Avukat, katil Avcı'nın itirafını 'lütuf' olarak savundu

img

MUĞLA - Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'nın avukatı Ali Abdullah Erinan, katil müvekkilinin olayı itaraf etmesini bir lütuf olarak savunurken, "Canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak bir insanı öldürmesi de mümkün değildir" dedi. 

Muğla'da Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı'nın avukatı Ali Abdullah Erinan, katil müvekkiline uygulanan “haksız tahrik indirimi” ile ilgili açıklama yaptı. Erinan, karara yönelik tepkilerin ardından ‘yanlış haberler’ ve ‘yönlendirme ile farklı algılar’ yaratıldığını öne sürdü.

'LÜTUF' SAVUNMASI 

Gültekin'in katledilmesi tüm detaylarıyla mahkemeye sunulurken, Erinan, şu açıklamada bulundu: "Ortada cinayete ilişkin herhangi bir bulgu yokken müvekkil her şeyi itiraf ederek ve yer göstererek olayın açığa çıkmasını sağlamıştır. Eğer müvekkil itiraf etmeseydi bunca zaman sadece kayıp bir insandan bahsedilecekti ve bu şekilde de kalacaktı. Olayı itiraf eden yer gösteren vicdani sorumluluk hisseden bir kişinin canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak bir insanı öldürmesi de mümkün değildir. Nitekim dosyada bulunan raporlar ve deliller doğrultusunda da canavarca his ve eziyet çektirmek suretiyle suçun işlenmediğine kanaat getirilmiştir."