Ataol Behramoğlu’nun Bedlis söyleşisine engel

img
HABER MERKEZİ – Hedef gösterilen şair Ataol Behramoğlu, BETAV tarafından düzenlenen kitap fuarında söyleşi programının iptal edildiğini duyurdu.  
 
Şair Ataol Behramoğlu, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Derneği (BETAV) tarafından düzenlenen kitap fuarındaki söyleşinin iptal edildiğini duyurdu. 
 
Sanal medya hesabından açıklama yapan Behramoğlu, etkinliği hedef gösteren Bedlis’in yerel yayını olan Kırmızı Bülten Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yüzer’i etiketleyerek, “Kazandınız Mustafa Bey. Engellendik. Tebrikler” ifadelerini kullandı.  Behramoğlu, “Sizin torunlarınızdan torunlarınızın en azından biri benim bir şiirimi sevgilisine okuyacak fakat ona dedenizin dedesinin adını biliyor musun diye sorulacak olsa cevabı ‘Dalga mı geçiyorsun’ olacaktır” diye belirtti. 
 
‘TÜRKİYE YÜZYILININ’ İLK YASAĞI’
 
Behramoğlu’nun da yazarları arasında bulunduğu Tekin Yayınevi’nden de karara tepki geldi. Yayınevinin sanal medya hesabından şu açıklama paylaşıldı: “BETAV’ın Bitlis Belediyesi ve Bitlis Valiliği desteğiyle düzenlediği kitap fuarına yazarımız Ataol Behramoğlu davet edilip, etkinlik duyurulduğu halde programa katılımı engellenmiş ve ‘Türkiye Yüzyılının’ ilk yasağı uygulanmıştır. ‘Muhabbetin diliyle’ konuşmak bu mudur Cumurbaşkanlığı?”
 
NE OLMUŞTU?
 
Behramoğlu’nun katılacağı söyleşi, 31 Mayıs’ta Bedlis’teki yerel gazeteci Mustafa Yüzer tarafından hedef gösterilmişti.
 
Yüzer, Twitter hesabından “BETAV, Bitlis’te düzenleyeceği 2. Kitap Fuarı’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çete reisi, darbeci diyen Ataol Behramoğlu ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan yargılanan Metin Uca’yı Bitlis’e getirecekmiş. BETAV İstanbul Şubesi bu hamleyle neyi amaçlıyor acaba? Kadim şehrime getirilmesini kabul edemem. Genelde bu tür cevaplarımı saygılarımla diye bitiririm ama size saygı duymadığımı da ifade ediyorum. Görüşmemek üzere” ifadelerini kullanmıştı.