İnşaatta iş kazası: Kanımız o kadar ucuz değil!

img

İZMİR – Türkerler Holding’in Halkapınar’da bulunan şantiyesinde yaşanan iş kazası sonrası iş bırakma eylemi yapan işçiler, “Biz kurban değiliz. 800 işçinin kanı o kadar ucuz değil” diyerek isyan etti.

İzmir Konak’ta bulunan Türkerler Holding tarafından yapılan Mahall Bomonti şantiyesinde Mehmet Yıldırım isimli işçi iş kazası geçirdi. Dün akşam saatlerinde mesaiye kaldığı sırada 18’inci kattan üzerine beton blok düşen işçi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yıldırım’ın beyin ölümünün gerçekleştiği iddia edildi.

Dün akşam şantiyede yaşanan iş kazasının ardından bugün iş arkadaşları iş bırakma eylemi yaptı. Burada konuşan bir işçi, “Şantiyede iş güvenliği yok. 60 katlı binada sağlık personeli de ambulans da yok. İş güvenliği uzmanlarının birbirinden haberi yok. Üst katlarda çalışma varsa aşağıda kimse çalışmayacak. Bu baret ölümü engellemez. Üst katta ağır iş yapılıyor aynı anda aşağıda da çalışmalar devam ediyor. Böyle bir çalışma olabilir mi? Bir haftada 3 iş kazası yaşandı. Yarın da olmayacağının garantisi yok. Bu cinayete teşebbüsten başka bir şey değil. Açıktan insanların ölümünü istiyorlar. Kurban Bayramı’na yakın, kan dökmek istiyorlar. O da sizin kanınız olmasın. Biz kurban değiliz. 800 işçinin kanı o kadar ucuz değil” diye konuştu.