Kazimi’nin sessizliğine karşı imza kampanyası

img
HABER MERKEZİ - Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin, Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılara sessizliğine karşı parlamentoda imza kampanyası başlatıldı. 
 
Türkiye’nin Zap, Avaşîn ve Metîna bölgelerine yönelik 17 Nisan’da başlattığı saldırılar sürerken, Şengal ve Süleymaniye başta olmak üzere Federe Kürdistan Bölgesi’nin birçok noktasına yönelik SİHA saldırıları da devam ediyor. Birçok kesimden tepkilerin yükseldiği saldırılara dair Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin sessizliğine karşı Irak Parlamentosu’nda imza kampanyası başlatıldı. Kampanyayla parlamentonun Türkiye’nin saldırıları gündemiyle olağanüstü toplanması talep ediliyor. 
 
‘PARLAMENTO OLAĞANÜSTÜ TOPLANSIN’
 
El Fetih Koalisyonu Irak Parlamenteri Refik Salih, Kazimi’nin soruşturulması için Irak Parlamentosu’nda imza toplanması için adım atıldığını belirterek, “Irak Parlamentosunu bu konuda olağanüstü bir toplantıya çağırıyoruz. Mustafa Kazimi’nin soruşturulması için gerekli yol ve yöntemlere başvurulmalıdır. Kazimi, Türkiye’nin Irak topraklarına yönelik saldırılarına ve Irak egemenliğinin ihlaline karşı sessiz kalmayı tercih etmiştir” dedi.