'Örgütlenerek bu süreci karşılayacağız'

img
ÊLIH - Êlih’te sivil toplum örgütleriyle bir araya gelen HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan,  yerellerde örgütlenerek bu süreci hep birlikte karşılayacaklarını belirterek, “Önümüzdeki döneme yüklenmemiz halinde geçmişteki ruhu yakalayacağız” dedi. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Êlih’teki halk buluşmasının ardından Êlih Barosu’nda sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.  
 
‘SİSTEMDE KIRILMA YARATACAĞIZ’
 
Toplantıda konuşan Bakırhan, mücadelede yerel dinamiklerin önemine işaret ederek, “İşin kendisiyle, yerel dinamiğiyle yapılmayan diyalog, mücadele hattı başarıya ulaşmaz. Yerelin gücüne inanan hareket olarak bundan sonra da sık sık sizleri ziyaret edeceğiz. Yol bulmaya çalıştığımız, kimi yerlerde geç kaldığımız zamanlarda sizlere danışacağız. Kısaca düşüncelerinizi alacağız. Sorularınız varsa onları alacağız. Takip ediyorsunuz, bir kırılma sürecindeyiz. Sistemin 2015 yılından itibaren devam ettirdiği tasfiye süreci ya sonuç alacak ya da sistemde kırılma yaratacağız” diye konuştu. 
 
Eksikliklerin olduğunu aktaran Bakırhan, “Ön uyarı sistemimiz yeterince çalışmıyor. Değerlerimiz yok ediliyor. Ciddi bir yönelim devam edecek gibi duruyor. Dolayısıyla kendimize gelip toparlanmamız gerekiyor. Yerellerimizde de kendi örgütlülüklerimizi sağlayarak bir an önce bu süreci hep birlikte karşılamalıyız” dedi. 
 
‘ÖRGÜTLENMENİN DIŞINDA BİR SEÇENEK YOK’
 
Halkta moralsizlik ve umutsuzluğun olduğunu belirten Bakırhan, “Tarih topluluklara büyük sorumluluklar yüklüyor. İşi bilen, ciğeri yanan, Kürt halkının davasını bilen, omuzlarında hisseden bizlerin örgütlenmenin dışında, ittifakları büyütmenin dışında bir seçeneğimiz yok. Böyle olmazsa ya çocuklarımızı domuz bağı ile bizi katledenlere ya da bizi reddedenlere teslim edeceğiz” uyarısında bulundu. 
 
‘BAŞARILI OLURSAK HALKLAR NEFES ALACAK’
 
Bakırhan, mücadelede başarılı olmaları halinde Kürtler başta olmak üzere ülkedeki halkların rahat nefes alacağını belirterek, “Bu sorumlulukla önümüzdeki döneme yüklenmemiz halinde geçmişteki ruhu yakalayacağımızdan eminim. Üzerimizdeki ölü toprağı bir tarafa bırakmamız yeterli olacaktır. Lütfen en başta ailemizden, komşularımızdan, traş olduğumuz berberimizden, çay içtiğimiz kahveciden başlayarak bu haklı davayı anlatalım. Bu yok sayan, katleden ittifakı teşhir edelim” diye konuştu. 
 
Konuşmanın ardından buluşma basına kapalı devam etti.