29’uncu İstanbul Caz Festivali başlıyor

img
İSTANBUL- İKSV’nin gerçekleştireceği 29. İstanbul Caz Festivali bu hafta sonu başlıyor. 
 
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ve 25 yıldır Garanti BBVA’nın sponsorluğunda düzenlenen 29’uncu İstanbul Caz Festivali başlıyor. Festival, köklü festival mekânlarının yanı sıra İstanbul’un dört bir yanına yayılmış parklarda ve +1’li Gece Gezmesi’yle, 40’a yakın konserle, bu yaz da İstanbulluları caz müziğinin efsaneleri, güncel müzik toplulukları ve yeni isimlerin projeleriyle buluşturacak.
 
25 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında sürecek festivalin startı ise 25 Haziran Beşiktaş Sanatçılar Parkı’nda verilecek. Parklarda caz konserinde İKSV’nin güncel müzik yapan genç gruplara fırsat tanıdığı Genç Caz+ finalistlerinden, Elif Çohaz Quintet, Chai Beans ve Jelly Beans’in ardından punkvari, coşkulu müzikleriyle Botticelli Baby sahnede olacak.
 
26 Haziran’da ise Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde gerçekleşecek festivalin ikinci gününde, caz konserlerinde Botticelli Baby’nin performansından önce Baturay Yarkın Trio & Nağme Yarkın ile Genç Caz+ finalistleriden Chai Moto ve Always Knows dinleyenleri karşılayacak.
 
ÜCRETSİZ KONSERLER
 
Ücretsiz verilen konserler İstanbul’un dört bir yanında yayılarak, parklarda caz konserleri, Karaköy Sahip Park, Şişli Habitat Parkı, Göztepe Özgürlük Parkı ve Küçükçekmece Göl Kenarı Amfi Tiyatro Sanatçılar Parkı’nda devam edecek.
 
Festivalin diğer konukları arasında, kariyeri boyunca 3 farklı nesli caz ve rock gitarcılığıyla tanıştıran John McLaughlin; 80’den fazla kayıtta yer almış, caz ve klasik müziği yeteneğiyle buluşturmuş Enrico Pieranunzi ve 5 Grammy ödüllü efsane caz vokali Dianne Reeves bulunuyor. 
 
BİRÇOK İSİM YER ALIYOR
 
Festivalde ayrıca, puslu sesinde blues, caz ve R&B tınılarını işleyen Melody Gardot; bu yılın başında Eski Dünyanın Yangını adlı albüm ve romanını aynı anda yayımlayan Kalben ve konukları; bu yıl ilk kez gerçekleştireceği Koyu Antoloji projesiyle Teoman, virtüöz Yom,  Deniz Tekin, genç caz davulcusu Mehmet Ali Şimayli ve Portrait and a Dream gibi isimler yer alıyor.