İlk kez oy kullanacak gençler: Yolumuz Yeşil Sol

MUĞLA/MANİSA – Seçimlerin belirleyici konumunda olan ilk kez oy kullanacak gençler, “Bizim yolumuz Yeşil Sol” diyerek, tüm gençleri Yeşil Sol Parti’ye oy vermeye çağırdı. 
 
İlk kez oy kullanacak olan 4 milyon 904 bin 672 genç, sayılı günlerin kaldığı Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinin de belirleyicisi konumunda. 805 bin 527 seçmeni olan Muğla’da ise 46 bin 887 genç sandık başına gidecek. Manisa’da da 14 Mayıs’ta 1 milyon 106 bin 161 seçmen sandık başına gidecek. Manisa’da ilk kez oy kullanacak seçmen sayısı da 77 bin 772. Muğla ve Manisa’da ilk kez oy kullanacak genç seçmenlere, oylarını kimden yana kullanacaklarını sorduk.
 
'İYİ BİR GELECEK İÇİN YEŞİL SOL'
 
Muğla'da ilk kez oy kullanacak olan Azad Çakır (19), genç yaşında çalışma hayatına atıldığını belirterek, oyunu Yeşil Sol Parti'den yana kullanacağını söyledi. Yeşil Sol Parti’yi tercih etmesinin nedenlerini anlatan Çakır, “Faşizme ve ekonomik krize bir son verilmesidir. İnsan hakları, adalet, barış ve eşitlik için Yeşil Sol Parti’ye oy verilmesi gerekiyor. Hiçbir adaletsizliğin olmamasını, insan haklarının var olduğu bir ülke, daha iyi bir gelecek ve eğitim sistemini istiyorsak, gençler olarak Yeşil Sol Parti’ye oy vermeliyiz” diye seslendi.  
 
‘EN ÇOK GENÇLER BASKILANIYOR’ 
 
Genç seçmen Mehtap Çiftçi, iktidarın hem gençlerin hem de kadınların üzerinde büyük bir baskı kurduğunu ifade etti. Bu baskıdan kurtulmak, din, dil, ırk ve etnik köken fark etmeksizin eşit şartlarda yaşamak istediklerini söyleyen Çiftçi, bu nedenle oyunu Yeşil Sol Parti’ye vereceğini kaydetti. Çiftçi, şöyle devam etti: “Anadilde eğitim ve düşüncelerimizi özgürce ifade etmek istiyoruz. Sokakta, meydanlarda, hayatın her alanında cinsel tacizin olmadığı bir yaşam istiyoruz. Bu yüzden oyumu Yeşil Sol Parti’ye veriyorum.”
 
Genç işsizlik sorununa değinen Çiftçi, “Genç işsizliğin bitmesini, gençler olarak yaşadığımız bu toprakları bırakıp gitmek istemiyorsak, oylarımızı Yeşil Sol Parti’ye vermeliyiz” dedi.
 
‘BÜYÜK BİR DEVRİME İMZA ATACAĞIZ’
 
Üniversite öğrencilerinin gelecek kaygısı olduğunu dile getiren Şiyar Munzur Kaya (21), bu sorunları ciddiye alan Yeşil Sol Parti’ye oy vereceğini dile getirdi. Kaya, “Hiçbir üniversite öğrencisi hedeflerine ulaşamıyor. Bunun en büyük nedeni şu anki kapitalist sistem. Yeşil Sol Parti bu noktada, bütün gençlerin önünü açabilecek, gençlere ve sorunlarına önem verecek, çözüm üretecek bir parti” diye belirtti.
 
Gençlerin karamsarlık ortamından çıkış yolunun Yeşil Sol Parti olduğunu söyleyen Kaya, “Ekonomik krizin, ırkçılık sorununun son bulmasını, din, dil, ayrımının bitmesini istiyorsak, Yeşil Sol Parti’den yana olmalıyız. Yeşil Sol Parti ile büyük bir devrime imza atacağız” diye konuştu.
 
GENÇLER GELECEK HAYALİ KURAMIYOR 
 
Manisa'da ilk kez oy kullanacak gençlerden Necmettin Temel (18), özgür bir gelecek için oyunu Yeşil Sol Parti'ye vereceğini söyledi. Temel, “Ekonomik olarak çöküşteyiz. Geçim sıkıntısı yaşıyoruz. Ben şu an gelecek hayali kuramıyorum. Özgür bir yaşam istiyorum. Herkes düşüncelerini özgürce ifade edebilsin diye oyumu Yeşil Sol Partiye vereceğim” dedi.
 
‘İLK OYUM YEŞİL SOL PARTİ’YE’
 
Ekonomik kriz nedeniyle geçinemediklerini dile getiren Muhammed Eğin (18), “Ben bir genç olarak yaşanan geçimsizlikten dolayı arkadaşımla bir yerde oturup çay içemiyorum. Bu nedenle ilk oyumu Yeşil Sol Parti’ye vereceğim. Çünkü bir genç olarak artık rahat nefes almak istiyorum” ifadelerinde bulundu. 
 
'SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ YEŞİL SOL’DA’
 
Ülkede yaşanan sorunlar nedeniyle bunaldığını ifade eden Bulut Koçoğlu (18), “Bu iktidar değişsin istiyorum ve bunun içinde oyumu Yeşil Sol Parti’ye vereceğim. Çünkü toplumda yaşanan sorunları ancak Yeşil Sol Parti çözebilir” şeklinde konuştu. 
 
Güzel bir gelecek için ilk oyunu Yeşil Sol Parti'ye vereceğini vurgulayan Murat Taşkın (19), şunları söyledi: “Şu an fırında çalışıyorum ama bir yere gitmeye çalışsam, maaşım yetmeyecek kadar az. Her gün neredeyse her şeye zam geliyor. Sorunların çözümü için oyum Yeşil Sol Parti'ye.”
 
‘ÇIKIŞ YOLUMUZ YEŞİL SOL’
 
14 Mayıs’ın özgürlükler seçimi olduğunu dile getiren Nurcan Örs (18), bir genç ve öğrenci olarak 21 yıllık AKP iktidarının son bulmasını istediğini söyledi. Örs, “Bize her şeyi yaşattılar. Ben ilk oyumu Yeşil Sol Parti’ye vereceğim. Çünkü bizim çıkış yolumuz Yeşil Sol Parti’dir. Bir kadın olarak rahat yaşayamıyorum. Her gün kadınlar öldürülüyor. Bu yaşanan sorunlara ancak Yeşil Sol Parti çözüm olabilir” dedi. 
 
MA / Ezgi Aydın - Delal Akyüz