Genel İş'ten 'promosyonlar güncellensin' talebi

img
 
İZMİR - Genel İş İzmir 5 ve 6 No’lu Şubeleri, banka promosyonlarının enflasyon oranlarına göre güncellenmesini istedi. 
 
DİSK'e bağlı Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel İş) İzmir 5 ve 6 No’lu Şubeler, Bayraklı ve Buca belediyelerinde çalışan işçilerin banka promosyonlarının güncellenmesi talebiyle açıklama yaptı. Gazi Bulvarı'nda yapılan açıklamada konuşan Genel İş İzmir 6 No’lu Şube yöneticilerinden Burcu Karahan, Konak, Karabağlar, Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde ülkenin enflasyon koşullarına göre geçen yıl 19 bin TL’nin üzerinde banka tarafından güncelleme yapıldığını belirtti. 
 
Karahan, "Aynı banka tarafından geçen yıl yapılan güncellemeler, neden bu sene yapılmamaktadır? Ayrıca bankaya defalarca güncelleme talebinde bulunmuş olsak da her defasında olumsuz yanıt verilmiştir. Bayraklı ve Buca belediyelerinde çalışan üyelerimize de komik rakamlarla değil, güncel enflasyon rakamlarıyla promosyon sözleşmesi yenilenmelidir” dedi.
 
‘PROMOSYON GÜNCELLENMELİ' 
 
Belediye çalışanlarının promosyonlarının güncellenmesini isteyen Karahan, "Aksi takdirde en başta kredi kartları ve otomatik ödeme talimatlarını iptal ederek başlayacağımız eylemliliklerimiz artarak devam edecektir. Genel İş Sendikası olarak bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Yeni bir promosyon anlaşması zemini hazırlanmalı ve banka promosyon sözleşmeleri, enflasyon koşullarına göre acil güncellenmelidir” çağrısı yaptı.