Gençlik örgütlerinden ulaşım zammına karşı imza kampanyası

img

İZMİR – İzmir’de gençlik örgütleri, ulaşıma her ay otomatik olarak zam yapılması kararına karşı imza kampanyası başlattı.

İzmir’de bulunan gençlik örgütleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin, ulaşıma her ay Üretici Fiyat Endeksi üzerinden otomatik zam yapılma kararının geri çekilmesi talebiyle Konak İskele önünde stant açarak imza topladı. İmza kampanyasına yoğun ilgi gösterilirken, dakikalar içerisinde onlarca kişi zamların geri alınması için imza attı.

Çalışma sırasında sık sık ajitasyon yapan gençler, her sabah yeni bir zam haberiyle uyandıklarını söyledi. Elektrik, su, doğalgaz ve temel gıda ihtiyaçlarına gelen zamların ardından ulaşıma da zam geldiğini belirten gençler, “İşçilerin işine giderken, öğrencilerin okula, hastaların hastaneye giderken kullanmak zorunda kaldığı ve temel ihtiyaç olan ulaşıma gelen zam cebimizi yakmaya, sırtımdaki yükü arttırmaya devam ediyor. Aylık düzenli olarak artış gösteren ulaşım zammına karşı imza kampanyası başlatarak ulaşım hakkımızın gasp edilmesine dur demek için herkesi imza vermeye çağırıyoruz” dedi.