HABER MERKEZİ - Meteoroloji’nin son verilerine göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Kürdistan Bölgesi, Kocaeli ve Yalova çevreleri ile Balıkesir ve Bursa’nın kuzey kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 16 Mart hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre; Erzirom, Qers ve Wan'da karla karışık yağmur ve kar yağışı, Meletî, Amed, Dîlok, Sêrt ve Riha, Kocaeli, Adana, Hatay, Mersin, Nevşehir, Amasya, Samsun, Tokat, Trabzon’da sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Kürdistan Bölgesi, Kocaeli ve Yalova çevreleri ile Balıkesir ve Bursa’nın kuzey kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Serhat’ın doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Yağışların, Hatay çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Marmara ve Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.
HAVA SICAKLIĞI
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
RÜZGAR
Genellikle kuzey, yurdun doğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların, Hatay çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
ÇIĞ VE KAR ERİMESİ UYARISI
Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Serhat Bölgesi’nin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde çığ ve kar erimesi tehlikesi bulunmaktadır.