Avukatın darp edilmesine tepki: Savunmaya yapılmış bir saldırı

img
RIHA - Rıha Barosu’na kayıtlı Av. Enes Kaya’nın darp edilmesine tepki gösteren avukatlar, saldırganın serbest bırakılmasına karşı Sulh Ceza Hakimliğine itiraz etti. 
 
Avukat Enes Kaya’nın dün Urfa Adliyesi’nde fiziki saldırıya uğramasına ilişkin Rıha Barosu açıklama yaptı. Urfa Adliyesi’nde yapılan açıklamaya, saldırıya uğrayan avukat Kaya, Riha Baro Başkanı Abdullah Öncel, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Riha Şube Eşbaşkanı Meral Halat’ın yanı sıra çok sayıda avukat katıldı. 
 
Riha Baro Başkanı Abdullah Öncel, avukatlık mesleğine uzun bir süredir saldırının olduğunu belirterek, “Baromuz üyesi Enes Kaya, müdafi olarak görev aldığı dava dosyasının duruşmasından sonra adliye içerisinde fiziki saldırıya uğradı. Meslektaşımız yüzüne ve vücuduna aldığı darbeler nedeniyle yaralanmış, darp raporu alarak şüpheliden şikayetçi olmuştur. Bu ülkede demokrasi için, hukukun üstünlüğü için en çok çaba sarf eden meslek gruplarından biri olarak, bu menfur saldırılarla savunma mesleğini sindirme, yok etme, şekli unsur olarak görme zihniyetine asla geçit vermeyeceğiz” dedi.  
 
'AVUKATLIK MESLEĞİNE YAPILMIŞ BİR SALDIRI' 
 
Saldırı failinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bilgisini paylaşan Öncel, “Meslektaşımıza yapılan bu saldırı, sadece meslektaşımızın şahsına değil, aynı zamanda avukatlık mesleğine de yapılmış bir saldırıdır. Avukatlık mesleğine yapılan her saldırı, toplumun hak arama özgürlüğüne ve hukuki güvenlik hakkına karşı yapılmış demektir. Avukatlar takip ettikleri dosyanın tarafı değildir. Avukatları dosyanın tarafı gören bu çağdışı anlayışı şiddetle kınıyoruz” şeklinde konuştu. 
 
Açıklama sonrası faili serbest bırakan Sulh Ceza Hakimliğine itiraz dilekçesi verildi.