DEM Parti'den coşkulu büro açılışları

HABER MERKEZİ - DEM Parti, birçok kentte coşkulu büro açılışları gerçekleştirerek, adayları halkla buluşturdu. . 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart yerel seçimleri kapsamında çalışmalarına hızlandırdı. DEM Parti, bugün birçok merkezde seçim bürosu açılışı gerçekleştirerek, halkla buluştu. 
 
WAN: 3 İLÇEDE AÇILIŞ
 
DEM Parti, Wan’ın Elbak (Başkale), Payîzava (Gürpınar) ve Westan (Gevaş) ilçelerinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Elbak ilçesinde gerçekleşen açılışa eşbaşkan adaylarının yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Eşbaşkan adayları, kalabalık bir kitle tarafından kent girişinde karşılandı. Ardından parti bürosunun açılışının yapılacağı yere geçildi. Halaya duran kitle, sık sık "Bijî berxwedana İmraliyê" sloganı attı. 
 
Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Neslihan Şedal, "Başta kayyım politikaları olmak üzere Kurdistan’daki özel savaş politikalarını sonlandıracağız” dedi.
 
Payîzava (Gürpınar) ve Westan (Gevaş) ilçelerinde de kitlesel büro açılışları gerçekleştirildi. Payîzava'da eşbaşkan adaylarının da aralarında olduğu kalabalık bir kitle tarafından büro açılışı gerçekleştirildi. Coşkunun hakim olduğu açılışa, birçok yurttaş yöresel kıyafetlerle katıldı. 
 
Payîzava Belediye Eşbaşkan adayı Mukaddes Karakoç, kayyım atamalarından kaynaklı yarım kalan projeleri tamamlayacaklarını ifade etti. Karakoç, "Bu halkın emeğinin artık kayyım tarafından talan olmasını istemiyoruz. Her zaman halkımızın yanında olacağımıza söz veriyoruz” dedi. 
 
Bir diğer Eşbaşkan adayı Mehmet Tahir Ertaş, halka birlikte kenti yöneteceklerini vurguladı. Ertaş, "Hayvancılığın desteklenmesi için projeler yapmak önceliğimiz olacaktır. Sanayi ve istihdamda yeterli seviyeye ulaşmak için çalışacağız. Defalarca başardık, kazandık. Yine başaracağız, yine kazanacağız" ifadelerini kullandı. 
 
TECRİDE TEPKİ
 
Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan ise, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özürlüğünün sağlanması talebiyle cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine işaret etti. Zeydan, "Sayın Öcalan üzerindeki hukuksuz tecridin kalkmasını, özgürlüğünün sağlanmasını ve Kürt sorunun çözülmesini istiyorlar. Onların bu isteği haklı bir istek. İktidarın arkadaşlarımızın talebini yerine getirmesini istiyoruz. İhtiyacımız olan şey barış. Halklar çok acı gördü, çok kan aktı, annelerin ciğeri çok yandı. Artık yeter. Halkımızın ihtiyacı savaş, tecrit değil. Barış, müzakere, Kürt sorunun diyalogla çözülmesine ihtiyaçları var" ifadelerini kullandı. 
 
Kitle, Zeydan’ın konuşması sırasında sık sık “Bijî berxedana zindanan” sloganı attı. 
 
WESTAN’DA COŞKULU AÇILIŞ
 
Ardından Westan’daki büro açılışına geçildi. İlçe girişinde davul ve zurnalar eşliğinde halaya duruldu. Kitle, uzun bir araç konvoyu ile ilçe merkezine geçti. Burada yapılan yürüyüşün ardından konuşan Westan Belediye Eşbaşkan adayı Kübra Aktı, belediyeyi eşit temsiliyetle yöneteceklerini kaydetti. “DEM sizsiniz, DEM biziz. Kendimizi, halkımızı, toprağımızı savunacağız” diyen Aktı, kayyımları göndereceklerini vurguladı. 
 
Belediye Eşbaşkan adayı Ruknettin Hakan ise, bölgenin alt yapısını düzelteceklerini söyledi. Kadın odaklı bir anlayışla belediyeyi yöneteceklerini belirten Hakan, gençler, engelliler ve çocuklar noktasında da projeleri olduklarını aktardı.
 
Konuşmaların ardından büyük bir coşkuyla büro açılışı gerçekleştirildi. Yine Payîzava (Gürpınar) ilçesine bağlı Hoşap mahallesinde de büro açılışı gerçekleştirildi. 
 
RIHA/SERÊKANIYÊ 
 
DEM Parti Serêkaniyê (Ceylanpınar) İlçe Örgütü, ilk seçim bürosu açılışını yaptı. Açılışa DEM Parti Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, Serêkaniyê Belediyesi Eşbaşkan adayları Rehşan Yazar ile Uğur Kahraman, DEM Parti Milletvekili Mithat Sancar, Barış Anneleri Meclisi Üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Kadınlar, ulusal kıyafetlerle ve sarı-kırmızı-yeşil puşileriyle alanda yerini alırken, gençler, alanda “Yürüten sensin kudretine şükürler olsun” pankartı açtı. 
 
Kitle ilçe örgütü binasından seçim bürosunun olduğu alana kadar “Jin jîyan azadî” sloganları ile yürüyüş gerçekleştirdi. Binlerce kişinin katıldığı açılış DEM Parti İlçe Eşbaşkanı Hizni Kılıç’ın konuşmasıyla başladı. Ardından söz alan Belediye Eşbaşkan Adayı Uğur Kahraman, “Yaşanabilir bir şehir yaratmak ve ranta son vermek boynumuzun borcudur. Etnik ayrımcılık yapanlara yol vermeyeceğiz. Belediyemizi kadınlar, öğrenciler ve gençler ile birlikte yöneteceğiz. Halkların belediyesini tesis edeceğiz” diye konuştu. Belediye Eşbaşkan Adayı Rehşan Yazar da ranta son vermeye geldiklerini belirterek “Birlikte yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz” dedi. 
 
SANCAR: KAZANACAĞIZ
 
Ardından söz alan DEM Parti Riha Milletvekili Mithat Sancar, “Serekaniye’yi kazanacağız. Buradan çıkacak güçlü bir irade Türkiye’de Kürt sorununun demokratik çözümü için büyük bir adım olacak. Buradan Ortadoğu’ya oradan da yanı başımızdaki Rojava’ya barış ve eşitlik getirme mücadelesi olacak. Demokratik ulus, halkçı belediyecilik ve eşit yönetim bizi bekliyor. Hep birlikte kazanacağız. Burada yaşayan Kürt, Arap, Türk bütün kimliklerle bunu sağlayacağız” diye konuştu. 
 
TÜRK’TEN TECRİT VURGUSU
 
Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk ise, DEM’in kazanmasıyla yurtsever halkın da kazanacağını vurguladı. “Devletin ve iktidarın buraya dönük baskı ve zulümlerine karşı Kürt halkı bir kez olsun baş eğmedi” diyen Türk, devamında şunları söyledi: “İl ya da ilçe fark etmez yerel seçimler bizim için önemlidir. Ancak bizim siyasetimiz Kürt halkını yok etmeye çalışanlara karşı ‘Kürt halkı olarak buradayız’ deme siyasetidir. Davamız, özgürlük, demokrasi davasıdır. Kürt halkının seçilmişleri bugün cezaevlerinde. Her şeyden önce bugün Sayın Öcalan’a dönük müthiş bir tecrit politikası yürütülüyor. Buna karşı cezaevlerinde açlık grevi başlatıldı. Tüm arkadaşlarımızı buradan saygıyla selamlıyoruz.”  
 
Açılışın ardından kitle Kürtçe seslendirilen şarkılar eşliğinde uzun süre halay çekti. 
 
ÇERMÛG VE ŞANGUŞ’TA START VERİLDİ 
 
DEM Parti Amed’in Çermûg  (Çermik) ilçesinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa Çermûg Belediye eşbaşkan adayları, Amed Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayları ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Mehmet Şirin Gürbüz katıldı. İlçede yapılan konvoyla seçim bürosu önüne gelen adaylar zılgıtlarla, alkışlarla karşılandı. Halayların çekildiği alanda “Jin, jıyan, azadî” sloganı atıldı.
 
Açılışta konuşan DBP İl Eşbaşkanı Mehmet Şirin Gürbüz, cezaevlerinde açlık grevlerindeki tutsakların durumuna dikkati çekti. Gürbüz, “Çermûg’u köy köy, sokak sokak, cadde cadde gezip hırsızın elinden alıp, halkın eline vereceğiz. Çermûg halkını Özgürlük Yürüyüşü’ne ekleyip Sayın Abdullah Öcalan üzerinde ki tecridi kaldıracağız” dedi. 
Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Serra Bucak ise; “Sistem tarafından yönetilen Çermûg aslında yönetilemiyor. Kayyımlar atandık sonra bu halkın özgür iradesi gasp edildi. Bizde yaşanılabilir bir Çermûg yaratacağız. Muhakkak Çermûg kazanacak, muhakkak halkımız kazanacak” diye belirtti. 
 
Açılıştan sonra esnaf ziyareti gerçekleştirilerek, halka adaylar tanıtıldı.
 
Ardından konvoyla Şanguş’a (Çüngüş) gelen kitle seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyareti gerçekleştirdi.
 
Ziyaretlerin ardından konuşan Serra Bucak, “Bizi mağdur etmek istiyorlar ama biz buna karşı direnen tarafta duruyoruz. Şankuş için Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalar yapmak istiyoruz” dedi.

ŞIRNEX'TE ADAY TANITIMI 

DEM Parti, Şirnex’in Silopiya ilçesine bağlı Tilqebîn (Başverimli) Belde Belediyesi Eşbaşkan adaylarını tanıttı. Belediye eşbaşkan adaylarının tanıtımı için belde temsilciliği önünde yapılan halk şölenine Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve DEM Parti İl Örgütü, DEM Parti Şirnex Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, Barış Anneleri Meclisi, Özgür Kadın Hareketi (TJA), DEM Partisinin Şirnex Belediyesi Eşbaşkan adayı Turan Saltan, Silopiya Belediyesi Eşbaşkan adayları Jiyan Ormanlı, Renas Onuk ile yüzlerce partili katıldı.

Şölene katılan yurttaşlar, uzun bir süre halay çekti. Sık sık, “Rabe” ve “Dem ya me ye” sloganlarının atıldığı halk şöleninde 31 Mart’ta gerçekleşecek seçimler için zafer mesajları verildi.

Tilqebîn Belde Belediyesi Eşbaşkan adayı Lezgin Kösen, “Buradaki coşku başarmak için gerekli enerjiyi bizlere veriyor. Halkımıza inanıyoruz. Mutlaka kazanacağız. Yıllardır halka hizmet etmesi gerekenler, halkımızın kazanımlarını yok sayıp belediyemizin malını mülkünü satıyorlar. Kendi çıkarları için çalışıyorlar. Artık halkımızı bunlara son verecek” diye konuştu.

 Eşbaşkan Besi Ceviz ise 31 Mart günü seçimleri kazanacakların söyleyerek, “Halkımızla birlikte zafere ulaşacağız” dedi.

AMED

DEM Parti Amed’de ilk sçeim bürosunu açtı. Bajara Nû (Yenişehir) ilçesi Ofis semtinde yapılan açılışa Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır,  Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Serra Bucak, Doğan Hatun, Bajara Nû  belediye eşbaşkan adayları Safiye Akdağ ve Mehmet Ergül ile çok sayıda kişi katıldı.

Ardından söz alan Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Serra Bucak açılışa gelenleri selamladı. Gultan Kışanak’ın adaylığı açıklaması sonrası mektubunda dile getirdiği “Amed’den Ankara’ya barış köprülerini kuracağız” sözünü hatırlatan Bucak, kayyımları süpüre süpüre göndereceklerini söyledi. Bucak, “Sur, Rezan (Bağlar), Amed özgür olacak” dedi.

‘ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜNÜ KİMSE DURDURAMAZ’

Ardından söz alan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır,  Amed, Xêrzan, Botan, Serhat ve Dêrsim’den selam getirdiklerini söyledi. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü için 15 gün boyunca kent kent gezdiklerini belirten Bayındır’ın sözleri polislerin anons aracıyla kesilmek istendi. Kitle bu duruma yuhalayarak ve alkışlarla tepki verdi. Konuşmasını sürdüren Bayındır, “Kürt halkının özgürlüğünden rahatsız oluyorlar. Siz rahatsız olsanız da Kürt halkı bundan asla geri adım atmadı. 15 gün sokak sokak Kurdistan’da halkımız, diline, özgürlüğüne sahip çıktı. Bugün sizde bu duruşu gösteriyorsunuz. Kürt halkı onurlu bir yaşam, özgür bir yaşam için yürüyor. Mücadele ediyor. Kimse bu mücadelenin, bu yürüyüşün önünde duramaz” dedi.

31 Martta başarının Kürt halkının olacağını söyleyen Bayındır, “Yeni yaşamı kadın, erkek olarak arkadaşça hep beraber örüyoruz. Bugün eşbaşkanlarımız el eledir. Bu zihniyeti her yerde öreceğiz. Eşbaşkanlık kırmızı çizgimizdir. Bu kırmızı çizgimizi kimsenin çiğnemesine asla izin vermeyiz” dedi.

Ardından seçim bürosu Barış Anneleri’nin kurdale kesmesi, alkış ve zılgıtlarla açıldı. Ardından çalınan müzikler eşliğinde halaya duruldu. Halayda yüzlerce kişi hep bir ağızdan “ Biji Serok Apo” sloganları attı. Polisin uyarısına aldırmayan kitle sloganlarını atmayı sürdürdü. Büro açılışı çekilen halayların ardından son buldu.