Barodan ağaç katliamına ilişkin çağrı: Valiliğe başvurun

img
 
ŞIRNAK - Şırnak Barosu bölgede ki orman katliamının durdurulması için hazırladığı taslak dilekçeyle, yurttaşların Şırnak Valiliği ve kaymakamlıklara başvuru yapması çağrısında bulundu. 
 
Şırnak’ın Besta Bölgesi ile Cudi ve Gabar dağlarında iki yıla aşkın süredir asker gözetiminde, korucular tarafından orman katliamı yapılıyor. İki yılda on binlerce ton ağaç kesilerek, Urfa, Antep ve Maraş gibi kentlere satılmak üzere götürüldü. Bu duruma karşı hem yurttaşlar, hem de Şırnak Barosu birçok defa ağaç kesiminin durdurulması için suç duyurusunda bulundu. Şırnak Barosu, son olarak “Vatandaşlarımıza çağrı” başlığıyla bir metin paylaşarak, yurttaşların kıyımın durdurulması talebiyle Şırnak Valiliği ve kaymakamlıklara başvuru yapılması çağrısında bulundu. 
 
'BAŞVURU YAPIN' 
 
“Şırnak'taki orman katliamını durdurmak için Şırnak Valiliğine başvuru yapın” çağrısında bulunan baro, “Baromuz tarafından hazırlanan taslak dilekçe ile Anayasa madde 56'da tanımlanan temiz bir çevrede yaşayabilmemiz için Şırnak'ta devam eden orman katliamını durdurma talepli dilekçelerimizi bulunduğumuz yerde ilçelerde kaymakamlığa, il merkezinde Valiliğe verelim. Dilekçe verdikten sonra sosyal medyadan verdiğimiz dilekçeyi #ŞIRNAKTAORMANKATLIAMINIDURDUR hashtagi ile paylaşalım” duyurusunu yaptı. 
 
Dilekçeye, Şırnak Barosu’nun sanal medya hesaplarından ulaşılabilir.