İstinaf kadın katiline verilen indirimi onadı

  • kadın
  • 15:58 16 Ağustos 2022
  • |
img
KAYSERİ - Kayseri’de kızı Şahinder Karakulak’ı katleden Basri Karakulak’a “tahrik” ve iyi hal” indirimleriyle verilen 20 hapis cezası istinafta onaylandı. 
 
Kayseri’nin Talas ilçesinde, 15 Kasım 2021 tarihinde kızı Şahinder Karakulak’ı kesici aletle katleden Basri Karakulak hakkında “alt soydan akrabayı kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 8 Nisan’da görülen karar duruşmasında, fail Karakulak’a önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi, ardından “tahrik” indirimi uygulanarak ceza 24 yıla daha sonra “iyi hal” indirimiyle 20 yıla düşürüldü. Mahkememe, failin tutukluluk halinin devamına hükmetti. 
 
KARAR İSTİNAFA TAŞINDI 
 
Mahkemenin kararına itiraz eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve failin avukatı, dosyayı Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı. Bakanlık avukatı, fail hakkında uygulanan indirimlerin kaldırılmasını isteyerek, “alt soydan akrabayı kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi. Failin avukatı ise verilen cezanın fazla olduğunu öne sürerek, karara itiraz etti. 
 
CEZADAKİ İNDİRİM ONAYLANDI
 
Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi, yapılan inceleme sonrası davayı karara bağladı. Ceza Dairesi’nce yerel mahkemenin verdiği kararda, usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delil ve işlemlerde herhangi bir eksikliğin olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu belirtilerek, yapılan başvuruların esastan reddine karar verildi.