedi.
 
MA / Müjdat Can