Gençler: İktidar uzatmaları oynuyor

img
BURSA – Yeşil Sol Parti Gençlik Meclisi üyeleri, partilerinin gençler için umut olduğunu belirterek, “İktidar artık uzatmaları oynuyor. Golü de gençler atacak” diye kaydetti.
 
Seçim çalışmalarını hızlandıran Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), tüm saldırı, gözaltı ve tutuklamalara rağmen Kurdistan ve Türkiye’de seçim çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor 2018 Genel Seçimleri’nde 901 bin 456 oyla birinci olan AKP’nin kalesi olarak görülen Bursa’da oyları yükseltmek için yola koyulan Yeşil Sol Parti’nin hedefi kentten en az 2 milletvekilini Meclis’e göndermek. “İşçi kenti” olarak tanımlanan Bursa’da, seçim beyannamesiyle oldukça ilgi gören Yeşil Sol Parti’nin gençlik meclisi üyeleri çalışmaları ve hedeflerine dair konuştu. 
 
EMEK SÖMÜRÜSÜ 
 
Yeşil Sol Parti Bursa İl Gençlik Meclisi üyesi Zeynep Bozkurt, gençlerin özellikle işsizlik nedeniyle gelecek kaygısı yaşadığını belirtti. Bursa'nın Türkiye'nin 4’üncü büyük kenti olduğunu hatırlatan Bozkurt, “Bursa bir işçi şehridir. Tekstil atölyelerinde genç kadınların ya da merdiven altı dediğimiz kayıt dışı tekstil işçilerinin çok fazla çalıştırıldığı ve emeğinin sömürüldüğü bir şehir. Yine fabrikalardaki gençler, emeğinin karşılığını alamıyor” dedi. 
 
UYUŞTURUCU VE FUHUŞ 
 
İşsiz gençlerin ise uyuşturucu madde “bataklığına” düştüğünü ve böylece kendilerine yabancılaştırıldığını söyleyen Bozkurt, “Özellikle yoğunlukta Kürtlerin yaşadığı mahallelerde gençler, hem uyuşturucuya hem de fuhuşa sürükleniyor. Topraklarından göç ettirilenler, kendilerini buraya ait hissetmiyorlar ve en sonunda da sistemin dayattığı asimilasyona maruz kalıyor. Bu mahallelerde uyuşturucuya çok kolay bir şekilde ulaşılabiliyor” ifadelerini kullandı. 
 
GENÇLERİN UMUDU YEŞİL SOL PARTİ 
 
Bu yıl Newroz ve 8 Mart etkinliklerine gençlerin yoğun katılımı olduğunu belirten Bozkurt, son bir yıldır gerçekleştirilen etkinliklerde katılımın yüzde 80’inin gençlerden oluştuğunu kaydetti. Bozkurt, “Bu da bize moral oluyor. İlk defa oy kullanacak gençlere denk geliyoruz. Bu da şunu gösteriyor; Umudu bizde görüyorlar. Geleceksizliğin aşılmasında çözüm olarak bizim partiyi görüyorlar” diye belirtti. 
 
Kentteki 5 vekil adayının genç olduğunu aktaran Bozkurt, bu genç adayların özellikle gençlerle temas kurduğunu söyleyerek, ekledi:  “En son bir gençlik şöleni yaptık. Orada da gençlerle bir araya gelip, gerçekten umudun, geleceğin bu partide olduğunu gösterdik.”
 
‘YENİ YAŞAM KURULABİLİR’
 
Yapılan anketlerde, ilk defa oy kullanacak olan gençlerin üçte birinin Yeşil Sol Parti’yi tercih ettiğinin ortaya çıktığını belirten Bozkurt, gençlerin büyük bölümünün ise muhalefetten yana oy kullanacağını söyledi. Gençlerin birden çok sorunla boğuştuğunu dile getiren Bozkurt, şöyle dedi: “Gençlerin birçok sorunu var ve karşımızdaki iktidar, yaşlı bir güruh, gençleri anlamaktan çok uzak. Gençlerin sorununun 10 GB internet olduğunu düşünüyorlar. Halbuki üniversiteli gençlerin sorunları başka, işçi gençlerin sorunları başka. Gençler ülkede bir gelecek göremiyor. Bu yüzden sürekli bir göç ve iltica durumu var. Bu yüzden muhalefeti son bir umut olarak görüyorlar. Bu seçimi kazanırsak, bu ülkeden giden gençlerin geri dönebileceği, yeni bir umutla yeni bir yaşamın örülebileceği bir zamanı yakalayabiliriz.”
 
ÖZGÜR BİR ÜLKE İÇİN…
 
Bursa İl Gençlik Meclisi üyesi Ozan Aydın da, iktidarın gençlerden korktuğunu belirtilerek, şunları söyledi: “Eğitime ulaşmamız engelleniyor. Örneğin burada Kürtçe dil dersi almamız çok zor. Faşist insanları sokağa çıkarıyorlar. Amedspor maçında gördüğümüz gibi. Yine gençler özelinde tutuklamalar oluyor. Gençleri politik alandan uzak tutmak için gereken her şeyi yapıyorlar. Bunların hepsinin farkındayız. Seçimlere sayılı günler kala yapılanların farkındayız. Bizde tüm gücümüzle karşı koyacağız. Bataklıklara sürüklenen gençlerimizi kurtaracağız. Bunları nasıl başaracağız? Yılmadan çalışarak, başka bir hayatın var olduğunu göstererek. O konuda yoğun bir çalışmamız var. Özgür bir ülke ve özgür bir gençlik için üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Elimizden geleni yapacağız.” 
 
‘GOLÜ GENÇLER ATACAK’
 
Partideki gençlik yapılanmalarının özgün olduğunu ifade eden Aydın, “Dayanışmayla halkımızla, gençlerle bir arada olmaya çalışıyoruz. Diğer partiler gibi kimseye ‘Seni şu konuma getiririz” demiyoruz. Dilimizi, kültürümüzü nasıl yaşatabileceğimizin yol ve yöntemlerini gösteriyoruz. O yüzden daha samimi bir ilişki ağı oluşuyor. Gençlerin potansiyelini ortaya çıkarabiliyoruz. Mesela; bir gencin sesi iyiyse onu o alandaki çalışmaya sevk edebiliyoruz. Zor koşullarda mücadele eden bir partiyiz. Tehdit ediliyoruz, tutuklamalar oluyor. Buna rağmen dik duruyoruz. Kürt halkı olarak kimseyi yarı yolda bırakmadık. Yeşil Sol Parti olarak bir işe girdik ve sonuna kadar bu işi götüreceğiz. 
 
Okula giderken ‘Kürdüm deme’ diye uyarıldık. Bunların bir daha yaşanmaması için bu seçimlerde ‘dur’ dememiz gerekiyor. Sadece iktidara değil, muhalefete de ‘dur’ diyebilmeliyiz. Bu yüzden gençler için Yeşil Sol Parti önemli bir çatıdır. İş kaygısı, gelecek kaygısı yaşamak istemiyoruz. Sokak ortasında Amedspor taraftarlarının taşlanmasını istemiyoruz. Bu ülkenin vatandaşıyız, eşit vergi ödüyoruz. Bunlara ‘dur’ diyebilmenin tek yolu Yeşil Sol Parti’dir. Bu da olacak. Bu iktidar artık uzatmaları oynuyor. Golü de gençler atacak. Sadece Türkiye için değil Kurdistan’ın dört parçası için son bir tarih yazmamız gerekiyor. Yeşil Sol Parti’nin yüzde 20’nin üstüne çıkması gerekiyor. Ellerini vicdanlarına koymaları gerekiyor. Dedeoğlu ailesini, Taybet annemizi, Emine Şenyaşar’ı, şu an cezaevinde olan binlerce kişinin yoldaşıyız, arkadaşıyız. Sırf bunlar için bile olsa elimizden geleni yapmalıyız. Bunlar için Yeşil Sol Parti altında mutlaka birleşmemiz gerekiyor. Bir genç olarak umudum çok yüksek. 15 Mayıs’a mutlu uyanacağız.”
 
GENÇLER ÖZENDİRİLİYOR 
 
Bursa İl Gençlik Meclisi üyesi Ayşenur Oral ise, üniversite öğrencisi olduğunu ve gençlerin özellikle farklı şeylere yönlendirildiğini söyledi. Oral, “Devlet uyuşturucu kullanımına engel olmuyor. Kültürel alanda da en büyük sıkıntı ekonomidir. Ekonominin düzgün olmaması ve eşit bir şekilde dağıtılmaması kültürsüzlüğe yol açıyor. Bursa’da gençlerin ya da diğer insanların Bursa’daki güzellikleri ve kültürel yerleri gördüğünü düşünmüyorum. Bunun en büyük nedeni de maddiyattır. Gençler burada kendileri için bir aktivite bulamadıklarından dolayı alkol ve uyuşturucu gibi şeylere başvuruyorlar” dedi. 
 
YEŞİL SOL PARTİ'YE ÇAĞRI 
 
Gençleri Yeşil Sol Parti’yi desteklemeye çağıran Oral, “Kendini eksik hisseden gençler için söylüyorum, özellikle kendi görüşlerini daha iyi bir şekilde sunmak için Yeşil Sol Parti’yi destekleyebilirler. Eğer gençler kendilerini güzel bir yerde görmek istiyorlarsa Yeşil Sol Parti’ye oy vermemeliler” ifadelerini kullandı.