HDP Gençlik Meclisi’nden Sur’a sahip çıkma çağrısı

img

ANKARA - HDP Gençlik Meclisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapacağı “Sur Kültür Yolu Festivali”ne karşı Diyarbakır halkına Sur’a sahip çıkma çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi Genel Yürütme Kurulu, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Diyarbakır'da 8-16 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan “Sur Kültür Yolu Festivali”ne ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada festivalin sokağa çıkma yasağı sırasında mahallelerin yerle bir edilmesi, sivillerin katledilmesi ile tarihi binaların yıkılarak yerine cezaevlerini andıran binaların inşa edilmesinin meşrutiyet yolu olduğu belirtilerek, Diyarbakırlılara bu konuda duyarlı olma çağrısı yapıldı.

‘HAFIZA VE TARİHE SALDIRI’

Festivalin Diyarbakır halkının hafızasına saldırı olduğunun altı çizilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Hakan Arslan’ın kemiklerini bir torba içerisinde verenlerin zihniyeti bizler tarafından bilinmektedir. Hafızamız taze ve mücadele gerekçemizdir. Savaş politikalarıyla Kürt halkının direnişini kıramayan iktidar bloğu, insanlığa karşı bir kez daha suç işleme tenezzülünde bulunmaktadır. Kürt halkına karşı yürürlüğe konulan Çöktürme Planı nasıl ki gençliğin direnişi karşısında çökmüşse, özel savaş politikaları da çökecektir. Yıkım ve sessizlik kadar duyarsızlık da yok eder. Hafızamızı yok etmeye çalışanlara ve festival adı altında yapılan kültür soykırımına karşı başta Amed halkı olmak üzere gençleri, kadınları ve bütün demokratik kurum ve çevreleri tepki göstermeye ve Sur’un tarihi değerlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.”