DİSK’in Ankara yürüyüşü: Birlikte mücadele ederek kazanacağız

img
ANKARA  - DİSK’in "Gelirde Adalet Vergide Adalet" yürüyüşü Ankara Ulus Meydanında yaptığı basın açıklamasıyla sonlandırdı. DİSK Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, birlikte mücadele edeceklerini belirterek, “Omuz omuza, kol kola kazanacağız” dedi.
 
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 13 Kasım tarihinde İstanbul’dan başlattığı "Gelirde Adalet Vergide Adalet" yürüyüşü Ankara Ulus Meydanı’nda yapılan basın açıklamasıyla sona erdi. Açıklamaya,  DİSK’e bağlı iş kolları üyeleri, Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Milletvekilleri, Mehmet Kamaç, İbrahim Akın, Burcugül Çubuk, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Milletvekili Gamze Taşçıer, Pir Sutan Abdal Derneği (PSAD) Genel Başkanı Cuma Serçe, Devrimci Parti Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, birçok sendika ile yüzlerce yurttaş kaldı. Açıklamada, “Vergide Adalet” pankartı ve dövizleri açılırken, kitle sık sık, “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam”, “Direne Direne kazanacağız' sloganları attı.
 
‘BU ADALETSİZ VERGİ DÜZENİNE İTİRAZ EDİYORUZ’
 
Burada konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, adaletsiz vergi düzenine itiraz ettiklerini belirterek, "Bu meydan Türkiye’de 20 bin kişiyi temsil ediyor. 20 milyon emekçinin adaletsiz vergi dilimiz yüzünden ocak ayında aldığı maaş aralık ayına kadar eriyor. Bu haksızlığa karşı çıkan DİSK’i saygıyla selamlıyorum. Türkiye’de vergilerin yüzde 67’si doğrudan vergi değil dolaylı vergi olarak alınıyor. Sermayenin ödediği vergi geri kalan yüzde 33 diye düşünmeyin. Yani bugün Türkiye’de para kazananlardan alınan verginin tam on katı yoksullardan, emekçilerden alınıyor. Bu adaletsiz vergi düzenine itiraz ediyoruz. Grevse grev, eylemse eylem yanınızdayız. Bu daha başlangıç, hep birlikte mücadele edeceğiz, hep birlikte kazanacağız” diye konuştu.
 
‘ÜLKEYİ HALKTAN KOPMUŞ BİR ZİHNİYET YÖNETİYOR’
 
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise bu ülkeyi halktan, işçiden ve emekçiden kopan bir zihniyetin yönettiğini belirterek, "Bütün sınıf kardeşlerimizle birlikte yürüdük. Selam olsun umudu büyütenlere. Başta belediye işçileri olmak üzere bütün taşeron işçilerine amasız fakatsız kadro verilmesi için yürüdük. 6196 sayılı kanunla ihraç edilenlerle yürüdük. Kademeli geçiş isteyenlerle beraber yürüdük. Yaşadığımız bu tablo bir tesadüf değil. Bu ülkeyi işçiden, emekçiden, halktan kopmuş bir zihniyet yönetiyor. Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz. Hakkımız olanı alana kadar da sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu düzeni kapatmaya karar verdi. Anayasa'nın ayaklar altına alınmasına karşı, ülkede adalet için mücadele edeceğiz. Bizlerin hakkında işçilerin, emekçilerin geleceği hakkında, işimiz, aşımız hakkında, tek taraflı dönemleri kapatıyoruz. Bu meydanı görsünler. Bu meydan emeğin meydanı, işçi sınıfının meydanıdır” ifadelerini kullandı
 
‘YÜREK YÜREĞE KAZANACAĞIZ’
 
Çerkezoğlu, umutsuzluğa asla kapılmayacaklarını söyleyerek, “Bugün Ankara'da tarihi bir gün yaşanıyor. İşçiler konuşuyor, emekçiler konuşuyor, halk konuşuyor. Bu mücadeleyi birlikte yürüteceğiz. Biz kazanacağız. Omuz omuza, kol kola kazanacağız. Yürek yüreğe kazanacağız. Ülkede adaleti de egemen kılacağız. Asla umutsuzluğa kapılmayalım. Bu meydan varsa umut var” dedi.
 
Açıklama konuşmaların ardından "Vergide adalet istiyoruz", "Direne direne kazanacağız" ve "Birlikte kazanacağız" sloganları ile son buldu.