Kömür işletmesi projesinin ÇED kararı mahkemeye taşındı

img
MUĞLA - Yatağan Yeşil Yaşam Derneği, yapılması planlanan Yeraltı Kömür İşletmesi Projesi’ne verilen “ÇED Olumlu” kararının iptali için dava açtı.
 
Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Hacıbayramlar Mahallesi’nde, Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan Yeraltı Kömür İşletmesi Projesi için verilen “ÇED Olumlu” kararı mahkemeye taşındı. Yatağan Yeşil Yaşam Derneği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca verilen kararın iptali için Muğla 3. İdare Mahkemesi’nde dava açtı.
 
'MUĞLA'YA SAHİP ÇIKIN'
 
Adliye önünde konuyla ilişkin açıklama yapan Dernek Başkanı Kazım Erol, planlanan projeden su kaynaklarının olumsuz etkileneceğini belirterek, “Menteşe dahil 300 bin kişinin suyunu, yaşamını, tarımını bitirecek olan Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş.’nin Hacıbayramlar Yeraltı Kömür İşletmeciliği’ne karşı hukuki süreç başlatmak için bulunuyoruz. Bayırdan Gökbel Dağı’na kadar olan alan Muğla’nın su deposudur. Bu proje hayata geçtiğinde evlerinizde su kesintileriyle karşılaşacaksınız. Cennet Koydan, Yatağandan, Marmaris Milli Parkı’ndan dağından sahiline kadar Muğla kuşatma altındadır. Tüm halkı Muğla’ya sahip çıkmaya davet ediyoruz” çağrısında bulundu.