Cumhurbaşkanı kararıyla Ege talan ediliyor

img
İZMİR - Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ege bölgesinin birçok ilinde acele kamulaştırma yapılırken, Muğla'da ormanlık alanın statüsü değiştirildi. 
 
Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararlarında Ege'nin birçok ilinde acele kamulaştırma ve bazı bölgelerin orman alanı dışına çıkarılması kararı alındı. Manisa Akhisar ilçesinde yapımı süren Gürdük Barajı inşaatı bünyesinde Gürdük Şehit Piyade Teğmen Osman Alp Göleti İkmali ve Karayolu Rölekasyonu işinin yapımı amacıyla bölgede bulunan göl sahası ve taşınmazların Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi.
 
ENERJİ NAKİL HATLARI
 
Denizli'nin Baklan ilçesinde ise yapılmak istenen doğalgaz boru hattı projesi kapsamında inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla bölgede bulunan taşınmazların Boru Hatları ve Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. 
 
Ayrıca yine enerji nakil hatları için Aydın'da 2, Denizli'de 4, İzmir'de 3 ve Kütahya'da 1 bölgedeki taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılması kararı alındı.
 
ORMAN VASFINI YİTİRDİ
 
6739 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararı ile de Muğla Bodrum ilçesinde bulunan Göltürkbükü Mahallesi'ndeki 104 Ada 2-A parselinde bulunan alan orman alanı dışına çıkarıldı. Orman vasfını yitirdiğine karar verilen alan orman statüsünü kaybederken, alanın imara açılmasının önünde bir engel kalmadı.