ABD'den Sudan'a yeni yaptırımlar

  • dünya
  • 22:10 1 Haziran 2023
  • |
img

HABER MERKEZİ - ABD, Sudan'da ateşkese uymayan taraflara ekonomik yaptırım ve vize kısıtlaması uygulama kararı aldı. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Sudan’da ateşkese uymayan taraflara ekonomik yaptırım ve vize kısıtlaması uygulama kararı aldı. Kararı yaptığı yazılı açıklamayla duyuran ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Sudan’da ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında devam eden çatışmaların sona ermesi gerektiğini belirtti. 
 
UYARI METNİ 
 
Sudan'da faaliyet gösteren şirketler için güncellenmiş bir uyarı metni de yayımladıklarını kaydeden Sullivan, "Bu önlemler, Sudan'ın barış, güvenlik ve istikrarını baltalamaktan mesul olanları sorumlu tutmayı amaçlamaktadır. Ortaklarımızla birlikte çalışarak, savaşan tarafları vicdana aykırı şiddet uygulamaları ve halkın iradesini hiçe saymalarından sorumlu tutmaya devam edeceğiz” dedi. 
 
4 ŞİRKETE YAPTIRIM 
 
ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada da Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisince (OFAC), Sudan'daki çatışmadan gelir elde eden ve bu çatışmaya katkıda bulunan 4 şirketin hedef alındığı bildirildi. Yaptırım eyleminin sonuçlarına da değinilen açıklamada, bu kuruluşların ABD'de veya ABD'li kişilerin mülkiyetinde veya kontrolünde bulunan tüm mülkleri ve mülkiyet haklarının bloke edildiği ve OFAC'a bildirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.