HDP Gençlik Meclisi toplandı: Faşizmi birleşik mücadeleyle yıkacağız

ANKARA - Gençlik toplantısında değerlendirmelerde bulunan HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, “Faşizmi birleşik mücadeleyle yıkacağız” dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, parti genel merkezinde toplandı. Çok sayıda gencin katıldığı toplantının açılış konuşmasını HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, yapıyor. HDP Gençlik Meclisi olarak uzun süredir Meclisleşme kararlarını hayata geçirdiklerini vurgulayan Dağ, Merkezi Gençlik Meclis’inin ilk toplantısını gerçekleştirdiklerini ifade etti.  Dağ, “Uzun süredir beraber yol yürüdüğümüz ve mücadele ettiğimiz arkadaşlarımıza yeni çalışma alanlarında başarılar diliyorum” dedi. 
 
 
‘ÖRGÜTLENMEMİZ BÜYÜK CEVAPTIR’
 
HDP Gençlik Meclisi üyeleri ve öğrencilere dönük uzun süredir, sistematik bir şekilde gözaltı tutuklama ve kaçırma eylemlerinin gerçekleştiğine dikkati çeken Dağ, “Bunun son örneğini geçen hafta Diyarbakır'da gerçekleşen bir operasyonda gördük. Diyarbakır merkezli gerçekleşen operasyonda HDP MYK üyesi ve Gençlik Meclisi üyemiz Sevim Akdağ olmak üzere gençlik meclisi üyelerimiz ve PM üyelerimiz hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı ve 10 arkadaşımız hukuksuz bir şekilde tutuklandı. Buradan onları selamlıyorum. HDP Gençlik Meclisi üyelerini HDP Gençlik Meclisi çatısı altında örgütlenen gençleri sindirebileceğini düşünen iktidara bugün bu toplantımız en büyük cevaptır, örgütlülüğümüzü büyütmemiz en büyük cevap olacaktır” ifadelerini kullandı. 
 
‘FAŞİZMİ YIKACAĞIZ’ 
 
İktidarın sistematik saldırısının sadece HDP Gençlik Meclis üyeleriyle sınırlı kalmadığını dile getiren Dağ, son dönemlerde üniversite öğrencilerine yönelik de yoğun bir saldırının söz konusu olduğunu hatırlattı. Dağ, şöyle devam etti: “Munzur Üniversitesi öğrencileri iktidarın yapılanması olan TÜGVA’yı protesto etmek için açıklama yaptı. Bu açıklamadan sonra bunu sindiremeyen iktidar, 11 öğrenciyi gözaltına aldı. Ertesi gün Newroz’da halay çektikleri için 19 Munzur Üniversitesi öğrencisi gözaltına alındı. Her yıl düzenlenen Devrim Yürüyüşünde yer alan 16 ODTÜ öğrencisi hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı ve bu sabah çıkardıkları adliyede serbest bırakıldılar. Örgütlü mücadele yürüten örgütlenen gençlere yönelik bu baskı, gözaltı ve tutuklama furyasının tamamının gençlerin örgütlenmesine yönelik yapılan bir gözdağı olduğunu, gençlerin örgütlenmemesi için yürütülen politikalar olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. HDP Gençlik Meclisi’nde örgütlenen, mücadele eden gençler olarak, bütün muhalif gençlerin de bu iktidar karşısında asla sinmeyeceğini ve boyun eğmeyeceğini çok iyi biliyoruz. İbrahim Kaypakkayalardan Deniz Gezmişlerden, Mazlum Doğanlardan Ali Çiçeklerden aldığımız mirası devraldık ve bunu sonuna kadar yürüteceğimizi ve faşizmi birleşik mücadele ile yıkacağımızı buradan belirtiyoruz.”
 
SİSTEMATİK SALDIRI
 
Bir yandan gençlere yönelik sistematik saldırı söz konusu. Gözaltı ve tutuklamalarla gençler sindirilmek isteniyor; ama bir yandan da gençlere yoksulluk ve savaş dayatılıyor. İktidarın yürüttüğü savaş politikası gençliği açlığa mahkum eden bir durumda. Diplomalı işsizler ve aslında asgari ücret altında dahi bırakılan gençler, bir yandan da üniversiteli öğrenciler 850 TL ile geçinmeye çalışıyor. Mevcut ekonomik krizde geçinmenin mümkün olmadığını, asgari ücretin bile yeterli olmadığı bir dönemde öğrencilerin 850 TL ile bilim üzerinde yoğunlaşmasını ve bunu gençlerden beklemesini hiç kimse bekleyemez. Son zamanlarda her ne kadar gençlik; yoksulluğa, savaşa, örgütsüzlüğe mahkum edilmeye çalışılsa da gençler bilim üretmekten sanat yapmakta ısrarlı. İktidarın bu alana da saldırısı söz konusudur. Son günlerde iptal edilen festivallerin hadi hesabı yok. Munzur Üniversitesi’nde Isparta, İstanbul’da birçok yerde aslında her yıl düzenlenen festivaller çeşitli gerekçelerle iptal edildi. Ama gençler bilim ve sanat üretmekte kararlı, festivallerini kendileri yapacaktır. 
 
DAHA ÇOK ÖRGÜTLENECEĞİZ
 
İktidarın istediği tek şey, kendi çeperinde bir gençlik yaratmak ve politikaları çerçevesinde gençliğe yön vermek. Eğer baskı ve zulüm varsa bunun karşısında direniş var, direnen gençler var. Muhakkak tarih de göstermiştir ki hiçbir zaman muktedirler başarılı olmamıştır; her zaman direnen gençler ve halklar başarılı olmuştur,  kazanan da gençler ve halklar olmuştur. Gençlik üzerinden yürütülen bu sistematik politikalara karşı yoksulluğa, savaşa ve işsizliğe karşı, arkadaşlarımız üzerindeki sistematik saldırıya karşı daha çok örgütlenecek ve mücadeleyi daha çok büyüteceğiz. 
 
AKP’YE OY YOK
 
Bu zor ama bir o kadar mücadele dolu olan e başarıyla tamamlandığına inandığımız bu yolda hepimize başarılar diliyorum. Başaran biz olacağız, kazanan biz olacağız. AKP ve MHP iktidarı devirecek olan bizleriz, bizler HDP Gençlik Meclisleri olarak gençlerin iktidarını kurmaya geliyoruz. Gençlerin her zaman söylediğini bir kez daha tekrarlıyoruz. Gençlerden AKP’ye oy moy yok. Gençler kendi iktidarını, kendi sözünü kurmaya geliyor kendi iradesini göstermeye geliyor. 
 
HDP Gençlik Meclisi kuruluşunu ilan etti; gençler kendi iradesini göstermeye geliyor.”
 
Dağ’ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.