Katledilen Çiçek'in halası: Fail bir kişi değil, tüm şüpheliler yargılansın

  • kadın
  • 11:15 16 Ağustos 2022
  • |
img
İZMİR - Bayraklı ilçesinde, baygın bir şekilde bulunan daha sonra yaşamını yitiren Aslıhan Sinem Çiçek'in halası Pınar Çiçek, olayın aydınlatılmasını isteyerek, tüm sorumluların yargılanmasını istedi. 
 
İzmir'in Bayraklı ilçesinde 26 Temmuz'da iş görüşmesine gittikten sonra kendisinden haber alınamayan Aslıhan Sinem Çiçek (18), baygın bir şekilde otoyol kenarında bulundu. Çevredekilerin ihbarı üzerine Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Çiçek'in böbreklerinin iflas ettiği, vücudunda yüksek dozda uyuşturucu maddesi bulundu. 27 Temmuz'da yaşamını yitiren Çiçek'in ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Burak Kaya gözaltına alınarak, “Bıçakla gasp ve cinsel istismar” suçundan tutuklandı. 
 
Çiçek ailesi kızlarının yaşamını yitirmeden önce polislere 3 kişinin ismini verdiğini, ancak 3 isimden sadece Burak Kaya'nın tutuklandığını söyledi. Yeğenin tecavüze maruz kaldığını söyleyen hala Pınar Çiçek, ölümü ve olayla ilgili tüm gerçeklerin açığa çıkmasını istedi. İsmi geçen tüm sorumluların ceza almasını isteyen hala çiçek, ayrıca olay günü Sinem'in evlerine gittiği iki arkadaşı B. ile H.’nin verdiği ifadelerin de kendilerinde şüphe uyandırdığını, bu kişilerin de soruşturulmasını istedi. 
 
'ARKADAŞLARININ PARMAĞI VAR'
 
Hala Çiçek, tutuklanan Kaya ile ismi geçen kişilerle herhangi bir bağları olmadığını söyleyerek, "Yeğenim iş görüşmesinden sonra işe alınıyor. Daha sonra 3 aydır tanıştığı H. ve B. adında iki arkadaşının evine gidiyor. B. ve H. İle konuştum. H.,‘Sinem geldiğinde eli ayağı titriyordu. Sinirli bir şekilde geldi beş on dakika durdu. Kahve içip yine motorlu çocukla gitti' diyor. Ama mahalledeki kamera kayıtlarında Sinem, H. ile B.’den 10 dakika önce eve geliyor. Ama H. ile B., Sinem, ‘Geldiğinde eli ayağı titriyordu’ dedi. Sanki sinem onlar evdeymiş ve onlar gelmiş gibi anlatıyor. Ben H.’nin kardeşiyle de görüştüm o da, ‘Bir su içti gitti’ diyor. Ablası kahve içti diyor. Bana ‘Beş on dakika kalıp gitti’ dediler. Ama kamerada izlediğimizde 13:30 da eve gidiyor, 16:02’de çıkıyor. Sinem ‘motosikletle gitti’ diyorlar. Ancak kamera kayıtlarında, kapının önünde kapalı kasa, doblo bir arabayla gidiyor. Biz bu iki kişinin de yalan ifade verdiğini, olayda parmağı olduğunu düşünüyoruz” dedi. 
 
'TECAVÜZ ETMEYE ÇALIŞTILAR'
 
Olay gecesinde yeğenin kendisini hastaneye kaldıran polislere Cengiz-Cüneyt ve Ömer isminde 3 kişinin adını verdiğini bunların kendisine tecavüz etmeye çalıştığını söylediğini aktardı. Çiçek, yeğenin polislere "Bunlar bana tecavüz etmeye çalıştı. Neredeler? diye bağırmış. Kendimi korumaya çalışırken darp etiler” diye konuştu
 
'KATİLLER YAKALANSIN' 
 
Yeğeninin bulunduğu yere yakın bir noktada Burak Kaya'nın yakalandığını söyleyen hala Çiçek, "Polisler şahsa burada ne arıyorsun?' diye soruyor. Kaya  'Benzin almaya gidiyordum görünce yardım etmek istedim ama bana saldırdı' diyor. Ancak Kaya’nın eli kanlı ve üzerinde bıçak çıkıyor. Yüzü darbeli, bir boğuşma olmuş. Yeğenimin katillerinin bir an önce yakalanmasını istiyorum. Burak Kaya’nın en ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyorum. Aile olarak acılıyız, canımız yanıyor. 18 yaşında kızımız öldü” şeklinde konuştu.
 
DESTEK ÇAĞRISI 
 
Olayın aydınlatılmasını isteyen Çiçek, duyarlı tüm kesimlere seslenerek, "Bu olayın aydınlatılmasını istiyoruz. Yeğenimi tuzağa düşürenlerden kimin parmağı varsa, kimin payı varsa bu canilerin yakalanmasını ve adalete hesap vermelerini istiyoruz. Herkesten destek bekliyoruz” çağrısında bulundu. 
 
MA / Delal Akyüz