Örkmez ve Uğur'un özgürlüğü için eylem

img
İZMİR - Wan protestoları sırasında tutuklanan Mor Dayanışma ve TÖP üyeleri için eylem yapan kadınlar, iktidarın direnişle karşılaşması sonrası çareyi daha fazla saldırıda aradığını söyledi. 
 
Mor Dayanışma ve Kampüs Cadıları üyeleri, Wan halkının irade gaspına karşı 2 Nisan'da İzmir'de gerçekleşen eylemde gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez için Karşıyaka İzban önünde basın açıklaması yaptı. "Seda ve Sibel'e özgürlük" pankartı açılan açıklamaya çok sayıda kadın katıldı. 
 
Eylemde konuşan Mor Dayanışma Merkezi Koordinasyon üyesi Didar Gül, avukatların tutukluluğa yaptıkları itirazın reddedildiğini söyledi. Hukuksuzluğun devam ettiğini belirten Gül, "Mücadele de devam edecek. Van halkının direnişine çarpan iktidar çareyi daha fazla saldırıda buluyor. Seda ve Sibel bu saldırıların bir muhatabı. Adeta tüm öfkelerini çıkarmaya çalışıyorlar. 20 gündür hiçbir somut gerekçe olmadan tutuklanan arkadaşlarımızı alacağız" dedi.
 
Çevredeki yurttaşların ilgisinin yoğun olduğu eylem Sokak Orkestrası'nın Gezi direnişi için besteledikleri “Almaya Geldik Dostlar” isimli şarkısının Uğur ve Örkmez için yeniden düzenlenmiş halinin söylenmesi ile son buldu.