Bakırhan: Kürtlere düşmanlık edenler kaybetti

SÊRT - Bayramlaşma ziyareti kapsamında Sêrt’te gelen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Kürt meselesinin diyalogla çözülmesi için halklarımızın gücü ve desteğiyle birlikte büyük bir mücadele içine gireceğiz. Güzel günler bizi bekliyor. Bize güvenin, inanın. Biz size güveniyoruz, inanıyoruz" dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Ramazan bayramının ikinci gününde Sêrt’te geldi. Kentin girişinde Sêrt Milletvekili Sabahat Sarıtaş, Sêrt Belediye Eşbaşkanı Sofya Alağaş ve parti yöneticileri tarafından karşılanan Bakırhan, İl Örgütü binasına geçerek burada partililer ve yurttaşlarla bayramlaştı. 
 
Bakırhan, herkesin bayramını kutlayarak, kentti elde ettikleri seçim başarısından dolayı teşekkürlerini sundu.
 
Sonrasında Barış Annelerini ziyaret eden Bakırhan, yine onlarla birlikte Sêrt Belediyesi’ne geçti. Alkışlar ve zılgıt sesleri arasında belediye binasına giriş yapan Bakırhan, Belediye Eşbaşkanları Sofya Alağaş ve Mehmet Kaysi tarafından karşılandı. Herkesle tek tek bayramlaşan Bakırhan, burada yaptığı açıklamada, belediyeyi “hırsızların elinden kurtardıkları için” kent halkına teşekkür etti. 
 
'BURASI SİZİN EVİNİZ'
 
Bakırhan, “Burası sizin eviniz, Sêrtlilerin evi. İnşallah arkadaşlarımız size laik bir hizmet gerçekleştirecek. Siz kazandınız, belediyenin kapısı size her zaman açık. Ne zaman isterseniz, talepleriniz, istekleriniz, sıkıntınız için buraya gelebilirsiniz. Sizler çok yiğit, onurlu bir halksınız. Bütün baskılara, kaçak seçmenlere rağmen onurlu bir duruş ortaya koyarak yeniden Sêrt Belediyesini kazandınız. Hepinizi tek tek başarınızdan dolayı kutluyorum” ifadelerini kullandı.
 
'HERKESE EŞİT VE ADİL HİZMET ÜRETECEĞİZ'
 
“Sizin evinizi gasp edenler, iki dönemdir belediyeyi talan edenler, hırsızlık yapanlar, dilinizi, kültürünüzü yok sayanlar görmüştür ki, bu baskıların Sêrt halkında bir karşılığı yoktur” diyen Bakırhan, Sêrt halkının baskıya rağmen iradesini ortaya koyarak, tekrar kazandığını vurguladı.  Bakırhan, “Arkadaşlarımız sizin her bir kuruşunuzu kendi parası gibi koruyacaktır. Kimseye peşkeş çekmeyecektir. Belediyemiz ayrımcılık yapmayacak, adil olacaktır. Çünkü bizler Şex Saidlerin, Seyit Rızaların torunlarıyız, adaletsizlik yapmayız. İnsanları diline, inancına göre ayrıt etmeyiz. Herkese eşit ve adil bir hizmet yürüteceğiz” dedi.
 
Şirnex ve diğer bazı illerde ise Kürt iradesinin gasp edildiğini dile getiren Bakırhan, “Bütün Kürt illerinde il genel meclisinde birinci parti olduk. Halkın iradesini gasp edenlere halkımız bir sonraki seçimde de büyük bir ders verecektir. Kürdün belediyesini betonlarla halka kapatanlar, Kürtlere düşmanlık edenler kaybetmiştir. Siz, barış, adalet, özgürlük isteyenler kazanmıştır” diye konuştu.
 
Sonrasından belediyeden ayrılıp çevredeki esnafları ziyaret ederek bayramlaşan Bakırhan’a halkın ilgisi yoğun oldu.
 
Bakırhan, bayramlaşma programına Xana Hawêl’in (Baykan) Ziyaret (Veysel Karani) Beldesi’ne geçerek devam etti. Bakırhan ve beraberindekiler, alkış ve çiçeklerle karşılandı. Ardından Ziyaret Belediyesi Eşbaşkanları Berfin Evren ve Enes Cengiz’i makamında ziyaret eden Bakırhan, burada partililer ve halkla birlikte seçim değerlendirmesinde bulundu.
 
Belediye binası önünde kısa bir açıklama yapan Bakırhan, Ziyaretlilerin elinden geleni yaptığını ve artık sorumluluğun kendilerinde olduğunu kaydetti. Halkın tek bir kuruşunun boşa gitmeyeceğini söyleyen Bakırhan, “Halkımız çok fedakar, kıymetli. Sizin iradenizi gasp edemediler. Gerçekten Ziyaret gibi çok önemli bir beldeyi bize kazandırdığınız için sizi tebrik ediyorum. Burası turizm merkezidir. Ziyaret’te en iyi hizmetin verilmesi için elimizden geleni yapacağız. Sizin her oyunuz Kürt’ü yok sayanlara büyük bir cevap oldu. Bizler hakikatli bir mücadelenin yürütücüsü olarak varız. Dilinizi, inancınızı, kimliğini eşit, adil bir şekilde yaşatmanın mücadelesini veriyoruz” şeklinde konuştu.
 
'TÜRKİYE’Yİ YÖNETME KOŞULLARI OLUŞMUŞTUR' 
 
Bakırhan şöyle devam etti: “Sadece Kürt illerindeki belediyeleri kazanmakla yetinmedik, aynı zamanda Kürt’ü yok sayanlara, Kürtçeye, ‘bilinmeyen dil’ diyenlere kaybettirdik, savaş isteyenlere kaybettirdik. Biz kazandık, özgürlük, barış kazandı, Kürt halkı kazandı. Bizi yoksullaştırana kaybettirdik. Sizlere laik olacağımızın sözünü veriyoruz. Türkiye’de yönetim de olacağız. Bir gün özgürce hem irademizi seçeceğiz hem dilimizi konuşacağız. Kürtlerin ikinci sınıf vatandaş olarak görülmediği bir ülkede yaşayacağız. Emin olun, siz bir olduğunuz sürece bizim Türkiye’yi yönetememe gibi bir durumumuz yok. Koşullar oluşmuştur.” 
 
Bakırhan ve beraberindekiler, konuşmaların ardından Veysel Karani Türbesi’ni ziyaret ederek, dua etti. Heyet sonrasında halkın büyük ilgisi altında beldeden ayrılarak Misirc’e (Kurtalan) geçti.
 
Bakırhan burada Misirc Belediye Eşbaşkanlar Sadiye Akti ve Ali Rıza Bingöl tarafından karşılandı. 
 
Belediye binasında kendisini bekleyen çok sayıda kişiyle bayramlaşan Bakırhan, kısa bir konuşma yaptı. 
 
'ONLARA HAD BİLDİRDİNİZ' 
 
Kaçak seçmenlere işaret eden Bakırhan, “Halkın iradesini gasp etmek hangi inançta var? Bunlarda ne kural, ne kaide var. Bunların hırsızlığı dünya da artık örnek olmuş. Ama siz onlara haddini bildirdiniz. Kayyımcı anlayışı sandığa gömdünüz. Kaçak seçmenlere karşı helal seçmeni sandığa getirerek, onların başarıya ulaşamadığını kanıtladınız. Böylesine onurlu, direngen bir halk için ne yapsak azdır. Belediyenin olanaklarını sonuna kadar zorlayarak, siz halkımızın taleplerini yerine getirmek için büyük bir çaba içinde olacağız. Biz sizin için varız. Siz mutluysanız biz varız” diye konuştu.
 
'KAYYIM DEVRİ WAN’DA BİTTİ' 
 
Kürt’ü yok sayanın yok olduğunu vurgulayan Bakırhan, “Kürt halkı ayakta duruyor. Bu ülkede iktidar olmak isteyen varsa, Kürt’ü ve iradesini tanıyacak. ‘Kürt’ün belediyesine kayyım atarım kuzu kuzu kabul ederler’ devri Wan’da bitti. Wan halkı 14’te 14 yaptı. Türkiye’de bir kentin tamamını alan tek parti DEM Parti’dir. Kumpasla Wan belediyesini almaya çalıştılar ama öyle bir çarpıldılar ki… Kumpasları Wan meydanında paramparça oldu” şeklinde konuştu.
 
Kürt meselesinin demokratik, barışçıl yollarla çözümü için mücadele edeceklerini de sözlerine ekleyen Bakırhan, şöyle dedi: “Kürt meselesinin diyaloglarla çözülmesi için de halklarımızın gücü ve desteğiyle birlikte büyük bir mücadele içine gireceğiz. Güzel günler bizi bekliyor. Bize güvenin, inanın. Biz size güveniyoruz, inanıyoruz. Bunları tabela partisi yapacağımızı söylemiştik. Hepsini Kurdistan’ta tabela partisi yaptık. DEM Parti Kurdistan’ın tek partisi olmaya devam edecek.” Bakırhan'ın Sêrt temasları sona erdi.