İşçilerden kayyıma tepki: Ücretlere zam yapılsın

img
DİYARBAKIR - DİSK Genel İş Diyarbakır 2 Nolu Şubesi, kayyım yönetimindeki DBB önünde yaptığı açıklamada, asgari ücret altında çalışan işçilerin olduğunu belirterek, zam talebinde bulundu. 
 
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Diyarbakır 2 Nolu Şubesi, kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin işçilere kadro vermemesi ve ücretlere zam yapılmamasını protesto etmek amacıyla DBB önünde açıklama yaptı. “Belediye şirket işçilerine kadro” yazılı pankartın açıldığı açıklamada konuşan Genel İş 2 Nolu Şubesi Başkanı Hasan Hayri Eroğlu, sefalet ücreti değil, insanca yaşanacak bir ücret istediklerini söyledi. DBB Personel A.Ş.’de 3 bin 600 işçi adına belediye yetkililerinden iki ayı aşkın bir süredir yaşanan yüksek enflasyona karşı ek protokolle ek bir zam yapma talebinde bulunduklarını belirten Eroğlu, olumlu bir yanıt alamadıklarını söyledi. 
 
'ASGARİ ÜCRETLE GEÇİM OLMUYOR'
 
İşçi ücretlerinin enflasyon karşısında eridiğini dile getiren Eroğlu, “Her geçen gün gelen zamlarla temel harcamalarımız olan çarşı, pazar, market alışverişlerinde fiyatlar üç misli artarken, sadece asgari ücrete yapılan artışlar ücret kaybımızı karşılamaz oldu. Bu pahalılık karşısında açlık sınırı altında kalan asgari ücretle geçim olmuyor” dedi. 
 
MAAŞLAR ENFLASYON KARŞISINDA ERİDİ
 
Yaşanan yüksek enflasyon karşısında yapılan ücret artışlarının eridiğini ifade eden Eroğlu, bazı işçilerin 5 bin 100 TL maaş alarak asgari ücret altında çalışmaya zorlandığını söyledi. Türkiye genelinde ve bölgedeki çoğu belediyelerde önemli oranda artışlar yapılırken DBB işçilerine hala bir artış yapılmadığını aktaran Eroğlu, “Ne yazık ki asgari ücretin altında bir ücrete mahkum olmuş durumdayız. Emeğimizin ve alın terimizin karşılığını istiyoruz” diye konuştu. 
 
İŞÇİLERİN TALEPLERİ
 
Eroğlu, DBB işçileri olarak insanca yaşanabilir bir ücret, emeğin ve alın terinin karşılığı, çoluk, çocuğuna, evine ekmek parası götürmek, ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanmak, banka maaş promosyonunun yeni şartlara göre güncellenmesini talep etti.  
 
Açıklama, "Direne direne kazanacağız" ve " İnadına sendika, inadına DİSK" sloganlarıyla son buldu.