Üniversite akaryakıt zamlarının faturasını öğrencilere kesti

img
MERSİN - Çağ Üniversitesi, yaptığı açıklamayla akaryakıt zamlarından dolayı ücretsiz öğrenci servislerinin kaldırıldığını duyurdu. 
 
Mersin'de bulunan Çağ Üniversitesi, akaryakıt zamlarından sonra ücretsiz öğrenci servislerinin kaldırıldığını duyurdu. Üniversite yönetimi tarafından şu açıklama yapıldı: 
 
“Üniversitemiz tarafından eğitim ücretlerine dahil edilmeden, yıllardır ücretsiz olarak sunulan servis hizmeti, akaryakıt fiyatlarındaki yüzde 400’e varan ve öngörülmeyen artış sebebiyle; 2022-2023 eğitim-öğretim yılı itibariyle maalesef ücretsiz sağlanmayacak bir hal almış ve kampüsümüze ulaşımlar aşağıdaki şekilde planlamıştır. Adana, Mersin ve Tarsus’tan belediye otobüsleriyle. Adana, Tarsus ve Mersin il merkezlerinde hareket eden trenlerle kampüsümüze 1 km uzaklıktaki Yenice İstasyonu’nda inen öğrencilerimiz için ring seferlerimizle. Ücretli servislerle bilginize sunarız.”
 
Kentte 7 yıl önce yaşanan Özgecan Aslan olayını hatırlatan kadın öğrenciler, sanal medyada #CagUniversitesiServisHizmetineDevamEtsin hashtagıyla tepkilerini dile getirdi.