Darp edilen gazeteciye hapis cezası

img
WAN - Kayyım yönetimindeki belediyenin sahil yolu projesine ilişkin haber yapmak isterken saldırıya uğrayan gazeteci İdris Yılmaz'a, kamera silah olarak değerlendirilerek “Kasten yaralama” suçundan 4 ay 15 gün hapis cezası verildi. 
 
Wan’ın Erdîş (Erciş) ilçesinde, 14 Ekim 2017 tarihinde kayyım tarafından yönetilen Erciş Belediyesi'nce ihaleye çıkarılan sahil yolu projesini haber yapmak isteyen gazeteciler İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş’ın müteahhit Şahin Yağar ve yakınları tarafından maruz kaldığı saldırı ile kameralarının kırılması üzerine açılan davanın karar duruşması görüldü. Erciş 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, gazeteci Yılmaz, Yağar ile avukatları katıldı. 
 
Kimlik tespitinin ardından söz alan Yılmaz, “Gazeteci olarak kamunun menfaati doğrultusunda haber yapmak için olay yerine gitmiştim. Yolsuzluk iddialarını kendilerine sormuştum. Buna ilişkin delilleri de ortaya çıkarmıştım. Gazetecilik faaliyeti dışında bir faaliyetim yoktur” diye belirtti.  
 
KAMERA SİLAH SAYILDI
 
Ardından kararını açıklayan mahkeme, darp edildiği halde gazeteci Yılmaz’a “Kasten yaralama” iddiasıyla 4 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkemenin Yılmaz’ın olay günü taşıdığı kamarayı silah olarak nitelendirmesi ise dikkat çekti. Verilen kararda şöyle denildi: “Sanığın eylemini olay yerinde ele geçirilen ve 5237 sayılı TCK'nın 6/1-f-4 maddesi gereğince silahtan sayılan kamera gerçekleştirildiğinden sanığa verilen cezada gereğince yarı oranında artırım yapılması.” 
 
Gazeteci Erhan Akbaş hakkında beraat kararı veren mahkeme, ihaleyi alan müteahhit Yağar’a ise, “Kasten yaralama” suçundan 3 bin 800 TL idari para cezası ve 10 ay 15 gün hapis cezası verdi. 
 
Yılmaz’ın avukatı, kararı Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıyacak.