Koçyiğit: Qers’te sandıklara kayyım atandı

img
QERS- Qers’te seçimlere ilişkin konuşan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Taşımalı seçmen ile Qers halkının iradesi gasp edilerek sandıklara kayyım atandı” dedi.
 
Taşımalı seçmenlerle halkın iradesinin gasp edildiği Qers’te Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Qers İl Örgütü basın toplantısı düzenledi. İl binasında yapılan açıklamaya DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Qers Belediye eşbaşkan adayları Arzu Savaş Deman, Kenan Karahancı katıldı.
 
‘HALKIMIZ FAŞİZME TESLİM OLMADIĞINI GÖSTERDİ’
 
DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Türkiye haritasına Cumhur İttifakının büyük bir kan kaybı yaşadığının görüldüğünü belirterek, “Gelen sonuçların bizim açımızdan memnuniyet verici olduğunu ifade edebiliriz.  Özellikle 2016 yılından beri kesintisiz olarak devam eden kayyım rejimine karşı Kürt halkı muazzam bir duruş gösterdi. Yetmedi bu seçimde de hileye hurdaya başvurarak aslında sandıkta çalmaya çalışan anlayışa karşı muazzam bir zafer elde ettik. Dün sandık sonuçlarında çok açık ve net Kürt halkının mücadelesini sahiplendiğini, partisinin etrafında kenetlendiğini, kültürünü tarihi, dilini sahiplendiğini ve bu faşizme teslim olmadığını gösterdi” dedi.
 
‘BİZDEN ALINAN 3 BELEDİYEMİZİ GERİ ALDIK’
 
İki aydır sahada olduklarına ve aralıksız çalıştıklarına dikkat çeken Koçyiğit, “Qers’te nerdeyse girmedik ev, sıkılmadık el bırakmadık. Dün elde ettiğimiz sonuçlar itibari ile Qers’te bizden alınan Kağızman ve Digor belediyesini geri aldık, kayyım ile gasp edilen Dağpınar belediyemizi geri aldık. Bu çok önemli bir başarıdır. Kars’ta 3 belediye aldık, 8 belediye meclis üyesi, 7 il genel meclis üyemiz var ve bunlarla yeni dönemde halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 
‘YENİ KAYYIM MODELİ BULDULAR’
 
Qers merkez açısından; şu an belediyeyi almış gibi görünen ama aslında gasp eden MHP ile aralarındaki oy farkı 3 bin 264 olduğunu vurgulayan Koçyiğit, “Biz 13 bin 120 oy almışız, MHP 16 bin 384 oy almış. Bu kente dışarıdan getirilen seçmen sayısı 3 bin 821. Bu kadar asker, polis, güvenlik gücü bu kente tatbikat adı altında yerleştirildi. Kentteki yurtlar boşaltıldı ve dışardan getirilen bu kaçak seçmenler yerleştirildi. Bunlar yurt önlerinde ellerinde silahlarla poz verip fotoğraflar çektiler. Birkaç tane tutanak örneği de paylaşmak istiyorum ve bu tutanaklarda da çok açık bir şekilde MHP’ye oy basmış durumdalar. Bu taşımalı seçmenler olmasaydı biz resmi olarak Kars belediyesini almış durumdayız. O sebepten ‘biz belediyeyi kaybettik’ söylemleri doğru değildir. Biz burada belediyeyi kazandık ve belediyemiz gasp edildi. AKP iki dönem sonradan belediyelere kayyım atayarak gasp ediyordu ve herkes bunun kanunsuz, hukuksuz bir yöntem olduğunu biliyorduk. Onlar da bu kanunsuz yöntemi daha fazla devam ettiremeyeceklerini anladılar ve bu dönem yeni bir kayyım modeli buldular. Kars belediyesini kazanmış gibi görünen MHP’nin bizim için hiçbir karşılığı yoktur. Valilik’ten bir partiye geçen kayyım söz konusudur. Maalesef bir dönem daha bu kent kayyım ile yönetilecek” ifadelerini kullandı.
 
DEMOKRATİK ZEMİN OLMADI
 
Qers Belediye Eşbaşkan adayı Arzu Savaş Derman, Qers’te bu defa sandıkta kayyım atandığını belirtti. Derman, “Ne biz ne halkımız bunu kabul etmeyecektir. Çünkü demokratik bir zeminde seçimi yaşayamadık. Bize karşı birçok güçler birleşti. Taşıma yoluyla Qers’in iradesine el koydular. Bu bir darbedir.  Qers’i daha önce görmeyip sırf oy kullanma için gelenler, oy kullandıktan sonra tarihi kalede hatıra fotoğrafları çekip anı bırakmak istediler onlar için bu kirli bir anı olarak tarihe geçecek. Qers halkın vebali onların boyunlarında olacaktır” diye konuştu.
 
HALKA TEŞEKKÜR
 
Belediye Eşbaşkan adayı Kenan Karahancı “Dışardan getirilen 3 bin 821 seçmeni çıkartıldığında gerçek tablo ortaya çıkacaktır. ‘Her ne kadar belediyeyi kazandık’ deseler de halkımız bilsin ki belediyeye kayyım atandı.  Haksızlığa zulme karşı İradesini geleceğine sahip çıkan Qers halkına teşekkür ediyoruz.  Haksızlığa karşı mücadelemiz devam edecektir” şeklinde konuştu.