İran’da genel grev başladı

img
HABER MERKEZİ - İran ve Rojhilat’ta bulunan parti, örgüt ve aktivistlerin Federe Kürdistan Bölgesi’nde parti merkezlerinin bombalanmasına karşı yaptığı çağrı üzerine genel grev başladı. 
 
Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki parti merkezlerinin bombalanmasına yönelik Rojhilat ve İran’daki parti, örgüt ve aktivistlerin çağrısı üzerine genel grev başladı. Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), Doğu Kürdistan Özgür Kadın Derneği (KJAR) ve KODAR, İran’ın saldırılarını protesto etmek amacıyla Rojhilat ve İran halkını genel greve katılmaya çağırdı. Sine, İlam, Urmiye, Bane, Saqiz, Bokan, Diwander, Meriwan, Mahabad, Sardeşt, Nexede ve Piranşar kentlerinde halk greve yoğun bir katılım gösterdi. 
 
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ SOKAKTA
 
Yine İran Öğrenci Sendikası Kurulu’nun çağrısıyla, Beheşti Üniversitesi, Bilim Üniversitesi, Teknoloji Üniversitesi, Şerif Üniversitesi, Tahran Azadi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tahran’da Azad Üniversitesi Dil Bölümü ve Yabancı Edebiyat Bölümü Tahran’da gösteri düzenledi. Ayrıca Kerec’te de yurttaşlar Azad Üniversitesi önünde protesto gösterisi düzenledi.