Kadını katletme girişimi: En ağır ceza verilmeli

img

MERSİN - Daha önce hakkında uzaklaştırma kararı verilen Hasan Sevincer ve arkadaşı, Rahime E.’yi katletmeye çalıştı. Ağır yaralanan Rahime E.’nin annesi K.E., “Kızım şuan ölümle pençeleşiyor. Böyle caniler en ağır cezayı alsın” dedi. 

Mersin’in Erdemli ilçesinde Hasan Sevinçer ve arkadaşı Mustafa Söker, 27 Eylül’de Rahime E’yi katletmeye çalıştı. Darp edildikten sonra ağır yaralanan Rahime, yoğun bakımdan çıktı. Darbe sonucu 1 aylık bebeğini kaybeden Rahime, Erdemli Devlet Hastanesi’nde tedavi altında tutuluyor. Sanıklar "Kasten yaralama" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamasıyla gözaltına alındı ve sevk edildikleri Sulh Ceza hakimliğince tutuklandı.
 
Rahime, hastanede verdiği ifadede uğradığı saldırıyı ve katletme girişimini anlattı. 27 Eylül’de Hasan Sevinçer ve arkadaşı Mustafa Söker’le birlikte Silifke’de sahile gittiklerini daha sonra Hasan Sevinçer’in alkol aldıktan sonra kendisine saldırmaya başladığını aktardı. Rahime, Hasan Sevinçer’in kendisine kesici aletle saldırdığını belirttiği ifadesinde, arabada darp edilerek işkenceye uğradığını söyledi. 
 
‘EN AĞIR CEZAYI ALMALI’
 
Rahime’nin uğradığı saldırıya dair konuşan annesi K.E., sanık hakkında daha önce de kızını darp ettiği için birkaç defa uzaklaştırma kararı verildiğini, daha sonra aralarının düzeltilip vazgeçtiğini aktardı. Sevinçer’in daha önce de cezaevine girdiğini iddia eden anne, şöyle konuştu: “Kızım gece 01.00’de eve geldiğinde kan revan içindeydi, ayakta duramayacak haldeydi, titriyordu. Daha sonra kapının önünde de kızıma vurmaya çalıştı. Komşular polis çağırınca kaçtı” diye anlattı. 
 
Kadınları koruyan yasaların çıkarılması gerektiğini belirten anne K.E., “Kızım şu an ölümle pençeleşiyor. Böyle caniler serbest bırakılmasın, en ağır cezayı alsın. Kızım yoğun bakımda ben dışarıda ölüyorum, nefes alamıyorum, 4 gündür bu hastane önünde bekliyorum. Evlatlarımızı bu hale getirenleri, serbest bırakmasınlar. Benim içim yandı, başka annelerin yanmasın. Bu katil en ağır cezayı almalı” şeklinde konuştu. 
 
‘MEZARLIKTA DÖVDÜ’
 
Rahime E.’nin kız kardeşi Ayça S. ise, “Hasan Sevinçer, kardeşimi babasının mezarına götürüp, orada da dövmüş. Kardeşimden sürekli para istiyordu. Ablamı o mezarlıkta bıraksalardı, biz belki ablamı bulamayacaktık. O da dışarıda rahatça dolaşacaktı. En ağır cezayı almalı bu kişi” dedi.
 
MA / Mukadder Akyol