Türkiye’nin saldırısında 2 pêşmerge hayatını kaybetti

img
HABER MERKEZİ - Türkiye’nin Duhok’un Akre sınırları içerisinde bulunan Dînartê beldesine yaptığı hava saldırıda 2 pêşmerge yaşamını yitirdi.
 
Türkiye’nin Federe Kurdistan Bölgesi’ne yönelik hava saldırıları aralıksız sürüyor. Rojnews’te yer alan habere göre, dün akşam saatlerinde Duhok’un Akre ilçesine bağlı Dînartê beldesinin Kafiya köyü Türkiye tarafından bombaladı. Bombardımanda Arif Taha (61) ve Beşir Ömer Ali (68) isimli 2 pêşmergenin hayatını kaybettiği belirtildi. Yaşamını yitiren pêşmergelerin yanında bulunan diğer 2 yurttaşın akıbetine dair ise herhangi bir bilgi elde edilemediği kaydedildi. 
 
Yaşamını yitiren pêşmergelerin, bombardıman esnasında Kafiya köyünde bulunan Sîyarê Dağı eteklerindeki bağ ve bahçelerinde çalıştıkları öğrenildi. Yerel kaynaklar yaşamını yitiren 2 pêşmergenin yanında 2 arkadaşlarının daha olduğunu belirtiyor. Ancak KDP’ye bağlı sağlık ve güvenlik kurumları diğer 2 yurttaşın akıbetine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. 2015 yılından bugüne Türkiye’nin saldırılarında en az 152 sivil katledildi, 228 sivil ise yaralandı.
 
KDP, Dînartê’de gerçekleşen katliama ilişkin henüz bir açıklama yapmaması dikkat çekti.