Cemaatteki tecavüz davası 5 Haziran’a ertelendi

img
İSTANBUL - H.K.G.'nin tecavüze maruz bırakılmasıyla gündeme gelen Hiranur Vakfı davasının 3’üncü duruşmasında, failler Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli’nin tutukluğunun devamına karar verilerek, bir sonraki duruşma 5 Haziran’a ertelendi. 
 
İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi 6 yaşında 29 yaşındaki Kadir İstekli ile “evlendirerek” tecavüze maruz bırakılmasına ilişkin açılan davanın 3’üncü duruşması, Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde basına kapalı görüldü.
İddianamede, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel’e, “Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan 22 yıl 6 ay, H.K.G.'nin evlendirildiği Kadir İstekli hakkında ise “Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “Cinsel saldırı” suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası isteniyor. 30 Ocak’ta görülen ilk duruşmada mahkeme heyeti, yayın yasağı ve gizlilik kararı getirilmesine karar verdi. 27 Şubat’ta görülen ikinci duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı sanıkların cezalandırılmasını istedi. 
 
DURUŞMA ERTELENDİ 
 
Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, tutuklu failler Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli ile adli kontrol şartı uygulanan Fatma Gümüşel hazır bulundu. 2 tanığın dinlendiği duruşmada mahkeme heyeti, bir tanığın daha dinlenmesine, tutulu faillerin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 5 Haziran’a erteledi.