Dengbêj Şakiro anıldı

img

İSTANBUL - MKM’nin dengbêj Şakiro’nun 27’nci ölüm yıl dönümüne ilişkin düzenlediği anma etkinliğine gençler yoğun ilgi gösterdi. 

Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM), dengbêj Şakiro’nun ölümünün 27’nci yıl dönümüne ilişkin İstanbul Beyoğlu’nda bir anma gerçekleştirdi. "Kewê Ribat" ve "Şahê Dengbêjan"  stranlarıyla bilinen ve dengbêj sanatının mihenk taşlarından olan Şakiro’nun anmasına, MKM Dengbêj  Divanı’ndan Bedreddîn Ebasî, dengbêj Xenîyé Qereyzîyê, Mehemedê Serhedî ve dengbêj Xalîd katıldı. Anmada Şakiro’nun çocukluk arkadaşı olan Dengbêj Mehemedê Beyro hazır bulunurken, gençlerin yoğun ilgisi ise dikkatlerden kaçmadı. 
 
Gecede söz alan Şakiro’nun çocukluk arkadaşı Mehemêdê Beyro, Şakıro’nun Agirî’nin Eleşkirt ilçesinde  doğduğunu dile getirdi. Dengbêj Şakiro’nun çocukluğunun büyük bir bölümünün Eleşkirt’te geçtiğini ifade eden Beyro, “Şakiro, daha sonra gençlik dönemlerinde Erzirom Qereyazî ilçesine gitti. Burada dengbêjlik geleneğini daha çok benimsedi ve dört kaset çıkartı” diye belirtti. Şakiro ile olan anılarını anlatan Beyro, onun şarkılarını da seslendirdi. 
 
Etkinlik dengbêj dinletisiyle son buldu.