Makbule Özer’in tutuklanması protesto edildi

  • kadın
  • 14:06 24 Nisan 2024
  • |
img
ÊLIH/SÊRT - Makbule Özer’in (82) tutuklanması Êlih ve Sêrt’te protesto edildi. Yapılan açıklamalarda Özer’in derhal tahliye edilmesi çağrısı yapıldı. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Êlih İl Örgütü, 82 yaşındaki Makbule Özer'in yeniden tutuklanmasını protesto etti. Yılmaz Güney Parkı’nda yapılan basın açıklamasına Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad - TJA), Barış Anneleri Meclisi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Êlih Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri katıldı.  
 
Açıklamada konuşan DBP Merkez İlçe Eşbaşkanı Serhat Ayebe, ilk olarak Özgür Basın’a dönük saldırıları kınadı. 
 
82 yaşındaki Makbule Özer’e verilen cezanın hukuksuzluğuna dikkat çeken Ayebe, “Verilen ceza ve Adli Tıp Kurumu (ATK) sürecinde yaşananlar bir hukuksuzluk zinciri oluşturdu. Makbule Özer tek başına yaşamını idame edememesine rağmen devlet kurumlarının ‘tek başına yaşamını idame edebilir’ şeklinde rapor vermesinin hukuki bir yönü yoktur. ATK'nin raporu eksik ve çelişkilidir. Makbule Özer derhal tahliye edilmelidir” diye belirtti. 
 
SÊRT 
 
Sêrt’te de Özer için DEM Parti İl Örgütü binası önünde açıklama yapıldı. Açıklamaya, TJA, Barış Anneleri Meclisi, DBP, DEM Parti İl Örgütleri katıldı. Buradaki açıklamayı DBP Merkez İlçe Eşbaşkanı Şernas Çelepkolu okudu. Açıklamada, Özer’in derhal serbest bırakılması çağrısı yapıldı.