İstanbul’da Koma Ma konseri

img

İSTANBUL- Koma Ma turne kapsamında düzenlediği konser etkinliğinin ikincisini binlerin katılımıyla gerçekleştirdi. Konserde sahne alan sanatçılar, dinleyicilere kültür ve müziklerine sahip çıkma çağrısında bulundu.

Amed merkezli kültür sanat faaliyetleri gerçekleştiren Koma Ma sırasıyla Ankara İstanbul İzmir ve Amed olmak üzere 4 ayrı kentte vereceği konser turnesinin ilk konserini 21 Ocak’ta Ankara’da düzenledi. Seyme Organizasyon ve Koma Ma’nın birlikte organize ettiği ve turne kapsamında devam eden konser etkinliğinin 2’incisini ise bugün İstanbul’un Avcılar ilçesinde bulunan Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştiren Koma Ma, halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı.

İRAN’DA DİRENEN KADINLARA ARMAĞAN EDİLDİ

Sahne aldıkları sırada seyirciler tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılanan Koma Ma sanatçıları seslendirecekleri şarkıları İran’da Jîna Eminî şahsında direnen tüm kadınlara armağan ettiklerini dile getirdi.  

Koma Ma, Erdewan Zaxoyî, Eyaz Yûsif, Merûf, Reşîdê Cindî, Alî Baran, Îsa Berwarî, Şukrî Rêkanî ile Erîvan Radyosu’ndan, Dersîm, Behdînan ve Botan yöresinden şarkılar seslendirdi.

DİNLEYİCİLERDEN ZILGIT VE ALKIŞLI DESTEK

Çeşitli stranların seslendirildiği konserde, halk çaldığı zılgıt ve alkışlar ile sanatçılara eşlik etti. Konser sanatçıların söylediği şarkılar ve dinleyicilerin alkışları ile son buldu.

‘ÇOCUKLARA SÖZ VERDİK’

Konserin sonunda konuşma gerçekleştiren Koma Ma sanatçısı Şerko Kanîwar, ilk olarak konser sürecinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Kanîwar, “6 yıl önce Kürdistan’ın başkenti olan Diyarbakır’dan halk söz verdik. Ne olursa olsun bu çocukları müziksiz bırakmayacağız dedik. Sadece çocukları değil çocukların ailesinide müziksiz bırakmayacağız dedik. Siz ne kadar sahip çıkarsanız bu kültür, müzik o kadar ilerleyecek. Herkese sahip çıktığı için çok teşekkür ederiz” dedi.

Sanatçıların konuşmasının ardından konser dinleyicilerinin alkışları eşliğinde son buldu.