Kamu mühendisleri ek zam ve özlük haklarının iyileştirilmesini istedi

img
MELETÎ - Meletî'de kamu mühendisleri ve kamuda çalışan teknik hizmet sınıfı çalışanları, maaşları, ek göstergeleri, ek ödemeleri ve özlük haklarının iyileştirilmesini istedi. 
 
Kamu Mühendisleri Platformu, maaşları, ek gösterge, ek ödeme ve özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle Meletî Garı önünde açıklama gerçekleştirdi. Açıklamaya, kamuda çalışan mühendisler ve teknik hizmet sınıfı çalışanları katıldı. 
 
İŞ BARIŞI BOZULUYOR
 
Kamu Mühendisleri Platformu adına konuşan Vedat Eren, emeğin ve fedakârlığın karşılığı olan maaşlarının, ek göstergelerinin ve özlük haklarının iyileştirilmesini istediklerini söyledi. Son zamanlarda sağlık personelleri, öğretmen, hâkim ve savcı ve din görevlileri gibi birçok kamu personelinin maaş, sözleşme ücreti, ek ödeme ve göstergelerinde iyileştirmelerin yapıldığını belirten Eren, “Kamudaki mühendislerin ihmal edilmesinin büyük bir hayal kırıklığına sebebiyet verdiğini ve bu durumun çalışma huzurunu ve barışını olumsuz etkilediğini belirtmeliyiz” dedi. 
 
TALEPLER
 
Eren, kamuda çalışan mühendisler ve teknik hizmet sınıfı çalışanları olarak taleplerini şöyle sıraladı: 
 
* Teknik İyileştirme adı altında diğer mesleklere verilen teşvik ödemesi gibi bir iyileştirmenin kamuda çalışan tüm mühendisler için de yapılmasını, 
 
* Ocak zammı hariç iyileştirme yapılmasını, 
 
* Aldıkları büyük sorumluluğun karşılığı olarak ‘Risk ve Sorumluluk Tazminatı’ adı altında yeni bir ödeme kaleminin oluşturulmasını, 
 
* Ek ödemelerimizin dengimiz olan meslekler göz önünde bulundurularak kamuda çalışan tüm mühendisler için arttırılmasını istiyoruz.