Danıştay Eğitim-Sen’e randevu vermedi

img
ANKARA – Eğitim- Sen, ihraç edilen üyelerinin uzun süren yargılamaları sürecinde yaşadığı hak ihlalleri için Danıştay 5. Dairesi'nden talep ettiği randevu verilmedi. 
 
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’nın (Eğitim Sen) ihraç edilen üyelerinin uzun süren yargılama sürecinde yaşadıkları hukuksuzlara dair Danıştay 5. Dairesi'nden talep ettikleri randevu reddedildi. 
 
Eğitim-Sen bunun üzerine Danıştay binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı Eğitim- Sen Genel Başkanı Kemal Irmak yaptı. Irmak, yargı kararlarının adil ve hukuka uygun olması gerektiğini belirtti. 
 
Irmak, 2016 yılında ilan edilen OHAL sonrası çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kamudan 150 bine yakın kamu emekçisinin ihraç edildiğini belirti. Irmak, söz konusu KHK’ler ile Yüksek Öğretim Kuruluna (YÖK) bağlı üniversitelerde görev yapan akademisyenler ile Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda görev yapan bin 602 yönetici ve üyelerinin hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldığı da hatırlattı. 
 
‘DANIŞTAY BAŞKANLIĞI İLE GÖRÜŞME TALEP ETTİK’ 
 
Irmak devamında şunları söyledi: “Bugün Danıştay Başkanlığı önündeyiz. Danıştay Başkanlığı ile görüşme talep ettik ancak reddedildi. Görüşme ihtiyacımızın esas nedeni durumları birbirlerine çok benzeyen üyelerimiz hakkında verilen farklı kararlardır. Bu fark Komisyonun çelişkili kararlarında da mevcut olup, halen mahkemeler eliyle de sürdürülmektedir."