Antalya Emniyeti Kürt öğrencilerin ev kiralamasını engelliyor

img
ANTALYA - Antalya Emniyeti’nin tehdit etmesi üzerine emlak ofisi, ev kiraladığı Kürt öğrencilerle sözleşmeyi iptal etti. İki yıldır polis baskısı altında olduklarını söyleyen öğrenciler, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 
 
Antalya Emniyeti, Akdeniz Üniversitesi’nde eğitim gören Kürt öğrencilerin ev kiraladığı emlak ofisi sahibini arayarak, ev vermemesi yönünde tehditlerde bulundu. Üniversite öğrencilerinden Botan A. ve B.Y., Kepez ilçesine bağlı Ahlatlı Mahallesi’nde buldukları bir evi kiralamak için sözleşme imzaladı. 3 saat sonra kendilerini arayan emlak ofisi sahibi, Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TEM polisleri tarafından aranarak tehdit edildiğini bildirdi. Emlak ofisi sahibi, polis tehdidi üzerine sözleşmeyi iptal etti. Öğrenciler, yaşadıkları mağduriyet ile ilgili suç duyurunda bulunacaklarını söyledi. 
 
‘TERÖRİSTLERE EV VERMEYİN’
 
Öğrencilerden Botan A., barınma hakkının gasp edildiğini belirterek, yaşananları şöyle anlattı: “Evi tuttuktan sonra ücreti verip sözleşmeyi imzaladık. Eve giderken emlakçı beni aradı ve kendisini TEM’den Hakan adında bir polisin aradığını söyledi. Emlakçı, polisin kendisini ‘Bunlar terörist, bunlara ev vermeyin’ şeklinde tehdit ettiğini söyledi. Daha sonra emlakçı bizi arayıp, evi vermekten vazgeçtiğini söyledi. Kalan paramı geri veren emlakçı, ev için harcadığımız temizlik malzemeleri ve eşyalar için tuttuğumuz nakliye ücretini karşılamadı.” 
 
İKİ YILDIR POLİS TAKİBİNDELER 
 
Botan A., polislerin daha önce kaldıkları evin sahibi ve komşularına kendileriyle ilgili asılsız iddialarda bulunduğunu aktararak, baskılar nedeniyle evi boşaltarak ayrılmak zorunda kaldıklarını söyledi. Botan A., “Polisler, bulduğumuz her evde bizden sonra ev sahipleriyle yada emlakçıyla irtibat kurup, bizi kötülüyorlar. 2 yıldır bu sorunlarla karşı karşıyayız. Barınmamıza dahi engel oluyorlar. Okulda dahi sürekli takipteyiz, iletişim kurduğumuz her öğrencinin yanına gidip, bizim ‘terörist’ olduğumuzu söyleyerek, bizimle konuşmamaları yönünde baskı kuruyorlar” dedi. 
 
‘BASKILARIN NEDENİ KÜRT KİMLİĞİMİZ’
 
Irkçı bir grubun saldırısına uğradıkları 22 Şubat 2022’de gözaltına alındıklarını ve haklarında soruşturma başlatıldığını ifade eden Botan A., “Basın açıklamalarına katıldığımız için burslarımız kesildi, yurtlardan atıldık. Bu baskıların tek nedeni Kürt kimliğimiz. Saldırıya biz uğradık ama soruşturma bize açıldı. Bu konuya dair İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) başvuruda bulunacağız. Bizleri bunlarla korkutup, sindirmeye çalışıyorlar. Fakat bu haksızlığa karşı her zaman hakkımızı arayacağız, mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 
 
MA / Dilan Akyol