Koma Ma’dan müzik şöleni

 
ANKARA - Ankara’da konser düzenleyen Koma Ma, seslendirdiği kilamları direnen kadınlara armağan etti. 
 
Turneye çıkan Koma Ma, ilk konserini Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde binlerin katılımıyla gerçekleştirdi. Seyme Organizasyon ve Koma Ma’nın birlikte organize ettiği konsere yoğun ilgi gösterildi. Konsere, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da katıldı. 
 
DİRENEN KADINLARA ARMAĞAN
 
Sahne alan Koma Ma, müzikseverler tarafından uzun süre alkışlandı. Koma Ma solisti, seslendirecekleri şarkıları İran’da Jîna Eminî şahsında direnen tüm kadınlara armağan ettiklerini söyledi. 
 
Koma Ma, Erdewan Zaxoyî, Eyaz Yûsif, Merûf, Reşîdê Cindî, Alî Baran, Îsa Berwarî, Şukrî Rêkanî ile Erîvan Radyosu’ndan, Dersîm, Behdînan ve Botan yöresinden şarkılar seslendirdi.
 
MÜZİK ŞÖLENİNE DÖNÜŞTÜ
 
Müzik şölenine dönüşen konserde, şarkılara zılgıtlar ve alkışlar eşliğinde eşlik eden dinleyiciler, halaya durdu. Koma Ma, seslendirdikleri şarkıların ardından dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. 
 
Konserin ardından Koma Ma’ya çiçek takdim edildi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Koma Ma ekibini tebrik etti. 
 
SANCAR’DAN TEŞEKKÜR
 
Burada konuşan Sancar, Kürt kültür ve sanatının önemine değinerek, “Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir akşam yaşattılar. Bu akşamları çoğaltmak bizim temel hedeflerimizden biri olmalı. Hem mücadele hem neşe. Hepsi birlikte” dedi.