Hêvî Mağazası daha fazla aileyle dayanışmak için destek bekliyor

  • kadın
  • 09:00 17 Ağustos 2022
  • |
img
ŞIRNAK - Silopi Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü’nün dayanışma için açtığı Hêvî Mağazası, bugüne kadar 450 aileye yardımda bulundu. Mağaza sorumlusu Ceylan Deniz, daha fazla aileye ulaşmak için mağazanın da dayanışmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.  
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Silopi Belediyesi’nin 2021’in Mart ayında maddi durumu iyi olmayan ve mağdur ailelerle dayanışmak için açtığı Hêvî Dayanışma Mağazası, umut olmaya devam ediyor. Silopi Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğüne bağlı olan mağaza, ilçede ekonomik sorun yaşayan aileleri tespit etmek için mahallelerde çalışma yürütüyor. Bugüne kadar 4 bin aile ile yüz yüze görüşme sağlayan mağaza çalışanları, ilçedeki 9 mahallede çalışmasını tamamladı. Mağaza, bir yılda 450 aileye yardım götürdü. Çevre ilçe ve illerden gelen ve kullanılabilir her yardımı kabul eden mağaza, esnaftan ve maddi durumu iyi olan yurttaşlardan da dayanışma bekliyor. Mağaza sorumlusu Ceylan Deniz, bir yıl içerisinde yaptıkları çalışmaları anlattı. 
 
'İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ TESPİT ETTİK'
 
Deniz, ilçe merkezinde maddi durumu iyi olmayan aile sayısının çok fazla olduğunu ifade ederek, “Silopi Belediyesi bünyesi altında Kadın Dayanışma Merkezi öncülüğünde Hêvî Kadın Dayanışma Mağazasını bir yıl önce açtık. Mağazayı açmadan önce bu alanda şöyle bir çalışma yaptık; ilk olarak bir anket çalışması yürüttük ve yurttaşlarımızın genel durum tespitini yaptık. Ne yazık ki ilçede ailelerin yüzde 60’ının ihtiyaç sahibi olduğunu tespit ettik. Bu doğrultuda bir dayanışma mağazası açma ihtiyacı duyduk” dedi. 
 
'4 BİN AİLE İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞME'
 
4 bin aileyle yüz yüze görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Deniz, “Anket çalışmaları sırasında hem mağazamızı tanıttık hem de ailelerin ihtiyaçlarının neler olduğunu belirledik. Yani onlara misafir olup genel durumlarını tespit ediyoruz. O tespit sonrasında kentteki esnaflarımızla da bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Bu noktada esnaflarımız da ellerinden gelen dayanışmayı gösteriyorlar. Bir yıla aşkın süredir bu çalışmayı yürütüyoruz. Hemen hemen 4 bin aile ile yüz yüze bir görüşme sağladık. Hem esnaflarımızın yardımıyla, hem de çevre ilçelerden gelen yardımlar neticesinde 450 ailemize giyim yardımında bulunduk” diye konuştu. 
 
'BİR KÖPRÜ KURALIM' 
 
Hem Silopi esnafına hem de çevre il ve ilçelerin esnaflarına çağrıda bulunan Deniz, şunları söyledi: “Mağazamıza beklediğimizden daha fazla bir talep oldu. İnsanlarımız gerçekten de mağdur. Bazı ailelerimizde hala beyaz eşya mevcut değil. Bizim de şuan elimizde olmadığı için yardımda bulunamıyoruz. En azından birlikte bir köprü kurup ailelerimize yardımcı olabiliriz.”
 
Ailelere kış mevsiminde kullanılacak yakacak ihtiyaçlarının da olduğunu aktaran Deniz, “Bu doğrultuda broşür çalışması başlatıp esnaflarımızı tek tek gezip halkımızın genel durumunu anlatıp onlardan yardım talebinde bulunduk. Esnafımız bu anlamda bize yardımcı oldu. Hem Silopi hem de çevre ilçelerde, illerde en azından bir nebze de olsa durumu iyi olmayan halkımızda dayanışmaları için yardım çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.