Hatimoğulları: Hırsızlara geçit vermeyeceğiz

ŞIRNEX - Şirnex’te partisinin başlattığı oturma eylemine katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Hırsızlara asla geçit vermeyeceğiz. Hırsızlar derhal istifa” dedi. 

Şirnex’te, 31 Mart'a yapılan yerel seçimlerde, taşımalı oy ile Şirnex’in AKP’ye verilmesine karşı itirazlar sürüyor. Berivan Kutlu ve Hacı Saltan'ın Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) eşbaşkan adayları olduğu seçimde, AKP adayı Mehmet Yarka dışardan taşınan 6 bin 541 seçmenin oyuyla belediyeyi gasp etti. DEM Parti Şirnex İl Örgütü de, seçimlerin yenilenmesi için eylemlerine sürdürüyor.
 
DEM Parti’nin parti binası önünde başlattığı oturma eylemi 3’üncü gününde devam ediyor. Oturma eylemine DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti Şirnex Milletvekilleri Zeki İrmez, Nevroz Uysal Aslan, Barış Anneleri Meclisi, Özgür Kadın Hareketi (TJA), DEM Parti Silopi, Cizîr, Hezex Belediyesi, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.
 
Açıklamada konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Şırnak’ta 31 Mart seçimleri adeta tarihi şöyle yazılacaktır. Şırnak halkının iradesini AKP iktidarı askeriyle polisiyle gasp etmiştir, bu seçimi çalmıştır, gayrimeşrudur. 31 Mart seçimlerinin belgesi tarihe Şırnak açısından böyle geçecektir” dedi. 
 
TAŞIMALI OYLAR
 
Şirnex’e çalışmalara geldikleri zaman askerin polisin baskısını gördüklerini kaydeden Hatimoğulları, “Doğrudan seçim çalışmalarına müdahalelerini gördük, ayrıca da partimizin raporlarında tam 32 merkezde bizlerin belediye kazandığı 32 merkeze asker ve polis kaydırdıklarını biliyoruz. Ama Şırnak’takinin benzerini görmedik. Şırnak’ı adeta açık hava karakol haline getirmiş bu iktidar. Şırnak’ta iki yurttaşın biri seçim günü asker ve polisten oluşuyordu. Bakın elimdeki bir notu sizinle paylaşmak isterim. Tüm General Ömer Keçecigil İlköğretimde  sadece ve sadece askerler oy kullanmış. 5 bin 940 seçmen. 5 bin 940 erkek. Aileleri burada değil, herhangi bir konutta ikamet etmiyorlar. Ama bunlar sadece bir okulda oy kullanmışlar ve o okuldan AKP’yi çıkarmışlar. Zaten Şırnak’tan aslında bütün seçimlerin antidemokratik uygulamasının resmen tescilini yapan Şırnaklı abimiz, ‘konuş sen nereden geldin’ dediğin zaman aslında bu seçimin fotoğrafını çizmiştir. Şırnak'ta seçimleri asker ve polis çalışmıştır” diye konuştu. 
 
‘BU SEÇİM MEŞRU DEĞİLDİR’
 
“Şırnak’taki şu an mazbatasını alan belediye başkanı belediye başkanı değildir” diyen Hatimoğulları, “Bu seçim meşru değildir. Hırsızlıkla bu yönetimi alacağını zanneden, hırsızlıkla Şırnak halkını yönettiğini zanneden, Şırnak sokaklarda onursuzca yürümeyi göze alarak bu görevi kabul eden bu belediye başkanına buradan derhal istifa çağrısı yapıyoruz. Şırnak halkı seni istemiyor. Kayıtlara hırsız başkan olarak girdin. Bu yaftayla Şırnak’ta Şırnak belediyesini yönetebileceğini sanıyorsan, bu onursuzluğu üzerinde taşıyacaksan evet korumalarınla gezmeye devam edebilirsin. Ama bizim açımızdan belediye başkanı demek onurluca bu sokaklarda aldığı oyları büyük bir gururla taşıyarak dolaşandır. Şırnak’ta hiç bir zaman bulunmamış, Şırnak’ın yolunu bilmeyenler, seçim sabahı otobüslerle taşındılar ve Şırnak halkının iradesini gasp ettiler. Sadece Şırnak halkının değil, Uludere, Beytüşşebap aynı şekilde. Hırsız atanmış belediye başkanlarınca sözüm ona kazanılmış seçimler. Biz bu seçimleri gayrimeşru görüyoruz. Biz bu seçimleri çalınmış olarak ilan ediyoruz. Biz Beytüşşebap'ta Uludere ve Şırnak’taki belediye başkanlarını hırsız ilan ediyoruz. Gayrimeşru ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
‘YSK, AKP’NİN KOLTUK DEĞNEĞİ OLMASIN’
 
Hatimoğulları, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim oylarımızı her yerde çalmaya kalkıştılar. Bakın Bitlis’te, aynı şekilde itirazlarımızı raddeden YSK, birçok yerde itirazlarımızı reddeden YSK şimdi de Şırnak’la ilgili konuyu görüşecek. Biz buradan çağrımızı yineliyoruz. YSK, sen AKP’nin koltuk değneği olmaktan vazgeç. Bugün Türkiye'nin siyasi haritası değişmişti. Bugün Türkiye’de artık AKP iktidarının istediği gibi borusunun ötmeyeceği bir yeni siyasi harita oluşmuştur. Bu siyasi haritaya bakarak 3-5 seneyi düşünmek zorundasınız. Bugün YSK, güvenilirliğini zaten yitirmiştir. Ama şu saatten sonra alacağı kararlar için bizler YSK’yı asli görevini yerine getirmeye çağırıyoruz. Asli görevini yerine getir YSK. Senin görevin AKP’nin çıkarlarını korumak değil. Senin görevin AKP’nin ve iktidarın hırsızlarını korumak değil. Senin görevin halkın iradesini çalanları korumak değil. Senin görevin erken dönemde Türkiye'de elde edilmiş hak olan seçme ve seçilme hakkını korumaktır. Yurttaşın seçme ve seçilme hakkını korumaktır. Şırnaklının Uluderelinin Bitlislinin Beytüşşebapların herkesin hakkını korumaktır senin görevin. Ve seni bu görevi yerine getirmeye davet ediyoruz. Bu görevi yerine getirmezse YSK, o da bu iktidar gibi tarihin çöp sepetine atılacaktır. Ve tarihin çöp sepeti YSK’yı da tıpkı AKP - MHP iktidarı gibi hırsızlardan oluşmuş olan bir birim olarak anmaya devam edecektir. Türkiye’de demokratik bir seçimden bahsetmenin imkanlarını ortadan kaldıracaktır. Zaten Türkiye’de bütün seçimler anti demokratik şekilde geçti. Bizlerin gerçekten yüksek bir düzeyde sandıkları koruyabildiğimiz için bizler bugün dem parti olarak kazandığımız belediyeleri korumayı başarabildik. Ultra düzeyde yüksek düzeyde insan üstü düzeyde sandıkları koruyabildiğimiz için bazı belediyelerimizi şimdi koruyabildik. Buradan YSK’ya bir kez daha sesleniyoruz. YSK, görevini yerine getir. Urfa’da verdiğin kararlardan geri dönmelisiniz. Halfeti’de Siverek’te ve düşünün Siverek’te AKP adayının akrabaları ve yandaşları sandıkları ve pusulalar yaktılar. Ve sonra kalkıp AKP, sandıklar yakıldı diye seçim tekrarı istedi ve YSK şimdi o seçimleri tekrarlanacak.”
 
‘HALK, YAŞAMINA MÜDAHALE EDENE GEÇİT VERMEYECEK’
 
AKP-MHP’nin seçimleri ortadan kaldırıp padişahlık dönemi gibi emirlikler kurmak istediğini belirten Hatimoğulları, “Bu seçimlerde Türkiye halkları buna asla müsaade etmeyeceğini bu seçim sonuçlarını göstermiştir. Bu seçim sonuçlarında AKP’nin ve ortaklarını yaşadığı hezimetin daha büyüğünü önümüzdeki seçimlerde yaşayacak. Çünkü halk, kayımcı rejimi ve zihniyetine dur demek istiyor. Çünkü halk oy hırsızlarına irade hırsızlarına halkın yaşamına müdahale edenlere artık geçit vermeyecek. Ve bu seçimlerde kırmızı kartını halk göstermiştir. AKP iktidarı ve Erdoğan çıktı dedi ki sandık sonuçlarına saygı duyacağız dedi. Ama bizlerin itirazları kabul edilmeyerek demokratik bir şekilde oylar yeniden sayılmayarak bizim itirazlarımızın ve muhalefetin itirazlarının tamamı neredeyse reddedilerek aslında yaptığı konuşmanın gereğini yerine getirmediğini göstermektedir. Biz Dem Parti olarak hangi itirazda bulunduysak itirazlarımız reddedildi. Am AKP MHP neyse itiraz ettiyse YSK onları kabul etti. Ve buradan bir kez daha Erdoğan’a diyoruz ki balkon konuşmasının arkasında dur. Yaşadığın bu hizmetin bedelini halk zaten sana ödetmiştir. Bu hezimeti gören bir yerden Uludere’yle Şırnak’la Urfa ilçeleri ile uğraşmaktan vazgeç. Merkez olarak yürütüleceğini siyasetin bu siyaset olmayacağını halkın iradesini çaldırmayacağını halk size bir hezimet yaşatarak zaten göstermiştir. Bunun sonucunu ve gereklerini yerine getirmelisiniz” dedi. 
 
'HIRSIZLARA ASLA GEÇİT VERMEYECEĞİZ’
 
“Halkın olanı halka bırakın” diyen Hatimoğulları, son olarak şunları söyledi: “Dışarıdan getirdiğimiz seçmenle 10 bini aşkın asker ve polisle Şırnak halkını iradesini gasp edemezsiniz. Bakın bu konuyla ilgili sadece Türkiye kamuoyunu bilgilendirmiyoruz. Bizler tek tek sandık sandık hangi sandıkta oylarımız çalınmışsa hangi sandıkta dışarıdan getirdiğiniz Şırnak’ı bilmeyen asker ve polisler oy kullanmışsa bunların raporu tutulacak ve bütün Avrupa’daki güçlerle paylaşılacaktır. Bütün elçiliklerle bunları paylaşacağız. Bütün dünya bilecek ki AKP burada yaşadığı bu hezimete rağmen hırsızlığa devam ediyor. Bunu bütün Avrupa bilecek. Bütün dünya bilecek. Bizim mücadelemiz burada bitmiyor. Şırnak’ın mücadelesi Şırnak’la sınırlı kalmayacaktır. Burada değerli halkımız iradesine sahip çıkmaya devam edecek. Bizler de Ankara’da Türkiye ve Dünyanın dört bir yanında Avrupa'da sonuna kadar hakkımızı aramak üzere AKP’nin bu hırsızlıklarını teşhir etmek üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Halkın olan halkın kalacaktır. Halkın iradesine hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Taşımalı askerlerle buradaki Kürt halkına diz çöktüreceğini zannediyorsan büyük yanılıyorsun. Büyük yanılıyorsun AKP. Çok denedin kayyım atamalarını. Bakın kayyım atadığınız yerleri katlayarak geri aldıysak burada halkın iradesi var demektir. Askerinle polisinle Kürt halkına halklara diz çöktüremeyeceğini bu seçimde sana gösterdik. Biz kere daha göstereceğiz. Daha güçlü göstereceğiz. Buradan bir kez daha diyorum ki Şırnak halkıyla birlikte olmaya bu dayanışmayı sürdürmeye bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Hırsızlara asla geçit vermeyeceğiz. Hırsızlar derhal istifa.”
 
ESNAFLARI ZİYARET ETTİ
 
Hatimoğulları, partinin kentte başlattığı oturma eyleminden sonra esnaf ziyaretinde bulundu. Esnaf ziyaretine DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Zeki İrmez, Nevroz Uysal Aslan ile çok sayıda yurttaş katıldı. 
 
‘HIRSIZ BAŞKAN İSTEMİYORUZ’
 
Gazi Paşa Mahallesinde bulunan Yeni Çarşı Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret eden kitle, sık sık, “Hırsız başkan istemiyoruz”, “Hırsız Yarka”, “Şirnex ya me ye” sloganları attı. “Bijî Rojava” marşını Şirnex’e uyarlayıp seslendiren gençler, “Direne direne kazanacağız” dedi. 
 
Esnaf ziyaretinde konuşan Hatimoğulları, AKP’nin asker ve polis oylarıyla Şirnex halkının iradesini gasp ettiğini ve bu gaspı kabul etmediklerini söyledi. Hırsızları bütün halka teşhir edeceklerini belirten Hatimoğulları, mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.