HDP'li gençler bağımlılığa karşı konserde buluştu

img

URFA - HDP Urfa Gençlik Meclisi'nin bağımlığa karşı düzenlediği konserde konuşan HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, "Direniş Kürt halk önderi Abdullah Öcalan ile başladı. Bugün biz de, 'Genç başladık genç başaracağız' diyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Gençlik Meclisi, madde bağımlılığa karşı konserde bir araya geldi. Kentte bulunan bir düğün salonunda yapılan konsere Meclis üyelerinin yanı sıra, HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Urfa Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Urfa Emek ve Demokrasi Platformu birleşenleri ve çok sayıda genç katıldı. Konserin yapıldığı alana "Bi vîna Kemal li hember tiryak û şerê taybet dengê xwe bilind bike", "Ciwan hêza parastina ziman e" , "Hêza jina têkoşîna jiyanê ya" yazılı pankartlar asıldı.

Konserde söz alan HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, savaş politikalarına dikkat çekerek,  "Bunların başladığı yer İmralı. İmralı da başlayan tecrit Türkiye'nin dört bir yanına yayılmış durumda. Bütün cezaevlerinde tecrit var. Tutuklular tedavi edilmiyor ve en ufak bir hakları kendilerini verilmiyor. Rojava’da Kürt kazanımlarına karşı bir saldırı var. Saldırıların nedeni Kürtlerin kazanımları. Federe Kürdistan Bölgesi'nde de yapılan saldırıların nedeni benzer. Saldırılar ile sadece Kürtler ve Türkiye zarar görmüyor bütün halkaları zarar görüyor. Zaxo bunun örneği. Nerede bir Kürt katledildiyse hukuk önünde katillerden hesap sorulacak, bunu herkes iyi bilsin. Sadece Kürtler değil bu topraklarda yaşayan bütün halklar bu tecrit ten nasibini alıyor. Ekonomik kriz sadece Kürtler için yok, kadınlar, gençler ve Kürtler etkileniyor ama İstanbul da yaşayan herkes de etkileniyor" diye konuştu.

‘GENÇLER ÇARESİZ DEĞİL’

Eğitim sisteminin gençlere bir gelecek sunmadığını, gençlerin işsiz kaldığını dile getiren Dağ, "Anadilde bir eğitim yok, bilimden uzak bir eğitim sistemi var. Gençler sınava girdiğinde umutsuz bir şekilde giriyor. KPSS’de de gördük ki AKP-MHP yandaşları nasıl soruları çalıyor. İstediklerini memur yapıyor, istediklerini işten atıyorlar. Gençler bu sistemden umutlarını kesti. Urfa’da her yıl binlerce kişi başka şehirlere mevsimlik işçi olarak gidiyor. Gençler çaresiz değil. Hakları için örgütlenmeliler. Gençler hiç bir zaman baskıyı kabul etmedi. Nasıl 40 yol önce bu topraklar da gençler baş kaldırdıysa bugün onların yolunda yürüyen gençler de mücadele ediyor" diye konuştu.

ÖZEL SAVAŞ POLİTİKALARI

Gençlere dönük özel savaş politikaları olduğunun altını çizen Dağ, "11 yaşındaki çocuklar madde bağımlısı yapılmış. Neden Kürt kentlerinde bağımlılık yayılıyor? Cevabı açık. İsteyerek, özellikle Kürt kentlerinde bu yayılıyor. Bugün bir konser için bir araya geldik binlerce güvenlik gücü var çevremizde. Bu güçler neden sokaklarda madde bağımlılığını engellemiyor? Özel politikalar sadece gençlere dönük deği. Kadınlar ve doğa da bundan nasibini alıyor. Şırnak ta kesilen ağaçlar bir diğer Kürt kenti olan Urfa da satılıyor. Bütün bunlara karşı HDP Urfa Gençlik Meclisi bir kampanya düzenlemek istiyor ama ilegallize ediliyorlar. Çünkü örgütlülüğünü büyütüyor. Gençler hiç bir zaman baş eğmez. Gençler 40 yıldır direniyor bundan sonra da direnecek. Direniş Kürt halk önderi Abdullah Öcalan ile başladı. Bugün bizde, 'Genç başladık genç başaracağız.' diyoruz. Gençler örgütlülüğünü arttırırsa Kürt halkı kazanır. Hep direnenler kazanmıştır yine direnenler kazanacak. Rojava'da direnerek kazanan Kürtler, yine direnerek kazanacak. Her zaman kazanacağız diyeceğiz" şeklinde konuştu.

XECÊ SAHNE ALDI

Dağ, sözlerini, "Eme serbikevin (kazanacağız) diyerek tamamladı. Konuşmanın ardından sanatçı Xecê alkış ve zılgıtlar eşliğinde sahneye çıktı. Gençler Xecê'nin seslendirdiği Kürtçe şarkılar eşliğinde coşku ile halay çekti.