Suudi prensi Türkiye’de: 21 pare top atıldı!

img

ANKARA- AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’ye gelen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman 21 pare top atışıyla karşılanırken, görüşmelerde  ana gündem ise ekonomi olacak.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, resmi ziyareti çerçevesinde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya geldi. Erdoğan, Selman’ı resmî törenle karşıladı. Karşılama töreninin ardından Erdoğan ile Selman'ın ikili görüşmesi başladı. Erdoğan ile Selman görüşmede iki ülke ilişkilerini değerlendirecek.

Türkiye'nin 28 Nisan'daki Cidde ziyaretinin ardından yaklaşık 2 aylık aradan sonra Riyad yönetiminden iade-i ziyaret gerçekleşti.

PRENS SELMAN RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Prens Selman’ın bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eşlik etti. Erdoğan, Veliaht Prens Selman’ı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Selman’ın tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Veliaht Prens Selman, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı selamladı.

Daha sonra Erdoğan ve Selman, baş başa görüşmeye geçti.  İkili görüşmenin ardından ilgili bakan ve yetkililerin katılımıyla heyetler arası toplantıya geçilecek.

Görüşmelerde iki ülke ilişkileri değerlendirilecek. Ağırlıklı gündem ise ekonomi olacak. Bu çerçevede Türkiye ile Suudi Arabistan arasında çeşitli anlaşmaların imzalanması bekleniyor. Ayrıca, Erdoğan-Prens Selman görüşmesinde bölgesel ve uluslararası gelişmelerin de ele alınması bekleniyor.