Diyarbakır Barosu’na Ermeni Soykırımı soruşturması

img
DİYARBAKIR - Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu hakkında, 24 Nisan 1915 Ermeni Soykırımı’nın yıldönümüne ilişkin yayınlanan bildiri nedeniyle soruşturma başlatıldı. 
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 24 Nisan 1915 Ermeni Soykırımı’nın yıldönümünde "Büyük felaketin acısını paylaşıyoruz" başlıklı bildiri nedeniyle Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren ve Yönetim Kurulu hakkında, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" iddiasıyla soruşturma başlattı.
 
Diyarbakır Barosu, Adalet Bakanlığı tarafından izin verilmesiyle Başkan Nahit Eren, yönetim kurulu üyeleri Zuhal Işık, Serdar Özer, Seyit Rıza Karakaş, Mehmet Erdem, Ali İsmet Girgin, Diyar Rüknedin Çetedir, Mehdi Özdemir, Öykü Çakmak, Hatice Demir ve Atilla Berk hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. 
 
TARİHSEL TUTUM VURGUSU 
 
Yapılan açıklamada, “Açıklamalarımız kimin ne dediği ve ne yapacağına bakılmaksızın tarihsel tutumumuzun tekrarından ibarettir. Soruşturma tehditleri bizleri bu tarihsel tutumdan alıkoyamaz” ifadelerine yer verildi. 
 
EREN: SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ
 
Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, soruşturmanın başlatılmasıyla ilgili sanal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "Diyarbakır Barosu herkesin ifade hürriyetini sonuna kadar savunurken, baskılar ve soruşturmalar sebebiyle kendi ifade özgürlüğünü sınırlamayacaktır. Değerlerimize yakışır şekilde söylediğimiz sözleri yine aynı tarihsel değerlere yakışır şekilde savunmaya devam edeceğiz.”