HDP’li İpekyüz: Tecrit yaşamın her alanına yayıldı

img
ÊLIH - Sivil toplum örgütleriyle bir araya gelen HDP Êlih Milletvekilli Necdet İpekyüz, İmralı’da başlayan tecridin yaşamın her alınan yayıldığını belirterek, ilke ve değerlere sahip çıkarak mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Êlih İl Örgütü kente bulunan sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi. Atlihan Otel de gerçekleştirilen buluşmaya, HDP Êlih Milletvekilli Necdet İpekyüz, görevden alınarak yerine kayyım atanan Êlih Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz,  Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi üyeleri ve kentte bulunan sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.
 
'AMACIMIZ ÖNERİLERİNİZİ ALMAK' 
 
Buluşmada konuşan HDP Elih Milletvekilli Necdet İpekyüz, “İlk buluşmamızı Amed’te yaptık ve buna paralel olarak birçok yerde STK’lar ile bir araya geldik ve diğer yerlerde de buluşmalarımız devam edecek. Buradaki amacımız bir şeyleri deklare etmek değil, sizlerin önerilerini ve görüşlerini dinlemektir. Artık ne yaparsak yapalım seçim konuşulacak. Seçimlerle uğraşırken de bir yandan Kobanê ve kapatma davalarıyla da uğraşıyoruz tüm bunların yanında birde hazinenin bloka meselesi var. 2015’den beri bize yönelik yapılan saldırılar var” diye konuştu. İmralı da başlayan tecridin yaşamın her alanına yayıldığını kaydeden İpekyüz, “İnsanlar nefes alamaz hale getiriliyor” dedi. 
 
İpekyüz, şöyle devam etti: “Kayyum meselesini konuşacağız. Aday kim olacak, ittifaklar ne aşamada, Millet ittifakı ne diyor, Cumhur ittifakı ne diyor. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ne yapacağının yanı sıra Kurdistani partileriyle nasıl bir ilişki yürüteceğiz. Biz bu halkla beraber, bu halkın temsilcileriyle beraber yolumuza devam etmek istiyoruz. Başta Barış Anneleri, kadın örgütleri ve basının mücadelesi olmak üzere hepimiz bir mücadele yürütmekteyiz. Bir birimizi eleştirelim, katkı sunalım, eksikliklerimizi bir birimize iletelim. Bizleri bugüne getiren değerler bizim onurumuzdur. Bitiremedikleri şeyler var, ilkelerimiz, değerlerimiz ve onurumuz. Başta Kürt meselesi olmak üzere daha demokratik ve eşit bir yaşam için var olan gücümüzle çalışacağız.” 
 
Ardından konuşan HDP Parti Meclis üyesi Raci Bilici ise sivil toplum örgütlerinin mücadeledeki önemine değinerek, yoğun saldırıların olduğu bu süreçte birlik ve dayanışmanın büyük kazanç getireceğini söyledi.
 
Yapılan konuşmaların ardından buluşma basına kapalı bir şekilde devam etti.