17 AĞUSTOS 2022 GÜNDEMİ

img
* PKK Lideri Abdullah Öcalan'a verilen disiplin cezalarını "Hukukun yerini zorbalık aldı" şeklinde özetleyen Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından İbrahim Bilmez, görüşlerin sağlanması için demokratik eylemlere ihtiyaç olduğunu söyledi.
 
* Kayyım atamalarının “Kürtler kendini yönetmesin” mantığının devamı olduğunu belirten Silvan Belediye Eşbaşkanı Abbas Azizoğlu, “Sandık iradesi ortadadır. Yarın seçim olsa, halk bir kez daha iradesini ortaya koyacaktır” dedi.
 
* Suçun faili kolluk kuvvetleri olunca ülke genelinde 24 saat çalışan kameralar ya kayıt almıyor ya da bozuluyor. Bu yolla suçu işleyenler aklanırken, açılan davalar ise cezasızlıkla sonuçlanıyor.
 
* Silopi Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü’nün dayanışma için açtığı Hêvî Mağazası, bugüne kadar 450 aileye yardımda bulundu. Mağaza sorumlusu Ceylan Deniz, daha fazla aileye ulaşmak için mağazanın da dayanışmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.  
 
* Şenyaşar ailesiyle birlikte nöbet tutan Urfa Emek ve Demokrasi Platformu birleşenleri, “Biz bu davanın taraflarıyız” diyerek, adalet talebinin karşılanması çağrısında bulundu.
 
* HDP Şırnak milletvekilleri  Nuran İmir, Hasan Özgüneş ve Hüseyin Kaçmaz’ın bölgede iki yıldır süren orman kıyımına ilişkin yetkililere yaptığı görüşme talebine yanıt verilmezken, verilen 25 soru önergesi de yanıtsız bırakıldı. HDP’li Nuran İmir,  “İnsanlık Cudi’nin haykırışını duymak zorundadır” dedi.
 
* Yaşamını yitirdiği iddia edilen üsteğmen Tünay Yanardağ’ın ölüm raporunun henüz Lice Davası’nda dosyaya eklenmediği ortaya çıktı. İlker Başbuğ’un dinlenmesi talebinin ardından tek tanık kalan dava, Eşref Hatipoğlu’nun da ölüm iddiasıyla düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. 
 
* AKP-MHP iktidarını “Abdulhamit zihniyetinin devamı” olarak nitelendiren DAD Eş Genel Başkanı Musa Kulu, "İktidar kendi Alevi’sini yaratmaya çalışıyor ama asla başarılı olamayacak" dedi.
 
* Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti 527'nci gününde devam edecek.
 
* HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu, Amed Şehir Tiyatrosu'nda “Kayyımın kadın alanındaki tahribatları ve ortak mücadele hattını oluşturma” konulu panel düzenleyecek. (10.30) CANLI 
 
* Hasta ve infazı yakılan tutukluların yakınları, Adalet Nöbeti’ni Diyarbakır ve İzmir’de sürdürecek. (11.00-16.00)
 
* İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Evde Sağlık ve Bakım Hizmeti Birimi’ndeki işlerine son verilen taşeron işçiler, işe iade talebiyle belediye önünde açıklama yapacak. (11.00)
 
* İstanbul'da Adalet Nöbeti’ni sürdüren tutuklu yakınları, maruz kaldıkları polis şiddeti ve baskılara ilişkin İHD İstanbul Şubesi’nde açıklama gerçekleştirecek.  (13.00)
 
* HDP Şırnak İl Örgütü, “Sömürgeciliğe karşı toplumsal özgürlük” şiarıyla düğün salonunda şölen düzenleyecek. (17.00)